Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

a jel ti swatovi™ ne pucaju nekom malkice zajebanijom municijom od klasicnog 7.62x39 zrna za kalash, nesto rasprskavajuce qrac palac

najcesce koriste 9mm. hekler ili nesto slicno. minicija je obicna ili pancirna. eksplozivna municija je zabranjena.

cesto koriste i sacmarice.

TNT aktivira neki drugi eksploziv koji proizvodi dovoljno veliku temperaturu. 

@ venom - pa slusaj, svakom svoja muka najveca. zapad ima mocne medije pa se ono sto se tumaci kao pretnja zapadu najdalje cuje i najvise analizira. mislim da se cesto poteze licemerje i tamo gde mu nije mesto. da ne govorim o tome da mnogo vise nas ima prijatelje/familiju u parizu. potpuno ti je neprimeren komentar. 

Hürriyet na online izdanju ima 15 glavnih vesti na koje možeš da klikneš u dinamičkom meniju. Trenutno je prvih deset iz Pariza. Žao mi je što nisam uslikao štand sa dnevnim novinama jutros u supermarketu. Govorimo o zemlji koja nije deo zapada i ne prete joj iste opasnosti, obaška što ne može više da pobroji sopstvene muke i glavobolje. Dali su ovome isti publicitet kao i napadu u Ankari. Kada sutra bude grunulo u Istanbulu bojim se da se nećemo nagledati slične solidarnosti u zapadnim medijima.

A kad smo kod licemerja zapadnih medija, sećam se kako su koliko prošle nedelje sipali tone i tone analitike™ o tome kako je Putin svojom slepačkom intervencijom u Siriji prizvao isis da mu bombarduje avion sa 220 civila pa će sada da plati cenu kod razočaranog javnog mnjenja. Na stranu što im još uvek fali poneki materijalni dokaz da je ruski avion bio srušen bombom, između redova tih tekstova bili su prilično vidljivi ostaci semene tečnosti autora. Živo me zanima da li će sada jedan, samo jedan od njih napisati da je Hollande prekjučerašnjim slepačkim udarima francuskih aviona na položaje isis (i onim udarima od ranije) prizvao ovo u Parizu pa će mu sada javnost okrenuti leđa.

Kako bre ništa??

Ako je plastični eksploziv novije izrade, njega ništa živo osim detonatora ne može da aktivira. TNT može ali nisam siguran da li metak može, to je otprilike u ravni onih scena iz filmova kada Rambo opali kratak rafal u rezervoar kamiona i kamion eksplodira.

Dobro, taj dodatni momenat u vidu (medijski) manje vrednih i više vrednih žrtava više ne znam da li vredi komentarisati. To je neki factory setting koji će se možda promeniti za nekoliko vekova ali danas stoji kano klisurina.

Ljudi u Zapadnoj Evropi ce se u neodredjenom buducem periodu osecati vrlo nelagodno, zato sto su direktno time pogodjeni. Mozda nismo dogurali do 40+ strana zato sto se i ovde ljudi osecaju direktno pogodjeni (mada ima nazalost i toga), nego zato sto je jasno da je ovo dogadjaj koji nije isti kao neki drugi, bez obzira na broj zrtava. Nije isti zato sto ce i posledice po ceo svet biti mnogo drugacije.

Jel sad na svakoj strani mora da stoji izvinjenje što osećam veću empatiju prema Francuzima nego prema Iračanima ili kome već?

Apsolutno ne mora. Ali dobro je da si napomenuo.

Hürriyet na online izdanju ima 15 glavnih vesti na koje možeš da klikneš u dinamičkom meniju. Trenutno je prvih deset iz Pariza. Žao mi je što nisam uslikao štand sa dnevnim novinama jutros u supermarketu. Govorimo o zemlji koja nije deo zapada i ne prete joj iste opasnosti, obaška što ne može više da pobroji sopstvene muke i glavobolje. Dali su ovome isti publicitet kao i napadu u Ankari. Kada sutra bude grunulo u Istanbulu bojim se da se nećemo nagledati slične solidarnosti u zapadnim medijima.

A kad smo kod licemerja zapadnih medija, sećam se kako su koliko prošle nedelje sipali tone i tone analitike™ o tome kako je Putin svojom slepačkom intervencijom u Siriji prizvao isis da mu bombarduje avion sa 220 civila pa će sada da plati cenu kod razočaranog javnog mnjenja. Na stranu što im još uvek fali poneki materijalni dokaz da je ruski avion bio srušen bombom, između redova tih tekstova bili su prilično vidljivi ostaci semene tečnosti autora. Živo me zanima da li će sada jedan, samo jedan od njih napisati da je Hollande prekjučerašnjim slepačkim udarima francuskih aviona na položaje isis (i onim udarima od ranije) prizvao ovo u Parizu pa će mu sada javnost okrenuti leđa.

uopste ne sporim to da su zapadne vesti produzena ruka sprege vlasti i biznisa i da se tu istina ne moze naci osim slucajno. samo mi je bezveze da se proziva ovaj forum za 42 nakucane strane koje se nisu dogodile kad je puklo u ankari. sumnjam da se radi o licemerju, ipak verujem da je u pitanju to sto je vecina vise vezana za pariz - prijatelji, familija, mnogi od nas cesto idu tamo... to sam hteo reci. a i to je, evo rece venom, moje pogresno tumacenje. 

edit - pojasnio

Edited by adam

a jel ti swatovi ne pucaju nekom malkice zajebanijom municijom od klasicnog 7.62x39 zrna za kalash, nesto rasprskavajuce qrac palac

to ti je dumdum metak, inače zabranjen

a sada novi spin

Sirijski pasoš nađen kod tela bombaša samoubice

Sirijski pasoš pronađen je kod tela jednog od bombaša samoubica kraj stadiona Francuska, kažu francuski politički zvaničnici, javlja AP.

OK. Ajde da ne idemo u taj spin o tome zašto je ljude više potresao teroristički napad u Parizu od onih u Bejrutu ili Ankari na ovom topiku. Mislim da nije vreme za to.

• Create New...