Kanzas siti zez Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Malopre na BBC-ju slusam pricu njihovog novinara kako se jedan terorista dovezao kolima do picerije Coza Nostra isetao sa kalasom, osuo rafal na dvadesetak ljudi(5 ubijeno), lagano se vratio u kola i produzio do koncertne hale. A jedan ocevidac pokazuje svoj telefon sa rupom od metka. Telefon mu je spasio zivot. Jbt Link to comment
wall Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Sa aerodroma gde se čeka avion iz Pariza na Vučića u ambasadi. Agrh... Link to comment
steins Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 da, sad se čeka Vučićeva KZN. Link to comment
nautilus Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 za pocetak, desetine ljudi koje stoje iza organizacije ovih napada su i dalje u parizu/francuskoj. oland moze kasnije o islamskoj drzavi . Mislim da gresis. Ovo je iznenadjujuce lako organizovati. Najkomplikovanija stvar je bila nabavka oruzja i eksploziva, sve ostalo je uzasno lako. Imas pocinioce koji su verovatno odrasli u francuskoj i koji govore jezik, znaju drustvene obicaje i ne odudaraju izgledom od okoline. Uvek ces imati meke mete, osim ako ne zavedes nekakav totalitarizam bezbedonosnih sluzbi. Lica koja ih indoktriniraju uopste ne moraju biti u francuskoj, to se lako moye ucininiti preko neta iz bilo kog dela sveta, dovoljno je samo naci spremne pocinioce, likove nalozene na islam i razocarane u zivot u francuskoj. To i jeste najstrasnije. Dovoljno je samo nekoliko vrlo odlucnih ljudi. Link to comment
dillinger Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 (edited) Ko god da je ovo uradio preuzeće odgovornost u ime isisa, oni su sada najpopularniji u tom svetu. Sad, ko tačno, koji ogranak, sa čijom podrškom... to bi moglo biti zanimljivo. A ako su home grown onda bi bilo još zanimljivije videti gde su se indoktrinirali i odakle im kinta. A to ćemo kao saznati do u najsitnije detalje....taj ISIS ispada sad jedna od moćnijih i organizovanijih država uz izgleda neograničene prihode od prodaje nafte na crnom tržištu. Edited November 14, 2015 by dillinger Link to comment
slepa živana Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Ne brinem za elite, one ce preziveti, njihovi interesi nisu ugrozeni, stradace obican svet. običan svet rešio da se potamani, a elite u čudu. Link to comment
wall Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Mislim da gresis. Ovo je iznenadjujuce lako organizovati. Najkomplikovanija stvar je bila nabavka oruzja i eksploziva, sve ostalo je uzasno lako. Imas pocinioce koji su verovatno odrasli u francuskoj i koji govore jezik, znaju drustvene obicaje i ne odudaraju izgledom od okoline. Uvek ces imati meke mete, osim ako ne zavedes nekakav totalitarizam bezbedonosnih sluzbi. Lica koja ih indoktriniraju uopste ne moraju biti u francuskoj, to se lako moye ucininiti preko neta iz bilo kog dela sveta, dovoljno je samo naci spremne pocinioce, likove nalozene na islam i razocarane u zivot u francuskoj. To i jeste najstrasnije. Dovoljno je samo nekoliko vrlo odlucnih ljudi. Odlučnih da umru. Link to comment
Muwan Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 ja se sad nešto mislim - i na pamet mi pada paralela sa terorističkim akcijama s kraja 60tih i 70tih godina prošlog veka kada su raznorazni levičari i palestinci bacali bombe po kafićima i otimali avione. Ne vidim neku spektakularnu razliku osim u samom doživljaju dogadjaja - sada ima, čini mi se, mnogo više histerije. A to je opet posledica mnogo faktora. Proteglo se to i u 80te i generalno imaš dobru poentu. U to vreme su pucali po aerodromima koji su bili slabo obezbedjeni. Sad su aerodromi dobro obezbedjeni pa su prešli na pozorišta, koncerte i druga mesta gde ima puno ljudi. Kada i to postane dobro obezbedjeno ubijaće po pijacama i parkovima, sve dok čitav svet ne postane jedna ogromna security zona. Sad odjekuje jače jer se prati malte ne uživo, inače nije neka spektakularna novina u društvu. Link to comment
