Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

Zašto ti je to neverovatno, koliko ima hrišćana u ISIS-u?

Neverovatno je jer budale umišljaju da taj podatak o "pravoslavcu" valjda dokazuje da nije nosio puške i eksploziv isisu pošto, je li, hrišćanin to ne bi uradio niti bi oni poslovali sa njim. Oni se snabdevaju samo od proverenih islamskih ekstremista, to je neka logika crnogorskog MUP.

Bolje bi im bilo da su obećali dodatnu pomoć i informacije umesto što na ovaj način pokušavaju da pokriju svoj bezbednosni propust.

Edited by beowl
  • Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bezbedonosno i objektivno, podatak je suvišan, medijski i efektivno nije suvišan, dalje da vas objektivno uzvišene ne zamaram.

Edited by Braća Strugacki

Zasto se borba protiv trerorizma i ovakvih ekscesa ne prepusti kvalifikovanim stručnjacima za bezbednost.

Ne može se sve prepustiti stručnjacima opšte prakse iz NGO

Zasto se borba protiv trerorizma i ovakvih ekscesa ne prepusti kvalifikovanim stručnjacima za bezbednost.

Ne može se sve prepustiti stručnjacima opšte prakse iz NGO

Men' se čini da nije "opšte prakse" n(e)go "širokog spektra", ne??

Bez obzira kako to zvali, to nisu dvije strane iste medalje™.

Јесу, ако је медаља логика.

Не оцењујем ја ко је од те две групе добар, а ко лош, нити са киме бих радије пио пиће, пошто је то потпуно јасно самом чињеницом да сам на овом форуму, а не на стормфронту, али постоје одређени механизми којим се формира мишљење већине и ако се ти механизми зас ују на погрешној премиси, као што је ова о пасошу, чињенице престају да буду важне и креће спин. А у овом спину наивни ће да га дућну пре или касније ако инсистирају на безгрешности 4 милиона људи.

Jebiga Prsline, čuo si valjda za prezumpciju nevinosti. Ja ovde još nisam pročitao da neko tvrdi "izbeglica ne može da bude terorista", to samo ti guraš kao neko hippie strašilo čije argumente logički opovrgavaš. Za sumnju u validnost dokumentacije na bombašima-samoubicama ima milion osnovanijih razloga, od kojih većina ima veze sa prirodom medija odnosno službi bezbednosti.

Podatak o veroispovesti (crnogorskog drzavljanina) nije los, u smislu da ne stvori nepotrebah odijum prema gradjanima koji zive recimo u bjelopoljskom, pljevaljskom, rozajskom  arodinsmanu.

Predrasude su veoma jake, ajde da predpostavimo da je islamske veroispovesti, odmah bi bilo "ma znao sam" "takvi su oni" "zelena transverzala" itd.

Da su drzave na Balkanu prave gradjanske, podatak bi bio suvisan, ovako ... mozda i ne.

Podatak o veroispovesti (crnogorskog drzavljanina) nije los, u smislu da ne stvori nepotrebah odijum prema gradjanima koji zive recimo u bjelopoljskom, pljevaljskom, rozajskom arodinsmanu.

Predrasude su veoma jake, ajde da predpostavimo da je islamske veroispovesti, odmah bi bilo "ma znao sam" "takvi su oni" "zelena transverzala" itd.

Da su drzave na Balkanu prave gradjanske, podatak bi bio suvisan, ovako ... mozda i ne.

Pa ovdje je MUP malte ne rekao da lik nije povezan sa terorizmom jer je pravoslavac. Implikacija strasno zajebana.

Pa ovdje je MUP malte ne rekao da lik nije povezan sa terorizmom jer je pravoslavac. Implikacija strasno zajebana.

Zadrzao se upravo na tom "malte ne" mestu pa je svakome ostalo da tumaci kako mu se (ne) svidja.

Moze i tako da se tumaci. Ja sam protumacio da je taj tip 99% povezan na nacin da je hteo da zaradi pare prodajom oruzja, ne zanimajuci se gde ce se to oruzje upotrebiti. Da je taj tip islamske veroispovesti, vazilo bi ovo isto sto sam naveo (da zaradi i da ga ne zanima za sta je oruzje), ALI postoji i mogucnost da je iz "ideoloskog" razloga, da je clan neke celije, vehabija, mozda povratnik iz Sirije i sl. To bi se utvrdilo istagom. Jer sto rece neko koliko hriscana je u ISIS-u. Predrasude.

Je li samo meni strasan ovaj dio?

u najmanju ruku paranoises. ako je pravoslavac postoji bas onako minimalna sansa da je saucesnik u akciji. ne znaci da im nije prodao oruzje, naravno, ali tu se njegova krivica zavrsava. motiv bi mu bio iskljucivo novac, a pretpostavljam i da je mala sansa da bi se uopste upustao u akciju da je znao za sta ce se oruzje upotrebiti. sto je sve vrlo bitno za istrazni postupak, recimo.

• Create New...