Jump to content
IGNORED

Tenis 2016.

Timmy

Recommended Posts

Posted

Svaka ovakva situacija je steta. Tu nema dileme. Pitanje samo kolika je velicina stete. A ova mislim da ne bi trebala da je velika... A kad kazem steta mislim na mali pad markentiske snage Novaka. I samo zbog toga on cuti Fedu i svima u belom odelu. Logicno naravo, profesionalac vrhunski, sa ciljem da i sto bolje prodje finansijski. I svi to rade. Naravno. Samo je neko vise glup, pa se teze kontroslise, kao onaj mali Australogrk. Novak ne treba sebi da dozvoli da pravio takve greske. Ako je vec hteo da se u necemu kurci i dukobljava sa establismentom, mogao je bolje. Ali nije ovo taktika. Navukli ga tanak led, on nije odgovorio skroz kako treba i dovoljno da krenu naslovi.

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Timmy

541

• Max Morlock

453

• renne

452

• Arkadija

289

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ozbiljna šteta može nastati samo ako se to reflektuje na performanse na terenu, a to je opet moguće samo kroz stav publike i medija prema njemu. Zato kažem da, ako je prerastao spomenutu boljku, neke ozbiljne štete ne može biti. 

Kontam da ako je izvukao ono finale USO sa onom gomilom pijandura koji se ponašaju kao na NFL utakmici dok je gostujuća ekipa u napadu, onda više ništa ne može da ga poremeti po tom pitanju. 

Posted (edited)

riscanstvo i ravnopravnost polova ne idu

samo kenjaj nolo. ne glumi

Edited by bradilko
Posted

jao, pa ovo postaje spektakularno. naši mediji su počeli da tumače šta je Novak zaista mislio, a šta su zli zapadni mediji preneli. A da ne spominjem da donji topik na sportu za decu koji naprosto  isijava .

Postade ovo najvažnija tema na svetu.

Posted

Pa kad je prebio jadnog Miloša, šta o tome pričati :(

Posted

Ozbiljna šteta može nastati samo ako se to reflektuje na performanse na terenu, a to je opet moguće samo kroz stav publike i medija prema njemu. Zato kažem da, ako je prerastao spomenutu boljku, neke ozbiljne štete ne može biti. 

Kontam da ako je izvukao ono finale USO sa onom gomilom pijandura koji se ponašaju kao na NFL utakmici dok je gostujuća ekipa u napadu, onda više ništa ne može da ga poremeti po tom pitanju. 

+1, nema od ovog ozbiljnije štete, ipak nije ovo izjava u rangu Tipsinih ili Simonovih, kad počne šljaka neće se više niko ni sećati.

Posted (edited)

Svaka ovakva situacija je steta. Tu nema dileme. Pitanje samo kolika je velicina stete. A ova mislim da ne bi trebala da je velika... A kad kazem steta mislim na mali pad markentiske snage Novaka. I samo zbog toga on cuti Fedu i svima u belom odelu. Logicno naravo, profesionalac vrhunski, sa ciljem da i sto bolje prodje finansijski. I svi to rade. Naravno. Samo je neko vise glup, pa se teze kontroslise, kao onaj mali Australogrk. Novak ne treba sebi da dozvoli da pravio takve greske. Ako je vec hteo da se u necemu kurci i dukobljava sa establismentom, mogao je bolje. Ali nije ovo taktika. Navukli ga tanak led, on nije odgovorio skroz kako treba i dovoljno da krenu naslovi.

Nece biti nikakve stete, pretpostavljam da je deo ovog mutavog odgovora bio i u tome da se ne zameri teniskim tajkunima tipa Mura koji je i pokrenuo ovu gomilu gluposti. Oni koji ga inace ne vole nabijace mu ovo na nos do kraja karijere kao sto mu nabijaju tapkanje loptice pre servisa i predavanje meceva, oni koji da vole branice ga od ovih prvih u fazonu "nije on to rekao, evo ti transkript" i na tome ce sve da se zavrsi. Na igru mu svakako nece uticati nimalo, ako se bude primilo objavice jedan izvinjavajuci tvit i zaboravice na to. Prosto mu sve ovo nije trebalo, sam je rekao na pocetku izjave da zna koliko je WTA ucinio da se izjednace nagrade i da ih on postuje i podrzava zbog toga i ne znam za koji kurac je nastavio dalje da drobi o tome.

