Jump to content

Jedna mapa govori vise od rijeci

Featured Replies

A muski vole da se biju.

• Replies 5.1k
  • Views 486k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nije mapa, al je maestralno      

Posted Images

Gustina naseljenosti po opštinama, Beograd 2022

POP DENSITY.png

img-6393-1.jpg

Promena broja stanovnika po opštinama, Beograd, 2011-2022 (period između dva Popisa)

Pop Trend.png

Odakle ovoliki pad u centru? Inace procene su da se broj stanovnika u BGu smanjuje zadnjih par godina.

Vračar radi Ovča se gradi. Na nereprezentativnom uzorku od nekoliko dana i poredeći sa situacijom od pre skoro godinu ipo tvrdim da su putevi neuporedivo gori a bahatost pri parkiranju i vožnji generalno osetno veći.

39 minutes ago, Shan Jan said:

Odakle ovoliki pad u centru? Inace procene su da se broj stanovnika u BGu smanjuje zadnjih par godina.

Jeste, od 2021. opada broj stanovnika i u BG, ali je tokom većine ovog perioda 2011-2022 broj rastao, pa je zato ceo period u plusu.

Ne znam odakle pad u centru, mogu samo da nagađam. Ima malo i do samih brojeva, Stari Grad i Savski Venac su generalno manje opštine pa je zbog tih manjih osnova relativna promena u % veća. Mada ta logika ne važi za neke druge opštine, npr. ovu Zvezdaru koja se ističe po rastu.

Edited by STARMAN

Airbnb?

5 minutes ago, Shan Jan said:

Airbnb?

Definitivno postoji korelacija sa Airbnb ponudom )

image.png

Platice im Sudan ovo ali sutra.

Mogu da ga kolonizuju, kao u stara, dobra vremena.

Ali bog i drug kalasnjikov su izmislili AK 47. Nije badava stigao i na grb, ne Sudana.

Ovi krugovi oko centra su zanimljiviji.

image.png

Malo mi ovo za kuran.

Just now, Shan Jan said:

Malo mi ovo za kuran.

Ima da se preuzme na netu tako da i nije malo.

26 minutes ago, Shan Jan said:

Malo mi ovo za kuran.

uopste nije moguce utvrditi koliko miliona komada kurana se prodaje po pakinstanskim ili nigerijskim buvljacima