ManicMiner Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) Stvar je u tome da niko nece ni dobaciti do toga da analizira da li je u pravu ili nije ali ce se zato svi uhvatiti na to da je prvi igrac sveta stao na stranu (iako nije, ali to je takodje deo onoga "nece ni dobaciti") lika koji se upravo zbog svojih izjava povukao s mesta direktora turnira u IW. Jednostavno mu nije trebalo da se upetljava u temu koja "politicki" ima vecu tezinu i domet nego sto joj je sadrzaj, nista dobro iz toga ne moze da dobije. Novak nije ni Stahovski ni Tipsarevic da moze da prica sta mu padne na pamet, on je aktuelni prvi teniser sveta. Pa ono jeste - nije Djokovic ni Marej, koji se pre dve godine takodje oglasio slicnom prigodom i slicnim sadrzajem, kao aktuelni vimbldonski i olimpijski sampion. Stvar je zaista jednostavna - muski sport je vazda gledaniji, sa vise sponzora, sa skupljim ulaznicama, sa vise prodatih karata i vise prodatih suvenira te samim tim donosi vise profita od zenskog. Ovo bi trebalo da znaci da teniseri zaradjuju vise od teniserki, ali op-cvrc-gevezen-zajn. Nije bas u duhu kapitalizma. ps. samo da dodam da mi izrazito idu na kurac konferencije za stampu tenisera i teniserki - onoliku pazljivo isfiltriranu kolicinu raspalih i otrcanih fraza i opstih mesta, tapsanje po ramenima i sisanja polnih organa jednih drugima je nemoguce naci na bilo kom drugom mestu. Edited March 22, 2016 by ManicMiner
April Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 ps. samo da dodam da mi izrazito idu na kurac konferencije za stampu tenisera i teniserki - onoliku pazljivo isfiltriranu kolicinu raspalih i otrcanih fraza i opstih mesta, tapsanje po ramenima i sisanja polnih organa jednih drugima je nemoguce naci na bilo kom drugom mestu. +zilion Svi zajedno nemaju poštena tri razreda srednje, ali su korektni kao da su odreda doktorirali diplomatske akademije.
189- Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 https://www.facebook.com/notes/novak-djokovic/better-game-for-all/1104463359606514
hepek Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Nema Janka :( Nigde procita da je otkazao Miami. Plasim se da mu je ovo bio zadnji pokusaj da se vrati.
harper lee Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Pa ono jeste - nije Djokovic ni Marej, koji se pre dve godine takodje oglasio slicnom prigodom i slicnim sadrzajem, kao aktuelni vimbldonski i olimpijski sampion. Stvar je zaista jednostavna - muski sport je vazda gledaniji, sa vise sponzora, sa skupljim ulaznicama, sa vise prodatih karata i vise prodatih suvenira te samim tim donosi vise profita od zenskog. Ovo bi trebalo da znaci da teniseri zaradjuju vise od teniserki, ali op-cvrc-gevezen-zajn. Nije bas u duhu kapitalizma. ps. samo da dodam da mi izrazito idu na kurac konferencije za stampu tenisera i teniserki - onoliku pazljivo isfiltriranu kolicinu raspalih i otrcanih fraza i opstih mesta, tapsanje po ramenima i sisanja polnih organa jednih drugima je nemoguce naci na bilo kom drugom mestu. +zilion Svi zajedno nemaju poštena tri razreda srednje, ali su korektni kao da su odreda doktorirali diplomatske akademije. Nista onda, da se registruju na forum pa da mogu mirne duse da se ponasaju kao budale i primitivci.
