Jump to content
IGNORED

Tenis 2016.

Timmy

Recommended Posts

Posted

Ja bih isto rekao da ovde akcenat nije na nekoj supertajnoj formuli kojom se određeni sportisti pucaju™ - to zaista mogu da budu supstance koje su benigne u smislu posledica po organizam - već više u činjenici da njihova upotreba nekom donosi veštačku prednost na terenu. U ovom konkretnom slučaju, brži odmor, a to može da ima presudan uticaj u npr. polufinalu ili finalu nekog turnira gde protivnik dolazi izmučen od prethodnih mečeva a ti čio i oran na meldonijumu (pod uslovom da ovaj zaista deluje tako kako kažu da deluje).

Unfair advantage, jbg. Prosto i jednostavno. I nije rešenje da se to dozvoli jer onda pre svakog meča treba da gledamo u pasulj šta je uzeo jedan a šta drugi, i ko na osnovu svega toga ima veću prednost. Čisto sumnjam da bi se Zlom dopao takav scenario jer tek onda ne bi imao na čemu da zasniva svoju strategiju u kladži. Sada ima na raspolaganju statistiku, neke subjektivne utiske iz prethodnih mečeva, gut feelling i šta već kladioničari koriste - ali kako će na sve to još da računa i efekat tuceta raznoraznih preparata i suplemenata koje su dva protivnika pozobala uoči meča?

Mora da postoji neka granica. Ako je atletika prsla ne moraju i ostali sportovi.

Pa, sve je unfair advantage. Neki imaju bolje rekete, patike, trenere, dresove. Mis'im, gde se završava teniser a gde počinju sredstva koja koristi. Najbolje bi bilo izbaciti ih gole i bose na teren pa kom obojci a kom adidas opanci. Doduše, i u tom slučaju bi verovatno pobedio onaj sa boljom stomatološkom negom.

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Timmy

541

• Max Morlock

453

• renne

452

• Arkadija

289

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

daj bre, ne poredis valjda patike i trenere sa dopingom?

dajmo se uozbiljiti malo

Posted

daj bre, ne poredis valjda patike i trenere sa dopingom?

dajmo se uozbiljiti malo

upravo

kad su bačeni drveni reketi, bacili su ih svi

osim onomad borga čini mi se, koji se nešto kurčio, ali ne za dugo

te neke pobočne svtari a koje nisu doping,ne mogu da daju takvu prednost

eno npr, mari pije neke specijalne napitke koji su šatro napravljeni na osnovu istraživanja njegovog znoja, tj šta i u koje vreme najviše gubi

pa onda sve gleda one svoje flaše koju će kad da pije, tj, na jednoj piše set 1, na drugoj set 2 itd

i nešto ne primetih da mu to daje naročitu prednost

ovo sa dopingom je deseta stvar i zbilja je  prevršilo svaku meru

sve manje sporta tu ostaje

Posted

A kako to tačno imaš na umu da se manifestuje? Uzme gutljaj iz seta 1 i krene da bije servise od 250 km/h, a kad cugne set 2 pretvori se u Bolta?

Meni je u celoj priči isuviše simptomatično da mahom Rusi padaju. Doping kontrolu u tenisu bi prošao i Čarli Šin.

Posted

Ne znam gde vam nestaje sport tacno. Postoji dosta stvari koje su legalne a bez njih ide mnogo teze. Ako ih nemas, najverovatnije ces podbaciti. Radi se cak i o sitnicama, pa i kofein utice dobro na neke stvari koje ti mogu biti cilj treninga. Ovo Masino je 31. decembra bilo skroz ok, 1. januara vise ne, znaci sa stupanjem na snagu novog pravilnika ona se od ugledne sportistkinje pretvorila u varalicu i monstruma. Sta mislis koliko stvari ima koje su danas ok?

Hocu reci, ako hoces da si u vrhu ne mozes da ignorises te stvari. Mozes samo da igras na ivici i da se nadas da ako i kad prevagnes na nelegalnu stranu da ti se to nece poklopiti sa iznenadnim testom. Drugi nacin provere i ne moze da postoji od ovoga koji imamo i to nam je to. Sasvim druga stvar je sto se u nekim sportovima/asocijacijama drze toga da ce prestati biti toliko atraktivni ako krenu bas bas ozbiljno da proveravaju takmicare pa se napravi pravilnik koji ostavlja rupetine. Onda neki iskoriste te rupe koje su ostavljene i prosire ih do nivoa ludosti kao Armstrong pa se onda ceo svemir zgrazava. Meni je jedino tu licemerno da se zgrazavamo s onog nivoa: "to nije prirodno", posto on nema kolegu koji moze prici svom licnom rekordu apsolutno i potpuno cist, ali jebiga, on je bas bas preterao pa je olicenje zla.

