Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

elem ovakav napad uopšte nije lako organizovati. Treba regrutovati neposredne izvršioce, treba pribaviti eksploziv i oružje, osmatrati okolinu, koordinisati napade,..organizovati napade....tu je najmanje 40 do 50 ljudi umešano.

PS posle ovakvog masakra Francuska mora brzo i jebitačno da odgovori, inače gubi mnogo više nego što je sinoć izgubila. 

Ma kako uopšte zaštititi grad od desetak miliona stanovnika?Apsolutna zaštita je nemoguća, taman da imaš milione vojnika i milione kamera.

I da sve koji su potencijalno opasni znaš poimence, pratiš i kontrolišeš, uvek će se pojaviti neko novi i neočekivani.

Meni se čini da će Evropa morati prihvatiti i početi živeti sa novom realnošću. Onom sa kojom već decenijama živi Izrael-sa saznanjem  da je

mogućnost terorističkog napada faktički njihova stvarnost, svakodnevica.

Biće bolan prelazak na tu realnost, ali je tako.

B92 dobar uglavnom ceo dan, ali evo sad Neven Cveticanin kaze da je gotovo sa porukama jednakost, bratstvo, sloboda jer su ovo "sada srednjovekovne metode".

Nista gluplje nego kad obrazovan covek krene da lupeta kao Maksim po diviziji.

"Radikalni islam je ono sto je nekad bio nacizam", jaojaojao.....

Edited by Yoda

+1

i ja se čudim šta će mu ono radikalni :fantom:

ISISova objava na engleskom

primećujem da poprilično pominju alaha i islam za nekoga ko nema veze s islamom   

Edited by Hella

B92 dobar uglavnom ceo dan, ali evo sad Neven Cveticanin kaze da je gotovo sa porukama jednakost, bratstvo, sloboda jer su ovo "sada srednjovekovne metode".

Nista gluplje nego kad obrazovan covek krene da lupeta kao Maksim po diviziji.

"Radikalni islam je ono sto je nekad bio nacizam", jaojaojao.....

Očekivano od njega da lupa.

ja se sad nešto mislim - i na pamet mi pada paralela sa terorističkim akcijama s kraja 60tih i 70tih godina prošlog veka kada su raznorazni levičari i palestinci bacali bombe po kafićima i otimali avione. Ne vidim neku spektakularnu razliku osim u samom doživljaju dogadjaja - sada ima, čini mi se, mnogo više histerije. A to je opet posledica mnogo faktora.

Swiss historian Daniele Ganser in his 2005 NATO's Secret Armies: Operation Gladio and Terrorism in Western Europe accused Gladio of trying to influence policies through the means of "false flag" operations and a "strategy of tension." Ganser alleges that on various occasions, stay-behind movements became linked to right-wing terrorism, crime and attempted coups d'état:[8] InNATO's Secret Armies Ganser states that Gladio units were in close cooperation with NATO and the CIA and that Gladio in Italy was responsible for terrorist attacks against its own civilian population.[62]

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

Zajebani su levičari, uvek i svuda™...

Ma ne, samo sam cekao da pomene isisovce kao moderne asasine, ali bi ga valjda ovaj momak pitao - a ko su moderni krstasi... Hebo ga srednji vek, veze nema o istom, ali nije lose da se nabode mrak™ koji traje hiljadu godina.

Hella, pripremi se, sa'ce Tadi ekspertski da oplete po radikalnom islamu.

Edited by Yoda

[emoji38]ol:

Daj ne zajebavaj.

Misliš da se zajebavam? Većina zemalja ima u pajplajnu ili nekoj parlamentarnoj proceduri predloge i amandmane o strožijim merama nadgledanja interneta zbog terorističke pretnje. Kao što je i patriotic act proguran u US u svetlu terorističkog napada, tako i danas razne desničarske strane mogu tako nešto da proguraju u ovakvim momentima. Evo prošlo sad u Britaniji pooštrenje, ali ima još mesta.
  • Create New...