paculla Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Ovi u Metrou imaju neke jako dobre poente koje je većina (pro-equal) zaboravljala: sent...using... owever, if you were to do the same job and paid the same amount as an employee who only spent half the amount of time at work as you do – you’d be, understandably, cheesed off. That’s exactly what’s happening at Grand Slams. Is it really fair? Or is it heavily in favour of female competitors? nije niko zaboravio argumente nego su glupi na vise nivoa. kad nego zaradi milione za 16 sati na 'poslu' kao sto bi ovi hteli da naprave poredjenje, onda je ocigledno da to nije posao placen na sat nego na ucinak, a ucinak je rezultat, bez obzira koliko je brzo ili sporo dosao. u tenisu, manje sati na terenu znaci bolja igra. pogledaj ko je izgubio u tim finalima. muguruza je provela 12 sati na terenu, federer 13.5. sad ne izgleda tako dramaticno? murrey nakrcka sate 'u kancelariji' na svakom turniru. sta cemo ako je azarenka provela vise sati na terenu nego djokovic na IW (a skroz je moguce)?
freakns Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Stvar je u tome da niko nece ni dobaciti do toga da analizira da li je u pravu ili nije ali ce se zato svi uhvatiti na to da je prvi igrac sveta stao na stranu (iako nije, ali to je takodje deo onoga "nece ni dobaciti") lika koji se upravo zbog svojih izjava povukao s mesta direktora turnira u IW. Jednostavno mu nije trebalo da se upetljava u temu koja "politicki" ima vecu tezinu i domet nego sto joj je sadrzaj, nista dobro iz toga ne moze da dobije. Novak nije ni Stahovski ni Tipsarevic da moze da prica sta mu padne na pamet, on je aktuelni prvi teniser sveta. ja mislim da upravo jeste Novakov posao da kaze takve stvari. ako misli drugacije, fine, misli drugacije, neka iskaze svoj stav. ako misli isto, also fine, neka iskaze svoj stav. toliko smo ogrezli u politicku korektnost da vise nista ne sme ni da se kaze. samo pogledaj ovaj forum, prica se da je "Vucicu pederu" lose jer je homofobicno, da je "Hilary=baba" lose jer je sovinisticki, vicevi o ciganima nisu smesni jer su rasisticki... pocecemo vise da obracamo paznju da nekoga ne uvredimo nego da kazemo sta mislimo. sami sebi cemo uvesti jebenu cenzuru. zato je bitno da nam sve te vodece licnosti(a Novak je svakako jedna od njih) pokazu da je OK reci sta mislis bez da razmisljas prvo kako ce to neko shvatiti, jer kriticko razmisljanje je super, pa cak i kada je kriticko prema nominalno normalnim stvarima. i nemoj pogresno da me razumes, ne mislim da su zene manje vredne, ili da to sto Serena dobije nekoga za sat a Novak za dva znaci da Novak treba da dobije vise para. stavise i nemam neki tvrdi stav po tom pitanju. samo smatram da Novak ima pravo na svoje misljenje, kao i Serena na njeno koje je iskazala 1000 puta, pa je pricala kako je ne vole u IW jer je crnkinja(nema veze njeno ponasanje na tom turniru) i kako nije dovoljno placena jer je zena(iako je dobijala miliona, uzasno joj je smetalo sto muskarci dobijaju 10% vise)
freakns Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 nije niko zaboravio argumente nego su glupi na vise nivoa. kad nego zaradi milione za 16 sati na 'poslu' kao sto bi ovi hteli da naprave poredjenje, onda je ocigledno da to nije posao placen na sat nego na ucinak, a ucinak je rezultat, bez obzira koliko je brzo ili sporo dosao. u tenisu, manje sati na terenu znaci bolja igra. pogledaj ko je izgubio u tim finalima. muguruza je provela 12 sati na terenu, federer 13.5. sad ne izgleda tako dramaticno? murrey nakrcka sate 'u kancelariji' na svakom turniru. sta cemo ako je azarenka provela vise sati na terenu nego djokovic na IW (a skroz je moguce)? moze da se gleda i ucinak. i matematika je jasna. muskarac treba da dobije 21 set da osvoji GS. zena treba da dobije 14 setova da osvoji GS. bez obzira na to koliko si dobar ili efikasan, nekako se ne cini posteno da moras da uradis 50% vise posla od tvog kolege da biste dobili istu platu, zar ne?