Posted

A kako to tačno imaš na umu da se manifestuje? Uzme gutljaj iz seta 1 i krene da bije servise od 250 km/h, a kad cugne set 2 pretvori se u Bolta?

pa ja sam tu kao mali đokica, ali bi mi bilo logično da se ne umara tako lako, a on se vuče ko crkotina, recimo

ali, ok, jasno mi ja šta si hteo da kažeš, nema veze, ja se ne bih raspravljala, ionako nemam pojma o materiji

samo mi se čini da sve to ide nekud gde ne treba

nemam pojma gde nestaje sport, zapravo i ne nestaje, ali brate mili, sve postaje nekako strašno

ja jesam teniski fan, ali ne želim da gledam teniski meč od 6 sati

kome to treba

ne razumem

da li bi nekada sportisti mogli da odigraju 6 sati, kao onomad nole i nadal ?

i da li se za to vreme ljudsko telo tolik promenilo ili je nešto drugo u pitanju ?

ovo nisu retorička pitanja, ja to stvarno pitam

Posted

Ne znam gde vam nestaje sport tacno. Postoji dosta stvari koje su legalne a bez njih ide mnogo teze. Ako ih nemas, najverovatnije ces podbaciti. Radi se cak i o sitnicama, pa i kofein utice dobro na neke stvari koje ti mogu biti cilj treninga. Ovo Masino je 31. decembra bilo skroz ok, 1. januara vise ne, znaci sa stupanjem na snagu novog pravilnika ona se od ugledne sportistkinje pretvorila u varalicu i monstruma. Sta mislis koliko stvari ima koje su danas ok?

Hocu reci, ako hoces da si u vrhu ne mozes da ignorises te stvari. Mozes samo da igras na ivici i da se nadas da ako i kad prevagnes na nelegalnu stranu da ti se to nece poklopiti sa iznenadnim testom. Drugi nacin provere i ne moze da postoji od ovoga koji imamo i to nam je to. Sasvim druga stvar je sto se u nekim sportovima/asocijacijama drze toga da ce prestati biti toliko atraktivni ako krenu bas bas ozbiljno da proveravaju takmicare pa se napravi pravilnik koji ostavlja rupetine. Onda neki iskoriste te rupe koje su ostavljene i prosire ih do nivoa ludosti kao Armstrong pa se onda ceo svemir zgrazava. Meni je jedino tu licemerno da se zgrazavamo s onog nivoa: "to nije prirodno", posto on nema kolegu koji moze prici svom licnom rekordu apsolutno i potpuno cist, ali jebiga, on je bas bas preterao pa je olicenje zla.

Armstrongova priča je slika i prilika dopinga u sportu. Čovek je u jedinom sportu u kome postoji ne samo deklarativna borba protiv dopinga, koja često obesmisli takmičarski momenat na najvažnijim trkama, godinama gutao i šta je na listi i šta nije. I to gutao kao u kafani - bez da se krije i da desetorica svedoče da su ga gledala dok to radi.

Posted

Meni je u celoj priči isuviše simptomatično da mahom Rusi padaju. Doping kontrolu u tenisu bi prošao i Čarli Šin.

Sarapova je, u sportsko produkcionom smislu, Ruskinja koliko sam ja Etiopljanin.

Posted

ako bi se ova rasprava nekako splitovala na pzd, pa da ovde nastavimo o tenisu bilo bi lepo...

Posted

ako bi se ova rasprava nekako splitovala na pzd, pa da ovde nastavimo o tenisu bilo bi lepo...

nek ga nazovu Deda Mraz  protiv drogerasa

Posted

kakva je ovo reklama sad za taj medijolanum kakolisezovevec ????

ja mislim da je ta farmaceutska kuca platila sharapovoj da bude shatap i pravi se luda :)

...poslato sa prinudnog...

Posted

Danas na Sport Klubu je Branislav Pralica pričao baš o Maši i dopingu i onda je rekao  za Američke sportiste koji su izuzeti iz doping kontrole, jer oni imaju neki nacionalni anti doping komitet koji samo njih kontroliše, a valjda nikada to ne radi,. Tako da oni nikada ne " padaju" na doping testovima. Koliko se sećam biciklista Armstrong nije otkriven na doping testu, već ga je ocinkario član njegove svite.

Inače, red je da se ovo o dopingu splituje sa ove teme.

Posted

Splitovati i sve postove u kojima se pominje Maraja i obrisati postove o turnirima koje je osvojila.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

Sarapova je, u sportsko produkcionom smislu, Ruskinja koliko sam ja Etiopljanin.

U sportskom je Ruskinja, taman koliko je i Novak Đoković Srbin. Igra pod tom zastavom i za tu reprezentaciju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

Danas na Sport Klubu je Branislav Pralica pričao baš o Maši i dopingu i onda je rekao  za Američke sportiste koji su izuzeti iz doping kontrole, jer oni imaju neki nacionalni anti doping komitet koji samo njih kontroliše, a valjda nikada to ne radi,. Tako da oni nikada ne " padaju" na doping testovima. Koliko se sećam biciklista Armstrong nije otkriven na doping testu, već ga je ocinkario član njegove svite.

Inače, red je da se ovo o dopingu splituje sa ove teme.

Padao je Amstrong na doping testovima ali ga je federacija stitila. On je svake gosine bio kontrolisan na turu.