Аврам Гојић Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 А шта је тачно проблем у томе што затворају милитантне салафистичке регрутне центре? ništa, ja i kažem da je to logična i očekivana reakcija, isto kao i ono što će uslediti kao odgovor: regrutacija novih šehida. Mubarakov tretman radikalnih verskih centara doveo je do toga da se svaki peti ekstemista zove Al Masri (Egipćanin). ne zameram na reakciji, samo mislim da je kasno za rešenja, bilo kakva. Link to comment
FERNOUX H Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 samo mislim da je kasno za rešenja, bilo kakva. +1 Link to comment
stoka Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 To su govorili i 1941. godine ... Link to comment
Прслин Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 cuj, ako su takvi kakvim ih opisujes, problem je sto nisu ranije zatvarani. zasto mislis da nisu ranije zatvarani? ništa, ja i kažem da je to logična i očekivana reakcija, isto kao i ono što će uslediti kao odgovor: regrutacija novih šehida. Mubarakov tretman radikalnih verskih centara doveo je do toga da se svaki peti ekstemista zove Al Masri (Egipćanin). ne zameram na reakciji, samo mislim da je kasno za rešenja, bilo kakva. Нису затварани због овога што Гоја каже, а и да се финансијери из Саудијске Арабије не наљуте. Да ли је касно или ниј, видећемо. И ја се бојим да јесте, али се такође надам и да ће интезивније кренути селидба лудака у калифат, а не наоружавање лудака по предграђима Марсеја и Париза. Link to comment
ToniAdams Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 regrutni centri nisu zatvarani zbog toga, iako je bilo dokaza da su regrutni centri? ok, jesu u pitanju francuzi, ali nekako ne verujem u to. da ne bude zabune, svakom za kog imaju dokaza da je umesan, sto se mene tice, slobodno mogu pred kamerama da isporuce metak u celo. ako je pak u pitanju tek instiktivna reakcija, bojim se da u francuskoj koja ima nekih 6milki muslimana to moze biti joskako opasno. Link to comment
dragance Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 upravo si celu preostalu civilnu populaciju proglasio za legitimnu metu. Znajući te, siguran sam da ćeš se ohladiti od toga. Ne mislim da "zrtvujem" bilo koga (mislim, ko sam to pa ja, i onako) i ako je tako zvucalo, nije bilo namerno. Samo mislim sve i da nema civilnih zrtava, ovi bi govorili da ih ima. A to zasto nisu rusili ranije te regrutne centre i njihov HQ (a znali su svi dobro gde su), to stvarno ne znam i sumnjam takodje na neke cinicne razloge, ali sta drugo ocekivati od politicara celog sveta osim nesrece i mutljavina. Link to comment
ToniAdams Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 jebiga, ako su zaista znali za regrutne centre i nisu reagovali, ne da trebaju da izvrse ostavke, vec bi jedan kolektivni sepuku bio minimum za ocekivati. Link to comment
Аврам Гојић Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 (edited) regrutni centri nisu zatvarani zbog toga, iako je bilo dokaza da su regrutni centri? ok, jesu u pitanju francuzi, ali nekako ne verujem u to. pa nije to dzamija u kojoj se potpisuje pristupnica za Al Kaidu (banalizujem da bih istakao poentu), vec mesta na kojima se siri vatrena antizapadna propaganda i u velikoj tajnosti vrsi networking koji ce od 1.000 vernika filtrirati jednog ili dvojicu spremne da aktivno doprinesu borbi. do sada je politika prema takvim verskim grupama bila oprezna, verovatno stavljanje "na mere", kompromitacija i tome slicno, ali se u ime ocuvanja verskih sloboda, i naravno zbog pratecih bezbednosnih i politickih rizika za koje je procenjeno da bi nadmasivali stetu od one koja nastaje tolerisanjem tih dzamija, nije islo na direktno zatvaranje. jednostavno to je izuzetno rizican potez, i ja ne verujem da ce imati ikakav efekat osim povlacenja u katakombe. ali, to je potez koji je nametnut dinamikom konflikta i ne vidim kako se moze izbeci ili kojom se merom moze zameniti. Edited November 16, 2015 by Аврам Гојић Link to comment
Прслин Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 regrutni centri nisu zatvarani zbog toga, iako je bilo dokaza da su regrutni centri? ok, jesu u pitanju francuzi, ali nekako ne verujem u to. da ne bude zabune, svakom za kog imaju dokaza da je umesan, sto se mene tice, slobodno mogu pred kamerama da isporuce metak u celo. ako je pak u pitanju tek instiktivna reakcija, bojim se da u francuskoj koja ima nekih 6milki muslimana to moze biti joskako opasno. Протеривали су радикалне имаме, неких четрдесетак до сада, али џамије у којима су проповедали нису затварали. Једни оду, други дођу и тако у круг. А клинци батаљују плејстејшне и 'ватају се калаша. Још не могу да се опасуљим од оног податка са Гардијана да су неки нападачи изгледали као да су имали 15 година. Не да би требало да протерију те имаме и затварају џамије, него би требало да их предају родитељима те деце да им они пресуде. Link to comment
ToniAdams Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 ako je tacan taj podatak za 15togodisnje teroriste, roditelji te dece nek prvo sami sebi presude. Link to comment
Budja Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 da se ne rasformiravaju džamije. sve i da nikog nije briga za verske slobode, nek hapse pojedince ako imaju dokaze, ovako će ih samo oterati dublje u ilegalu. I meni se tako cini. Imati te dzamije je jeftiniji nacin kontrole i nadgledanja potencijalnih terorista. Link to comment
Прслин Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 (edited) Ал' су их надгледали и контролисали, свака им част. ako je tacan taj podatak za 15togodisnje teroriste, roditelji te dece nek prvo sami sebi presude. Не знам, стварно не знам. Сценарио у коме има пар година старијег брата, са којим седи у џамији уместо да ваља гудру к'о пола улице, а ћале и кева раде по 12 сати да им купе те јебене плејстејшне ми није потпуно немогућ. Што не значи да ти мученици неће прво себи пресудити. Edited November 16, 2015 by Прслин Link to comment
Аврам Гојић Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Dobro hajde prvo da vidimo da li su stvarno imali 15 godina, mrsavi lik iz predgradja moze da izgleda tako i sa 22. Ja ne bih nekome od 15 godina poverio takav zadatak ako mogu da biram regrute. Link to comment
Anonymous Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 French Interior Minister: We will start the "dissolution of mosques where hate is preached." Možda je ovo bolja ideja (ne može neka građevina da bude kriva za ovo sranje): "Moramo da uništimo neprijatelje Francuske, izbacićemo sve radikalne imame i oduzećemo državljanstvo onima koji ugrožavaju francuske vrednosti i njenu dušu", rekao je Vals. Mada je i ovo problematično sročeno, formulacija 'onima koji ugrožavaju francuske vrednosti i njenu dušu' je veoma široka i može biti gadno zlouptrebljena. Nek' lepo pošalju ozbiljnu vojsku na ID i završe priču, serem se na njihova beskorisna bombardovanja, samo se brukaju. Link to comment
Recommended Posts