dillinger Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 ne bih rekao da je ovaj napad tako lako organizovati. mnogo ljudi zivi bedno, mnogi radikalno misle i govore ali na nasu srecu jos uvek je malo tih koji ce odluciti da ubiju i da poginu. e, sad, dodajmo jos i to da njih treba prepoznati, organizovati, smisliti akciju, napraviti plan, naoruzati. cenim da treba jako puno radikalnih manijaka dosta dugo indoktrinirati da bi se prepoznala i oformila grupa tih koji ce hladne glave sve ovo da urade. upravo ovo daje vremena sigurnosnim sluzbama da sumnjive grupe i pojedinci prate i da se neki od ovih napada osujete. sad, da li se ovo moglo osujetiti... to cemo videti kad bude vise informacija. @ venom - pa slusaj, svakom svoja muka najveca. zapad ima mocne medije pa se ono sto se tumaci kao pretnja zapadu najdalje cuje i najvise analizira. mislim da se cesto poteze licemerje i tamo gde mu nije mesto. da ne govorim o tome da mnogo vise nas ima prijatelje/familiju u parizu. potpuno ti je neprimeren komentar. Komentar nije neprimeren, Ankara i Bejrut za sve nas kao da su na drugoj planeti a ne jednako daleko kao i Pariz Link to comment
Venom Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 @ venom - pa slusaj, svakom svoja muka najveca. zapad ima mocne medije pa se ono sto se tumaci kao pretnja zapadu najdalje cuje i najvise analizira. mislim da se cesto poteze licemerje i tamo gde mu nije mesto. da ne govorim o tome da mnogo vise nas ima prijatelje/familiju u parizu. potpuno ti je neprimeren komentar. Izvini, ali procitaj ono sto sam komentarisao. Ja sam govorio o tome da, iako je ovakvih stvari uvek bilo, nije sve do uticaja medija u ovom slucaju. Link to comment
steins Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 (edited) French TV station BFMTV is reporting that a Syrian passport has been found on the body of one of the attackers, but that hasn't been confirmed by police. elem ovakav napad uopšte nije lako organizovati. Treba regrutovati neposredne izvršioce, treba pribaviti eksploziv i oružje, osmatrati okolinu, koordinisati napade,..organizovati napade....tu je najmanje 40 do 50 ljudi umešano. PS posle ovakvog masakra Francuska mora brzo i jebitačno da odgovori, inače gubi mnogo više nego što je sinoć izgubila. Edited November 14, 2015 by steins Link to comment
Frank Pembleton Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 šta mi je trebalo to da slušam...Mene oterao neki zbunjeni prevodilac na N1 Link to comment
Aleksandar88 Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Jel sad na svakoj strani mora da stoji izvinjenje što osećam veću empatiju prema Francuzima nego prema Iračanima ili kome već? Link to comment
yolo Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 tehnicko pitanje, ako metak pogodi taj prsluk sa eksplozivom koji koriste samoubice, sta se desava? eksplozija ili samo fizicko ostecenje stapina dinamita? Link to comment
Sestre Bronte Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 mislim da je velika verovatnoća da dođe do eksplozije na osnovu onoga što znam o eksplozivima Link to comment
steins Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 (edited) evo ga i Miroslav Captan Obvious Lazanski PS zavisi od metka /ovo oko eksplozivnog prsluka/ ali i od vrste eksploziva. Standardno zrno teško da može da aktivira npr klasičan dinamit Edited November 14, 2015 by steins Link to comment
Aleksandar88 Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 tehnicko pitanje, ako metak pogodi taj prsluk sa eksplozivom koji koriste samoubice, sta se desava? eksplozija ili samo fizicko ostecenje stapina dinamita?U većini slučajeva ništa. Eksploziju pokreće punjenje iz detonatora, a oni imaju mnogo načina potencijalne aktivacije. Link to comment
Sestre Bronte Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Kako bre ništa?? Link to comment
Prospero Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Metak obično nije dovoljno vreo da tek tako aktivira eksploziv, mada nije ni svaki eksploziv dovoljno stabilan u tom smislu. Uglavno meci ne aktiviraju eksploziv. Link to comment
Aleksandar88 Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 mislim da je velika verovatnoća da dođe do eksplozije na osnovu onoga što znam o eksplozivimaSve zavisi od eksploziva, ali ti u prslucima su obično stabilniji. Inače bi mogao da se aktivira random. Link to comment
adam Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Izvini, ali procitaj ono sto sam komentarisao. Ja sam govorio o tome da, iako je ovakvih stvari uvek bilo, nije sve do uticaja medija u ovom slucaju. moguce da sam ucitao, izvini. Link to comment
yolo Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 a jel ti swatovi ne pucaju nekom malkice zajebanijom municijom od klasicnog 7.62x39 zrna za kalash, nesto rasprskavajuce qrac palac Link to comment
Recommended Posts