Edited by harper
Posted

Da. Ali kad spoznori prave racunica, jedna stavka ce biti ovaj kiks. Ponavljam da nece mnogo uticati, ali ce mu smanjiti ugovor bar za 0.2%. Lupam procenat naravno, cisto isticem da ovo mora da utice na te stvari kod kojih se sve, pa i manje sitnice uzimaju u obzir.

Posted

Da. Ali kad spoznori prave racunica, jedna stavka ce biti ovaj kiks. Ponavljam da nece mnogo uticati, ali ce mu smanjiti ugovor bar za 0.2%. Lupam procenat naravno, cisto isticem da ovo mora da utice na te stvari kod kojih se sve, pa i manje sitnice uzimaju u obzir.

Cenim da mu tih 0.2% nece napraviti neku posebnu razliku. :lolol:

Posted

E sad... odgovor je za onaj dole topic :lol:

Posted

Ovo je rečenica koja ga malo vadi, ukoliko neko pročita ceo tekst:

Usledilo je pitanje: Znači, ako bi statistika u nekom trenutku pokazala da ženski tenis privlači više pažnje, muškarci bi trebalo da dobijaju manje? 

Apsolutno, apsolutno“, odgovorio je prvi teniser sveta. 
Posted

E sad... odgovor je za onaj dole topic :lol:

Ma, jedino sto me zanima je da ne utice na njegovu igru, uopste me ne zanima koliko zaradjuje. Nece umreti od gladi ionako. Serena je dala najbolji odgovor na citavu ovu nebulozu kad je rekla (u sta apsolutno verujem) da jako veliki broj ljudi u SAD (jasno ti je i koji ljudi su u pitanju) uopste ne gleda tenis osim kad igraju ona i Venus. Ne postoji tu muski i zenski tenis vec ovaj ili onaj teniser/teniserka, Mur je u tom delu promasio ceo fudbal. Jeste da su Federer i Nadal povukli nogu kad su pare u tenisu u pitanju ali ne sumnjam da je jedna Serena Vilijams neuporedivo veci marketinski potencijal od, recimo, Nikolaja Davidenka ili Marina Cilica (jedan svojevremeno visoko kotiran igrac, jedan GS sampion). Istini za volju, Mur i jeste rekao da bi susha na WTA bila veca da nema Serene, slabo bi ko gledao Azarenku i Radvansku kako stenju i uzdisu a da bas nije ljubitelj tenisa. Ono sto je propustio da kaze je da nista vise ljudi ne bi gledalo ni Delbonisa i Kuevasa kako mlate lopticu po prasini do sudnjeg dana.

Posted

Ono sto je propustio da kaze je da nista vise ljudi ne bi gledalo ni Delbonisa i Kuevasa kako mlate lopticu po prasini do sudnjeg dana.

takodje je propustio da kaze da i teniseri treba da se mole na kolenima federeru i nadalu jer su nagradni fondovi skocili pa tamo neki manarino moze da uzme $3m. 

Posted

takodje je propustio da kaze da i teniseri treba da se mole na kolenima federeru i nadalu jer su nagradni fondovi skocili pa tamo neki manarino moze da uzme $3m. 

Naravno, tom zakljucku i sluzi ova recenica koju si citirala.

Posted

Ma, jedino sto me zanima je da ne utice na njegovu igru, uopste me ne zanima koliko zaradjuje. Nece umreti od gladi ionako.

To je jedino bitno, i u tom smislu stvarno ne verujem da će sve ovo nešto posebno da ga izbaci iz igračkog takta. A to što će popularnost koja je i ovako klima u zavisnosti od podneblja da se promeni koji posto u pozitivnom ili negativnom smislu - verujem da ga jako malo tangira i da je toliko sazreo da je srastao sa situacijom na tom polju. Po rezultatima i svemu u poslednjih godinu, dve, reklo bi se da jeste.