Tsai Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 (edited) Ta ista Fransucka je glasala da Kosovo bude primeljeno u Unesco jedan komentar mladog coveka tako to ide kad se puni glava klincima da su nam svi drugi krivi a sta je izlaz, mir u arapskim zemljama ako je ikako moguce Ubuduce ko god mi se uzivo obrati sa 1) kako sejes tako zanjes hehe 2) pa ti podrzavaj lazne izbeglice sa skupim telefonima i dalje 3) ovde je cia uplela prste, ovi su samo zrtveni jarci dobija pesnicu u glavu. zivaca vise nemam Edited November 14, 2015 by Tsai Link to comment
Aleksandar88 Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Ta ista Fransucka je glasala da Kosovo bude primeljeno u Unesco jedan komentar mladog coveka tako to ide kad se puni glava klincima da su nam svi drugi krivi a sta je izlaz, mir u arapskim zemljama ako je ikako moguce Komentari na nasim portalima izazivaju zelju da se oko Srbije digne neki zid i sipa voda dok se svi ne podavimo u sopstvenim govnima. Kod ovakvih dogadjaja najbolje ih je potpuno ignoristati ili na vreme prihvatiti cinjenicu, kako smo odvratno drustvo postali. Mada takvi smo otkada ja znam za sebe, ne znam jel' nekada ranije bolje bilo. Link to comment
wall Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Komentari na nasim portalima izazivaju zelju da se oko Srbije digne neki zid i sipa voda dok se svi ne podavimo u sopstvenim govnima. Kod ovakvih dogadjaja najbolje ih je potpuno ignoristati ili na vreme prihvatiti cinjenicu, kako smo odvratno drustvo postali. Mada takvi smo otkada ja znam za sebe, ne znam jel' nekada ranije bolje bilo. Što se zaustaviti samo na Srbiji? Link to comment
Tsai Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Što se zaustaviti samo na Srbiji? Zato sto zivim ovde i ovo je moja zemlja. I uzasno sam tuzan sto neki od mojih najblizih prijatelja iz proslosti i detinjstva razmisljaju linijom CIA - Amerika - tako im i treba. Ovo je zemlja koja zvanicno negira genocid i ponasa se kao pijani alkos u kafani "kod Radeta", komentari su samo simptom visegodisnjeg ubijanja svakog zrna ljudskosti u ljudima. Oko nas zive sadisticke zatupljene mase zeljne krvi koje drkaju na svaki moguci incident koji se dogodi u svetu Link to comment
Prospero Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Moj je utisak da su takvi komentari najmanje brojni otkad pamtim i razmišljam o tome. Link to comment
wall Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Zato sto zivim ovde i ovo je moja zemlja. I uzasno sam tuzan sto neki od mojih najblizih prijatelja iz proslosti i detinjstva razmisljaju linijom CIA - Amerika - tako im i treba. Ovo je zemlja koja zvanicno negira genocid i ponasa se kao pijani alkos u kafani "kod Radeta", komentari su samo simptom visegodisnjeg ubijanja svakog zrna ljudskosti u ljudima. Oko nas zive sadisticke zatupljene mase zeljne krvi koje drkaju na svaki moguci incident koji se dogodi u svetu Ajde.Sve to zbog tvojih bivših prijatelja koji čine masu sadističke mase željne krvi. Da i određenog broja komentara na internetu. Link to comment
Frank Pembleton Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Evo sad u parkiću , "pametnjaković" je krenuo sa tim pričama " izvini ali ne mogu da žalim Francusku ona je nas bombardovala..." Samo sam se okrenuo i odšetao, ne mogu više ni da se raspravljam sa takvim debilima... Poslato sa... Link to comment
freakns Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Ta ista Fransucka je glasala da Kosovo bude primeljeno u Unesco jedan komentar mladog coveka tako to ide kad se puni glava klincima da su nam svi drugi krivi a sta je izlaz, mir u arapskim zemljama ako je ikako moguce pa to ti je ko onaj video sto je okacio Hella, gde debil prica o muzici kao zlu... tako ti je i kod nas, generacije su odrasle na tome kako nas niko ne voli, a dok su nas bombardovali posto nismo nista mogli, onda smo skupljali ramena i pricali kako ce im bog to nekada vratiti... i sada ti ocekujes od tih ispranih glava da ne likuju nad ovim zlom? pa ne ide to bas tako jednostavno... svet je generalno otisao u kurac, a kako cemo se izboriti sa time, ko ce mu ga znati... znam samo da od ove posasti nema nekog racionalnog protiudara, jer kako se boriti protiv nekoga kome je cilj da pogine? treba ako je moguce pobiti one sto ih salju na te misije, a ove sto hoce da se priblize Allahu tako sto ce se samoubiti, e te treba naci i kazniti ih zivotom. ali sve mi se cini da je to sizifov posao... Link to comment
