Budja Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Nema vise mirnog suzivota, svako će biti gledan sa sumnjom, a jedino sto će teroristi uspeti je da će njihove familije i prijatelji biti proterani, bez pardona i milosti. Nadajmo se da ne, kao sto teroristicki napadi u Londonu nisu rezultirali paralizom (su)zivota. Link to comment
Аврам Гојић Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 izvini migracija je...izbeglistvo bi bilo u prve okolne zemlje a ne da prepesace pola planete da bi stigli gajstabajterovali. bilo bi dobro da se bar minimalno uputis u temu. Link to comment
frn1782 Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 pa SWAT krenuo u napad, ovi sacekali i aktivirali bombe... sacekusa da nisu, od 1500 ljudi prisutno na koncertu bi bilo jos mnogo vise zrtava... i cetvorica su to platila glavom, a vi ovde serete li serete... Tvoja prica se svodi na to da bilo koji arapski klinac moze tek tako da nabavi oruzje, iskoordinira i isplanira akciju ove velicine (vece od 9/11) odradi hladnokrvno radnju i pritom syebe SWAT jer su i oni ljudi. I eto tu je drzava nemocna jer je svako potencijalni terorista pa ih je nemoguce sve pratiti. Znas li koliko je to smesna prica. Link to comment
Eraserhead Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Meni je i dalje neverovatno da se te stvari najcesce desavaju u Francuskoj i nemam objasnjenje za to. U svakom slucaju neverovatna tragedija. Link to comment
braca Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Tvoja prica se svodi na to da bilo koji arapski klinac moze tek tako da nabavi oruzje, iskoordinira i isplanira akciju ove velicine (vece od 9/11) odradi hladnokrvno radnju i pritom syebe SWAT jer su i oni ljudi. I eto tu je drzava nemocna jer je svako potencijalni terorista pa ih je nemoguce sve pratiti. Znas li koliko je to smesna prica. Dobro, kako onda ide nesmesna prica? Sta bi ti uradio ? Link to comment
mustang Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Meni je i dalje neverovatno da se te stvari najcesce desavaju u Francuskoj i nemam objasnjenje za to. U svakom slucaju neverovatna tragedija. i meni...jedino logicno objasnjenje imam jeste da je u parizu arapska populacija najveca u evropi pa samim tim i vece sanse da se organizuju. Link to comment
braca Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Videcemo za par dana ko je zakazao, kad saznamo identitet i nacin na koji su to izveli... Link to comment
frn1782 Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Dobro, kako onda ide nesmesna prica? Sta bi ti uradio ? Pa i ja i drugi ti to pricaju celo vece. Totalni krah obavestajnih struktura. Kako i zasto to mi smrtnici nikada necemo saznati. Link to comment
svashtabezneshto Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Ne bih mnogo da branim Francusku, samo bih pitala: kako u Americi malo malo pa neki masakr po nekim koledžima, prošle godine na maratonu...? Radili ta CIA šta? Kako im se dešavaju takve stvari? Link to comment
stoka Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Budimo realni, protiv ovoga nema odbrane ... Bombaški napadi u Bejrutu i Parizu i rušenje ruskog aviona direktno su isprovocirani porazima koje isil trpi na Bliskom Istoku ... Link to comment
Budja Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 mogli bi da počnu od hapšenja pro-ISIS imama i zatvaranja pojedinih islamskih centara koji su rasadnici terorista i ubica Da ponovim: Ima nesto i u organizaciji drustva, spoljnoj politici i sl., ne samo bezbedonosnoj politici. Francuska jeste drugacije od Engleske i Nemacke, i dok Nemacka ima veicnom turske migrante, Engleska im i one iz radikalnijih podrucja (Pakistan). Imati radikalne imame i islamske centre jeste rasadnik mrznje, ali sa druge strane olaksava kontrolu, to je takodje ventil za izbacivanje/kanalisanje mrznje, ubacivanje bezbedonosnih sluzbi i sl. Zatvori ih i skupljace se po kucama u jos manjim celijama. Proterivanje imama nece ugasiti izolovana banlieu. Meni kao asocijacija na ovakve napade uvek dodje Kasovic i L Haine. Link to comment
Eraserhead Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 i meni...jedino logicno objasnjenje imam jeste da je u parizu arapska populacija najveca u evropi pa samim tim i vece sanse da se organizuju. Ne znam, ovde udjes u Walmart i kupis pusku (ne moras ni drzavljanin da budes). Ocekivao bih da je ovde najveca opasnost od ovakvih dogadjaja. Ko zna sta nas jos ceka. Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Dobro, kako onda ide nesmesna prica? Sta bi ti uradio ? ma ne treba mi da drvimo taj scenario, mislim možemo, ali bi tim scenarijom trebalo da se bavi francuska tajna služba ili ko je već zadužen za to.pa onda žandarmerija pa swat. nije ovo prvi teroristički napad u evropi. prošlo je vremena od 9/11 Link to comment
Dr Arslanagić Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Ne bih mnogo da branim Francusku, samo bih pitala: kako u Americi malo malo pa neki masakr po nekim koledžima, prošle godine na maratonu...? Radili ta CIA šta? Kako im se dešavaju takve stvari? apsolutno nije isto, u Francuskoj je na delu najorganizovaniji mogući terorizam moglo bi se porediti sa propustom od 9/11 ali danas je svet malo drugačije mesto Link to comment
braca Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 odjava... idem da probam malo da spavam, sutra letim za Pariz P.S. cela antiteroristicka sluzba broji par hiljada ljudi... ima vise potencijalno sumnjivih nego policajaca Link to comment
Recommended Posts