Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Novi šef diplomatije Poljske Vitold Vaščikovski pomislio je da sirijske izbeglice koji hrle u Evropu, mogu biti obučene da stvore armiju i oslobode svoju domovinu Rusiju jednog dana...

"Stotine hiljada Sirijaca su nedavno došli u Evropu. Mi im možemo pomoći da stvore armiju. Desetine hiljada mladih ljudi iskrcali su se iz čamaca sa ajpedom u ruci i umesto da traže piće i hranu, oni su tražili gde mogu da dopune mobilni telefon. Oni mogu, uz našu pomoć, da idu da se bore i oslobode svoju zemlju Rusiju jednog dana kao pešadija NATO-a", pomislio je ministar koji će dužnost zvanično preuzeti danas. 

Vaščikovski je pomislio da želi da izbegne situaciju u kojoj "mi šaljemo naše vojnike da se bore u Siriji, gde bude trebalo dok stotine hiljada Sirijaca piju svoju kafu na (berlinskom) bulevar Unter den Linden ili u nekom drugom evropskom gradu".

Belgian national Abaaoud could be commander of Paris attacks- source

PARIS, Nov 16 (Reuters) - A Belgian national who is currently in Syria is suspected of being behind Friday's attacks in Paris, acccording to a source close to the French investigation.

"He appears to be the brains behind several planned attacks in Europe," the source told Reuters, adding that the man, Abdelhamid Abaaoud, was the investigators' best lead as the person likely behind the killing of at least 129 people in Paris on Friday.

According to RTL Radio, Abaaoud is a 27 year-old from the Molenbeek suburb of Brussels, home to other members of the militant Islamist cell that carried out the attacks.

Edited by Prospero

O kakvom intezitetu napada se radi na Evropu govori i Kameronova izjava da je u zadnjih pola godine sprečeno 7 terorističkih napada.

Jasno, kao i za sve i ovo se može razvodniti sa "Ma jesteee" no mislim da je poprilično tačno.

I ne samo u Britaniji.

Edited by wall

Turski mediji su jutros objavili da je policija u subotu osujetila ozbiljan napad u Istanbulu. Uhapšeno je pet isisovaca koji su ranije ilegalno ušli u Tursku iz Sirije, među njima prvi saradnik onog Jihadi Johna (britanski državljanin) i navodno cupi od onog teroriste što je ubio ljude u restoranu u prethodnom napadu u Parizu. Navodno su nešto baš opako spremali uoči G20 samita.

I još kažu da je Turska dva puta u poslednjih godinu dana upozorila Francusku na jednog od onih likova što se razneo u Bataclanu ali niko im nije ništa odgovorio.

Slika je iz IS-ovog casopisa Dabiq gde mu je objavljen intervju (pre vise meseci).

U prvom delu intervjua on otvoreno govori o tome kako je bio u Evropi/Belgiji da seje teror i opisuje neke dogadjaje sa tog 'puta' u Belgiju.

kaze bbc da su putin i kameron pricali o saradnji u borbi protiv terorizma.

prica se i o nacinima da se teroristima bitno krate finansije.

ovo vec ima daleko vise smisla nego zatvaranje dzamija, potencijalno ukidanje sloboda i nasumicno bombardovanje. 

a opet, kad se setim napada na london, ovo je sve vec vidjeno. naoruzani panduri svugde, hapsenja raznih, sto jataka sto mula koji mrace, pa zatvorena dzamija na finsbury parku, pojacane kontrole svukuda. i cini mis e da je to u tom trenutku bilo neophodno da bi se ljudima dalo do znanja da se aktivno radi na vracanju u normalu. moram priznati da je meni bilo lakse da sednem u podzemnu posle napada kad sam video naoruzane pandure koji stoje na ulazu. 

O propustima francuskih obavestajaca i snaga bezbednosti...

Po vestima i analizama koje pratim, glavni propust je - nedostatak sredstava tj ljudi.

Matematika je jednostavna : pretnja je poslednjih godina rasla, u smislu da se sto vise ljudi radikalizuje i pojavljuje na radaru (Vals upravo izjavio da ih ima ne 4.000 kao sto sam ja mislio, nego preko 10.000 koji imaju taj flag "fiche S"). Broj policajaca i sudija nadleznih da to sve prate je ostao isti.

• Create New...