Čutura Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 tacno, jedini pravi argument je da oni na kojima turniri (organizatori, krovne organizacije) zarade vise, vise treba i da dobiju. sve ostale price o radnom vremenu, broju setova na gsovima, sve je to nebitno u ovoj prici. pa makar to jednog dana bile i zene nije niko zaboravio argumente nego su glupi na vise nivoa. kad nego zaradi milione za 16 sati na 'poslu' kao sto bi ovi hteli da naprave poredjenje, onda je ocigledno da to nije posao placen na sat nego na ucinak, a ucinak je rezultat, bez obzira koliko je brzo ili sporo dosao. u tenisu, manje sati na terenu znaci bolja igra. pogledaj ko je izgubio u tim finalima. muguruza je provela 12 sati na terenu, federer 13.5. sad ne izgleda tako dramaticno? murrey nakrcka sate 'u kancelariji' na svakom turniru. sta cemo ako je azarenka provela vise sati na terenu nego djokovic na IW (a skroz je moguce)?
harper lee Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 ja mislim da upravo jeste Novakov posao da kaze takve stvari. ako misli drugacije, fine, misli drugacije, neka iskaze svoj stav. ako misli isto, also fine, neka iskaze svoj stav. toliko smo ogrezli u politicku korektnost da vise nista ne sme ni da se kaze. samo pogledaj ovaj forum, prica se da je "Vucicu pederu" lose jer je homofobicno, da je "Hilary=baba" lose jer je sovinisticki, vicevi o ciganima nisu smesni jer su rasisticki... pocecemo vise da obracamo paznju da nekoga ne uvredimo nego da kazemo sta mislimo. sami sebi cemo uvesti jebenu cenzuru. zato je bitno da nam sve te vodece licnosti(a Novak je svakako jedna od njih) pokazu da je OK reci sta mislis bez da razmisljas prvo kako ce to neko shvatiti, jer kriticko razmisljanje je super, pa cak i kada je kriticko prema nominalno normalnim stvarima. i nemoj pogresno da me razumes, ne mislim da su zene manje vredne, ili da to sto Serena dobije nekoga za sat a Novak za dva znaci da Novak treba da dobije vise para. stavise i nemam neki tvrdi stav po tom pitanju. samo smatram da Novak ima pravo na svoje misljenje, kao i Serena na njeno koje je iskazala 1000 puta, pa je pricala kako je ne vole u IW jer je crnkinja(nema veze njeno ponasanje na tom turniru) i kako nije dovoljno placena jer je zena(iako je dobijala miliona, uzasno joj je smetalo sto muskarci dobijaju 10% vise) OK,, ima smisla to sto pises, a ja i nemam neko posebno misljenje o tome. Iz mog ugla gledam samo ono sto ce Novaku omoguciti da neometano nastavi da dominira tenisom a da se ne bavi stvarima koje nemaju veze sa samom igrom. Od jednog tenisera ne ocekujem da bude nekakav predvodnik u rusenju tabua politicke korektnosti i moralni/nemoralni svetionik, niti mislim da Novaku treba takav distraction od tenisa.