Takeshi Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Mislim da gresis. Ovo je iznenadjujuce lako organizovati. Najkomplikovanija stvar je bila nabavka oruzja i eksploziva, sve ostalo je uzasno lako. Imas pocinioce koji su verovatno odrasli u francuskoj i koji govore jezik, znaju drustvene obicaje i ne odudaraju izgledom od okoline. Uvek ces imati meke mete, osim ako ne zavedes nekakav totalitarizam bezbedonosnih sluzbi. Lica koja ih indoktriniraju uopste ne moraju biti u francuskoj, to se lako moye ucininiti preko neta iz bilo kog dela sveta, dovoljno je samo naci spremne pocinioce, likove nalozene na islam i razocarane u zivot u francuskoj. To i jeste najstrasnije. Dovoljno je samo nekoliko vrlo odlucnih ljudi. glavna organizacija i jeste u spajanju ovih 7-8 izvrsilaca. solo ludaka je bilo uvek. Link to comment
Venom Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Proteglo se to i u 80te i generalno imaš dobru poentu. U to vreme su pucali po aerodromima koji su bili slabo obezbedjeni. Sad su aerodromi dobro obezbedjeni pa su prešli na pozorišta, koncerte i druga mesta gde ima puno ljudi. Kada i to postane dobro obezbedjeno ubijaće po pijacama i parkovima, sve dok čitav svet ne postane jedna ogromna security zona. Sad odjekuje jače jer se prati malte ne uživo, inače nije neka spektakularna novina u društvu. Bilo je i veoma skoro sa istim brojem zrtava u tvojoj blizini, pa se nisu napisale 42 strane za vece i prepodne. Link to comment
nautilus Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 glavna organizacija i jeste u spajanju ovih 7-8 izvrsilaca. solo ludaka je bilo uvek. vec postoji dovoljan broj ludaka samo se trazi onaj koji ce ih spojiti. nisu ovo uradili likovi koji su bili dobra deca pa su potpali pod los uticaj nekog imama gargamela. u njima je vec postojala mrznja prema svojoj okolini kada su nasli lika na netu koji im je slozio pricu o 70 devica i ahiretu, a potom ih uputio na drugara koji ima opremu. obavestajna sluzba je svakako zakazala, ali nisam siguan ni koliko su mogli uciniti. prosto sistem je takav da se mora zrtvovati sloboda da bi se dobilo na sigurnosti. mislim, desilo se isto i englezima, amerikancima, spancima, rusima... to je sistemski problem. Link to comment
adam Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 ne bih rekao da je ovaj napad tako lako organizovati. mnogo ljudi zivi bedno, mnogi radikalno misle i govore ali na nasu srecu jos uvek je malo tih koji ce odluciti da ubiju i da poginu. e, sad, dodajmo jos i to da njih treba prepoznati, organizovati, smisliti akciju, napraviti plan, naoruzati. cenim da treba jako puno radikalnih manijaka dosta dugo indoktrinirati da bi se prepoznala i oformila grupa tih koji ce hladne glave sve ovo da urade. upravo ovo daje vremena sigurnosnim sluzbama da sumnjive grupe i pojedinci prate i da se neki od ovih napada osujete. sad, da li se ovo moglo osujetiti... to cemo videti kad bude vise informacija. @ venom - pa slusaj, svakom svoja muka najveca. zapad ima mocne medije pa se ono sto se tumaci kao pretnja zapadu najdalje cuje i najvise analizira. mislim da se cesto poteze licemerje i tamo gde mu nije mesto. da ne govorim o tome da mnogo vise nas ima prijatelje/familiju u parizu. potpuno ti je neprimeren komentar. Link to comment
Frank Pembleton Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Evo Biljana S. objašnjava da se još ništa ne zna i da se još uzima DNK od terorista Poslato sa... Link to comment
Muwan Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Bilo je i veoma skoro sa istim brojem zrtava u tvojoj blizini, pa se nisu napisale 42 strane za vece i prepodne. Dobro, taj dodatni momenat u vidu (medijski) manje vrednih i više vrednih žrtava više ne znam da li vredi komentarisati. To je neki factory setting koji će se možda promeniti za nekoliko vekova ali danas stoji kano klisurina. Link to comment
Sestre Bronte Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Evo Biljana S. objašnjava da se još ništa ne zna i da se još uzima DNK od terorista Poslato sa... šta mi je trebalo to da slušam... Link to comment
Recommended Posts