Tale Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Ova akcija je "uspesnija" od Sharli masakra bas zato sto nema jasan cilj. Ovo je bukvalno poruka: "niko nije siguran. Prestanite da bombardujete nase polozaje ili ce se ovo nastaviti" Rekao bih da je ovo ISISova panicna reakcija na rusku (i malo blazu zapadnjacku) ofanzivu po ISIS-u. Treba to zatreti makar simbolicki (ubiti im drzavu ), onda ce im se i ideoloska moc i sposobnost da regrutuju smanjiti. Ali unapred se zna da ovakve "poruke" ne postižu cilj i da je jedini efekat pogibija nedužnih. Nema teorije da i organizator to ne zna. (namerno koristim termin "organizator" jer i dalje nije jasno da li je to ISIS ili neko drugi.) TT Link to comment
Utvara Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Ova akcija je "uspesnija" od Sharli masakra bas zato sto nema jasan cilj. Ovo je bukvalno poruka: "niko nije siguran. Prestanite da bombardujete nase polozaje ili ce se ovo nastaviti" Rekao bih da je ovo ISISova panicna reakcija na rusku (i malo blazu zapadnjacku) ofanzivu po ISIS-u. Treba to zatreti makar simbolicki (ubiti im drzavu ), onda ce im se i ideoloska moc i sposobnost da regrutuju smanjiti. +1 Državni terorizam je najgori terorizam. Zato što ima resurse čitave države, da indoktrinira, obuči i opremi. Što budala napravi 100 pametnih ne može da popravi, i to je prosto tako. Dovoljno je 10 umobolnika da napravi do sada neviđen masakr., A ISIS sistematski proizvodi takve umobolnike koji su spremni da poginu bukvalno ni za šta. Dok se to zlo ne zatre fizički, nema nama mira. I to nam i oni sami poručuju. Lično mislim da ovo nije homegrown napad, nego neka kombinacija ISIS-ovih "operativaca" koji su se možda naslonili na postojeću logistiku - u vidu jataka, ekstremnih imama, fellow travellera ili tako nečeg, da nabave naoružanje i da se kordiniraju. Ranije je terorizam imao jednu predvidljivu crtu. Imao je neku stratešku logiku, imao je poruku terora koji je stajao iza neke ideje, pokušavao je da prinudi neku državu/populaciju na koncesije, moguće ili nemoguće. Ovo sada je čisti nihilizam, masakr radi masakra. Iza njihovog napada ne postoji nikakva politička poruka. Čisto nasilje nemoćnog zlikovca, iživljavanje nekog entiteta koji zna da su mu dani odbrojani i pokušava da polupa sve što može i da povuče što više duša sa sobom u ponor. Link to comment
frn1782 Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Da ID zeli da izazove masovnu paniku i neki ozbiljniji udar "zapadnim krstashima" udarili bi na vodovod, nuklearnu elektranu i sl. da izazovu masovnu katastrofu. Ovo je vise ciljano da izazove psiholoski i drustveni efekat u uljuljkanim drustvima. Link to comment
renne Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Pa pitanje je da li mogu da dođu do nuklearne elektrane i sličnog. Link to comment
Sestre Bronte Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 ma ne vodovod ili elektrana, ovo je 2015.g. i sve što nije na društvenim mrežama se ni ne dešava izgleda da su to shvatili ovi isis, pa su ima akcije takve da mogu kasnije da žive još dugo na mrežama Link to comment
Djuro Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 The holder of a Syrian passport al' najjace mi je ovo kad teroristi idu u napade sa dokumentima u dzepu. onomad pao passport sa WTCa a sad se ovaj bombas razneo u paramparcad - ali zato brale pasos ko'nov pored njega, sve sa grckim pecatom. Link to comment
3opge Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 da roknu nuklearnu elektranu vrlo brzo bi osetili kako izgleda kad im nukleoni prave zurezu u komsiluku. Link to comment
Recommended Posts