keitel Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Samo 18 godina ima, a vec se blizu vrhu. Sad je na 150. mestu.. Nadajmo se najboljem :) Svaka čast na osvojenom trofeju, ali Kasatkina i Ostapenko koje su mlađe od nje su nadomak prvih 30. Inače djevojka djeluje baš simpatično i bilo bi fino da uradi nešto više u karijeri.
freakns Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Kakve veze to ima? I Rodzer je sest godina stariji od Novaka pa su se klali za prvo mesto. Bice u konkurenciji Kei svakako i za par godina ako ih Novak malo pusti da se poraduju dok mu ne dosadi tenis. Djokovic i Federer se nisu klali za prvo mesto. Federer je svoju dominaciju realno prekinuo u leto 2010, Novak svoju zapoceo sest meseci kasnije, a prvo mesto preuzeo u leto 2011. pre toga nije imao nikakve sanse za prvo mesto. jedino kada su im se "preklopile dominacije" je 2012. Federer je tada napravio poslednji "push" u zelji da se dokopa prvog mesta, i to mu je uspelo nakon Wimbledonea. a cak i tada je Novak imao bolje GS rezultate(drzao je USO i AO, imao finale RG i polufinale WIM. Federer je imao WIM i tri polufinala), ali je Federer uzeo par 500 turnira i igrao uzasno puno turnira za njegove standarde da bi nabio skor(to je posle platio katastrofalnom 2013) tako da, njih dvojica su realno veliki rivali, ali isto tako njihovi prajmovi se nisu preklapali. tako mozemo da kazemo da je Djokovic nastavio tamo gde je Federer stao. u tome je Nadal ispao kolateralna steta jer se njegov prajm poklopio sa krajem Federerovog i onda sa pocetkom Djokovicevog. ne ocekujem ja da neko nastavi da dominira kao Djokovic nakon Djokovica, ali ocekivati da Nishikori pocne da dominira negde sa 28-29 ako ne i kasnije i to da dodje talas mladih igraca koji ce biti u najboljim godinama?! aint gonna happen
harper lee Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Djokovic i Federer se nisu klali za prvo mesto. Federer je svoju dominaciju realno prekinuo u leto 2010, Novak svoju zapoceo sest meseci kasnije, a prvo mesto preuzeo u leto 2011. pre toga nije imao nikakve sanse za prvo mesto. jedino kada su im se "preklopile dominacije" je 2012. Federer je tada napravio poslednji "push" u zelji da se dokopa prvog mesta, i to mu je uspelo nakon Wimbledonea. a cak i tada je Novak imao bolje GS rezultate(drzao je USO i AO, imao finale RG i polufinale WIM. Federer je imao WIM i tri polufinala), ali je Federer uzeo par 500 turnira i igrao uzasno puno turnira za njegove standarde da bi nabio skor(to je posle platio katastrofalnom 2013) tako da, njih dvojica su realno veliki rivali, ali isto tako njihovi prajmovi se nisu preklapali. tako mozemo da kazemo da je Djokovic nastavio tamo gde je Federer stao. u tome je Nadal ispao kolateralna steta jer se njegov prajm poklopio sa krajem Federerovog i onda sa pocetkom Djokovicevog. ne ocekujem ja da neko nastavi da dominira kao Djokovic nakon Djokovica, ali ocekivati da Nishikori pocne da dominira negde sa 28-29 ako ne i kasnije i to da dodje talas mladih igraca koji ce biti u najboljim godinama?! aint gonna happen Pa, je l' jesu ili nisu? Znam ja koliko i Kei i Zverev imaju godina, nisam napisao da ce biti toe to toe rivali sledecu deceniju. Samo sam nabrojao igrace za koje mislim da su u kombinaciji da u jednom trenutku budu broj 1 kad ovaj nas zmijski udav prestane da terorise ATP tur.
CerdicLeboeff Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Можда је боље поредити Надала и Федерера. Надал је са 19 година освојио први ГС, а Федерер са 23. Федерер је старији 5 година, а Надал му је био једини озбиљан ривал до појаве Ђовака. Исто тако, Надал је старији од Ђовака годину дана, а далеко прије је експлодирао.
harper lee Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Можда је боље поредити Надала и Федерера. Надал је са 19 година освојио први ГС, а Федерер са 23. Федерер је старији 5 година, а Надал му је био једини озбиљан ривал до појаве Ђовака. Исто тако, Надал је старији од Ђовака годину дана, а далеко прије је експлодирао. Ma, nije to bitno uopste nego je Freak povrsno procitao moj tekst. Ja napisem da ne vidim neki Nisikorijev upside zbog kojeg bi on ikada mogao da dominira, Freak se rezolutno ne slozi sa mnom i odgovori da nema sanse da Nisikori ubuduce dominira. Tako se mi malo igramo gluvih telefona.
freakns Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 samo sto se freak nije slozio da ce Nishikori ikada sa nekim da se bije za prvo mesto :p no bumo vidili
Jean-Luc Picard Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 (edited) Nišikori će da se bije za prvo mesto otprilike kao što se Dača Ferrer u svom prajmu tukao za prvo mesto...isto to važi i za slemove. Edited April 3, 2016 by Jean-Luc Picard
harper lee Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Nišikori će da se bije za prvo mesto otprilike kao što se Dača Ferrer u svom prajmu tukao za prvo mesto...isto to važi i za slemove. Nisokori je peti igrac na svetu, sva cetvorica ispred njega su stariji, dvojica imaju preko 30 godina. Iza njega je jos par igraca koji su svi stariji od njega, takodje par njih preko 30. Svaka cast svim nadolazecim talentima ali oni tek treba da dokazu da su bolji igraci i materijal za prvo mesto. Dok to ne dokazu Kei je ispred svih njih i po renkingu i po rezultatima. Ne potcenjujte Japanca, odlican je to igrac. Nije top klasa kao Rodzer, Rafa i Novak ali ko jeste? Sto se Dache tice, on je svom prajmu imao ispred sebe dvojicu igraca koji spadaju najmanje u Top 10 igraca svih vremena a odmah za njima je dosao i treci. Nidje veze to poredjenje.
gone fishing Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 + je imao taj hendikep kratkih nogu, on je 175 cm visok a godinama je bio u top 8, veliki je to rezultat kada se zna da tenisom danas dominiraju igrači visoki od 183 do 190cm, uz fudbal jedan od retkih sportova gde ljudi prosečne visine mogu zahvaljujući veštini da budu u svetskom vrhu
Jean-Luc Picard Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 (edited) Više sam mislio na rezultate i uspehe koje će Nišikori imati u tom hipotetičkom jurenju no.1 ili nekog slema. Tu ga poredim sa Dačom Fererom. Edited April 3, 2016 by Jean-Luc Picard
Max Morlock Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Nishi odmah uzeo brejk... Sent from my SM-N910C
Arkadija Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 (edited) Evo, posle nekoliko naizmeničnih brejkova, Novak dobi prvi set sa 6:3. Edited April 3, 2016 by Arkadija
Recommended Posts