Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kada imaš sigurnu sumnju onda ide sve (fizičko praćenje, sva komunilacija) i to live™. I treba puno ljudi.

Ovi sistemi o kojima pišeš su za manje sumnjive i grubo prikupljanje obaveštajnih podataka.

Ти системи већ неко време нису за мање сумњиве, него за апсолутно све. Из те огромне групе се издвајају сумњиви, па се онда процењује ко је колико сумњив и да ли захтева физичко праћење или друге облике присмотре (без проблема се било ко прислушкује преко било ког мобилног, на пример). Оно што кажем је да постоје три опције што се тиче ових нападача. Прва је да су из Француске, друга је да су дошли са стране, трећа је да су мало једни а мало други.

Ако је прва или трећа опција, онда су им мозгови испрани преко нета: гледали су јутјубове ИСИС, пратили њихов твитер, коментарисали есемесовима са ортацима акције. Процес радикализовања је сигурно трајао годинама и није невидљив за некога ко има потпуни приступ свему што раде. Ако је друга, што не верујем мада сам се мало сјебао због затварања граница јер је би то могла да буде реакција нато да је бар неко стигао у Француску скоро, најебаће сви мигранти.

Е, сад поента: ако службе нису дошле у фазу да физички прате младе људе који су до те мере радикализовани да ураде што су урадили, то није зато што нису знали за њих. То је зато што таквих младих људи има превише.

jel su vec pocele teorije zavere, a ?

Ne od mene.

Ne mora biti nikakva teorija zavere, npr. jednostavno obaveštajne službe su došle do nekih informacija koje nisu bile dovoljno precizne i blagovremene.

Tesko da se ovakve akcije planiraju na netu ili dogovaraju preko moba.

Gresis, samo se pise unapred dogovorenim siframa, koriste se trikovi kao otvoris mailbox ali ne saljes mail, nego svi imaju sifru i pruke se ostavljaju u draft folderu itd...

Nema komunikacije, pa se nema sta ni presresti...

Previše mladih ljudi koji imaju automatsko oružje i spremni su za samoubilačke akcije? O kom broju govorimo?

Oko 4.000 registrovanih... plus oni sto jos nisu

P.S. Nemaju svi oruzje, ali da se lako nabaviti, zahvaljujuci izmedju ostalog i "nasim" ljudima koji prodaju preostalo od nasih ratova...

Edited by braca

Ти системи већ неко време нису за мање сумњиве, него за апсолутно све. Из те огромне групе се издвајају сумњиви, па се онда процењује ко је колико сумњив и да ли захтева физичко праћење или друге облике присмотре (без проблема се било ко прислушкује преко било ког мобилног, на пример). Оно што кажем је да постоје три опције што се тиче ових нападача. Прва је да су из Француске, друга је да су дошли са стране, трећа је да су мало једни а мало други.

Ако је прва или трећа опција, онда су им мозгови испрани преко нета: гледали су јутјубове ИСИС, пратили њихов твитер, коментарисали есемесовима са ортацима акције. Процес радикализовања је сигурно трајао годинама и није невидљив за некога ко има потпуни приступ свему што раде. Ако је друга, што не верујем мада сам се мало сјебао због затварања граница јер је би то могла да буде реакција нато да је бар неко стигао у Француску скоро, најебаће сви мигранти.

Е, сад поента: ако службе нису дошле у фазу да физички прате младе људе који су до те мере радикализовани да ураде што су урадили, то није зато што нису знали за њих. То је зато што таквих младих људи има превише.

Pa to.

Samo što su svi sumnjivi.

SIGAD i PRISM kao njegov deo su za prikupljanje bagerom, prosejavanje i arhiviranje.

Ali za pravu stvar mora se na kolena pa lopatica, četkica i polako...

Mozda/berovatno, ali ce razmontiravanje Sauda doneti x novih problema.

Nemojte misliti da od ovoga ne moze gore, moze itekako, ima jos prostora za napredak™ u tom smeru.

TT via LG G3

Anduril je tačno markirao uzroke i ne treba nam ići do Francuske, dovoljno je do susedne BiH da se vidi ko sponzoriše one kreature, u čijim džamijama se sakupljaju itd. U redu, jasno da elita ima druge prioritete, dilovi sa zločincima su mnogo bitniji od bezbednosti vlastitih građana, terorizam ionako nije usmeren ni na jednog vlastodršca i tajkuna, ali ne moramo se makar mi ovde pretvarati

Ionako od toga nema ništa, znamo na čijoj sahrani je Oland onomad bio među prvima...

Edited by dillinger

to ti nije za poređenje, na seoskim utakmicama nisu potrebni teroristi da se poubijaju

Nisi me razumeo. Pisao sam u kontekstu obaveznog prisustva na javnom dogadjaju, cak i marginalnom.

2. deo recenice ti je 100% na mestu

:-)

Drugarica se zatekla u Parizu, a posto je koncert freak bilo me strah da nije u Bataclanu. Ali ne, neka privatna zurka, pa mi slala fotke. Zbunjeni ljudi, ne mogu napolje, blokirani, cudne slike. Bivsi kolega koji zivi u Parizu pise "I go to concerts at bataclan. I eat at 'petit cambodge'. I go to bar belle epoque. This is all eerily close." A sestra fudbalera Griezmanna je bila u Bataclanu (prezivela) dok je on bio na terenu na utakmici protiv Nemacke.

Nisi me razumeo. Pisao sam u kontekstu obaveznog prisustva na javnom dogadjaju, cak i marginalnom.

2. deo recenice ti je 100% na mestu

:-)

Pa bilo je policije na utakmici itekako, zato tu akcija i nije uspela.

Par potencijalnih pešadijskih brigada samoubica drži Francusku i EU u blokadi???

Malo prejeftino za rizičan odgovor radikalnih desničara.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

• Create New...