Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

Posted

zvuči ko cipele

4CY2wsI.png

Al' dobre su, ja bi ovo nosio :)

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Meni to zvuči ko cipele. Jbt stvarno moraš da budeš Francuz da se probiješ kroz to njihovo mrfljanje.

Da znaš.

chasseur = vojnik-lovac ili običan lovac (asocijacija na engl. chaser)
chausseur = obućar ili prodavac obuće
chaussure = cipela
Posted (edited)

Jes vala, bas je francuski bljak, 'ajde ga ti i brunhilda dagmar истранжирајте  :fantom:

Al' da bude francuska obrada.

Heureux ceux qui sont morts car ils sont retournés
Dans la première argile et la première terre.
Heureux ceux qui sont morts dans une juste guerre
Heureux les épis mûrs et les blés moissonnés.

-_-

Edit: tek sad videh ovo :isuse: :

chasseur = vojnik-lovac ili običan lovac (asocijacija na engl. chaser)

Edited by namenski
Posted

Jes vala, bas je francuski bljak, 'ajde ga ti i brunhilda dagmar истранжирајте :fantom:

Teško da je bljak. Samo na momente je nesnosan, najveći deo vremena mi je super.

tek sad videh ovo :isuse: :

Nisam se bavio etimologijom (naravno da je engleska reč nastala od francuske a ne obrnuto) već povezivanjem sa onim što bi onaj ko pokušava da zapamti razliku između pobrojanih reči mogao znati.

Posted

Isto ne mislim da je bljak, samo je pakao da neki govornik slovenskog sa svega pet kristalno jasnih vokala izgovori kako treba /prepozna i razume pri slušanju njihovih tri miliona stopljenih poluvokalnih zvukova. Mada sve se da naučiti, naravno.

Posted

Da se naučiti, dok se kloniš "naših", što je moj jedini savet svima koji bi emigrirali (bilo gde).

Posted

Pa zadatak im je da pokazu prisustvo oruzane sile. Tzv odvracanje

Ovi mogu samo da izazovu salve smeha. A mislio sam da samo srpski oficiri nose beretke na najsmešnije moguće načine. 

Oznaka treba da stoji iznad oka. Uzgred, Francuzi su svojevremeno od nezvaničnih pukovskih oznaka napravili pravu umetnost. 

Bernard_Law_Montgomery.jpg

Posted

Ove sto izazivaju smijeh su izvorne beretke, zajedno sa baskijskim beretkama. Francuzi su prvi poceli da uvode te beretke u vojsku, kasnije su ih i neke druge vojske usvojile.

Posted

Ovima što su smešne beretke iz Savoje, to je jedini region uz Jugoslaviju koji se sam oslobodio. Imao sam privilegiju da provedem dosta godina u Haute Savoie, uz obaveznu ekskurziju na Plateau des Glieres. Preporučujem svima da pročitaju. Inače, beretka je ceremonijalna kao i šajkača.

Posted

Pa to ceremonijalna.

Nekako ne ide uz pancir, šlem i famas pušku.

Ali ako njima ne smeta...

Posted (edited)

Ovima što su smešne beretke iz Savoje, to je jedini region uz Jugoslaviju koji se sam oslobodio. Imao sam privilegiju da provedem dosta godina u Haute Savoie, uz obaveznu ekskurziju na Plateau des Glieres. Preporučujem svima da pročitaju. Inače, beretka je ceremonijalna kao i šajkača.

+1

https://www.youtube.com/watch?v=h59lm7E5haA

Edit:

Bluedevilportrait_zpse5aywbvl.jpg

Edited by namenski
Posted

Izgleda da je otet avion EgyptAir. Upravo je sleteo u Larnaku.

Posted

Nisam govorio o njihovoj stručnosti već o dojmu. Smešni su mi i evzoni. A i britanci sa medveđim cilindrima. 

Posted

Izgleda da je otet avion EgyptAir. Upravo je sleteo u Larnaku.

Izgleda da nije bash neki ultra-radikalan™ radikalni islamista nego trazi azil i taj rad...

• Create New...