freakns Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 OK,, ima smisla to sto pises, a ja i nemam neko posebno misljenje o tome. Iz mog ugla gledam samo ono sto ce Novaku omoguciti da neometano nastavi da dominira tenisom a da se ne bavi stvarima koje nemaju veze sa samom igrom. Od jednog tenisera ne ocekujem da bude nekakav predvodnik u rusenju tabua politicke korektnosti i moralni/nemoralni svetionik, niti mislim da Novaku treba takav distraction od tenisa. ma slazem se ja sa tobom i jasno mi je to sto pises. sta god da je rekao po tom pitanju nasao bi se neko kome bi to smetalo i ko bi poceo to da mu nabija na glavu i da bi mu najpametnije bilo da kaze da nema svoje misljenje o tome i nastavi o tenisu... ja samo mislim da bi u nekom idealnom svetu u koji nikada necemo doci ali kojem treba da tezimo je pravo coveka da kaze sta zeli a da mu se to ne secira na najsitnije komade i trazi da li je on kojim slucajem "nepodoban"... naravno ni ovo ne treba bukvalisati, pa ako neko kaze "ubijmo sve Marokance" onda je to definitivno problem i treba da se posebno pogleda(ovo cisto da ne dodje neko i pocne da mi daje banalne primere o tome na sta moze doci potpuna sloboda govora i misljenja :s)
mlatko Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 nije niko zaboravio argumente nego su glupi na vise nivoa. kad nego zaradi milione za 16 sati na 'poslu' kao sto bi ovi hteli da naprave poredjenje, onda je ocigledno da to nije posao placen na sat nego na ucinak, a ucinak je rezultat, bez obzira koliko je brzo ili sporo dosao. u tenisu, manje sati na terenu znaci bolja igra. pogledaj ko je izgubio u tim finalima. muguruza je provela 12 sati na terenu, federer 13.5. sad ne izgleda tako dramaticno? murrey nakrcka sate 'u kancelariji' na svakom turniru. sta cemo ako je azarenka provela vise sati na terenu nego djokovic na IW (a skroz je moguce)?onda joj se moze oprostiti onaj njen shortski autfit.. iako su krace ne terenu, lepse ih je gledati. ali na mute :) da nema Wta mislite da bi muskarcima bilo dozvoljeno gledati toliko tenisa tokom godine? zenske bi nas proglasile gejevima btw i tenis bi spao na rang golfa sto se tice popularnosti (mislim na evropu) ovo izvinjenje na fb nadam se da stavlja tacku na uplitanje u zutostampovsku mrezu ali mislim da ce biti jos razglabanja na nivou "please Nowak, masa oce jos tvojih imitacija". ...poslato sa prinudnog...
harper lee Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 ma slazem se ja sa tobom i jasno mi je to sto pises. sta god da je rekao po tom pitanju nasao bi se neko kome bi to smetalo i ko bi poceo to da mu nabija na glavu i da bi mu najpametnije bilo da kaze da nema svoje misljenje o tome i nastavi o tenisu... ja samo mislim da bi u nekom idealnom svetu u koji nikada necemo doci ali kojem treba da tezimo je pravo coveka da kaze sta zeli a da mu se to ne secira na najsitnije komade i trazi da li je on kojim slucajem "nepodoban"... naravno ni ovo ne treba bukvalisati, pa ako neko kaze "ubijmo sve Marokance" onda je to definitivno problem i treba da se posebno pogleda(ovo cisto da ne dodje neko i pocne da mi daje banalne primere o tome na sta moze doci potpuna sloboda govora i misljenja :s) Upravo to.
Time Crisis Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 moze da se gleda i ucinak. i matematika je jasna. muskarac treba da dobije 21 set da osvoji GS. zena treba da dobije 14 setova da osvoji GS. bez obzira na to koliko si dobar ili efikasan, nekako se ne cini posteno da moras da uradis 50% vise posla od tvog kolege da biste dobili istu platu, zar ne? Bilo bi zanimljivo da neko traži da ženski fudbal bude plaćen kao muški ili WNBA kao NBA, iz nekog razloga je samo u tenisu to aktuelna i osetljiva tema.
freakns Posted March 23, 2016 Posted March 23, 2016 Bilo bi zanimljivo da neko traži da ženski fudbal bude plaćen kao muški ili WNBA kao NBA, iz nekog razloga je samo u tenisu to aktuelna i osetljiva tema. zato sto je u fudbalu lako utvrdivo koliko je gledano svetsko prvenstvo kod muskaraca a koliko kod zena, i koje koliko para donosi. u tenisu je to malo drugacije posto svi zajedno igraju GS pa zene imaju legitimno pravo da tvrde kako su njihovi mecevi jednako gledani. usput ubace kako je bitno za jednakost polova da svi budu jednako placeni, i onda je organizatorima lakse da podgnu zenama primanja 10% nego da ispravljaju krivu drinu i usput navuku negativan publicitet i time izgube vise od 10%...
Recommended Posts