Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

ne bih rekao da je ovaj napad tako lako organizovati. mnogo ljudi zivi bedno, mnogi radikalno misle i govore ali na nasu srecu jos uvek je malo tih koji ce odluciti da ubiju i da poginu. e, sad, dodajmo jos i to da njih treba prepoznati, organizovati, smisliti akciju, napraviti plan, naoruzati. cenim da treba jako puno radikalnih manijaka dosta dugo indoktrinirati da bi se prepoznala i oformila grupa tih koji ce hladne glave sve ovo da urade. upravo ovo daje vremena sigurnosnim sluzbama da sumnjive grupe i pojedinci prate i da se neki od ovih napada osujete. 

sad, da li se ovo moglo osujetiti... to cemo videti kad bude vise informacija. 

@ venom - pa slusaj, svakom svoja muka najveca. zapad ima mocne medije pa se ono sto se tumaci kao pretnja zapadu najdalje cuje i najvise analizira. mislim da se cesto poteze licemerje i tamo gde mu nije mesto. da ne govorim o tome da mnogo vise nas ima prijatelje/familiju u parizu. potpuno ti je neprimeren komentar. 

Komentar nije neprimeren, Ankara i Bejrut za sve nas kao da su na drugoj planeti a ne jednako daleko kao i Pariz

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

@ venom - pa slusaj, svakom svoja muka najveca. zapad ima mocne medije pa se ono sto se tumaci kao pretnja zapadu najdalje cuje i najvise analizira. mislim da se cesto poteze licemerje i tamo gde mu nije mesto. da ne govorim o tome da mnogo vise nas ima prijatelje/familiju u parizu. potpuno ti je neprimeren komentar. 

Izvini, ali procitaj ono sto sam komentarisao. Ja sam govorio o tome da, iako je ovakvih stvari uvek bilo, nije sve do uticaja medija u ovom slucaju.

French TV station BFMTV is reporting that a Syrian passport has been found on the body of one of the attackers, but that hasn't been confirmed by police.    

elem ovakav napad uopšte nije lako organizovati. Treba regrutovati neposredne izvršioce, treba pribaviti eksploziv i oružje, osmatrati okolinu, koordinisati napade,..organizovati napade....tu je najmanje 40 do 50 ljudi umešano.

PS posle ovakvog masakra Francuska mora brzo i jebitačno da odgovori, inače gubi mnogo više nego što je sinoć izgubila. 

Edited by steins

evo ga i Miroslav Captan Obvious Lazanski

:wub:

PS zavisi od metka /ovo oko eksplozivnog prsluka/ ali i od vrste eksploziva. Standardno zrno teško da može da aktivira npr klasičan dinamit

Edited by steins

tehnicko pitanje, ako metak pogodi taj prsluk sa eksplozivom koji koriste samoubice, sta se desava? eksplozija ili samo fizicko ostecenje stapina dinamita?

U većini slučajeva ništa. Eksploziju pokreće punjenje iz detonatora, a oni imaju mnogo načina potencijalne aktivacije.

mislim da je velika verovatnoća da dođe do eksplozije na osnovu onoga što znam o eksplozivima

Sve zavisi od eksploziva, ali ti u prslucima su obično stabilniji. Inače bi mogao da se aktivira random.

Izvini, ali procitaj ono sto sam komentarisao. Ja sam govorio o tome da, iako je ovakvih stvari uvek bilo, nije sve do uticaja medija u ovom slucaju.

moguce da sam ucitao, izvini. 

• Create New...