Skyhighatrist Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 zvuči ko cipele Al' dobre su, ja bi ovo nosio :)
vememah Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Meni to zvuči ko cipele. Jbt stvarno moraš da budeš Francuz da se probiješ kroz to njihovo mrfljanje. Da znaš. chasseur = vojnik-lovac ili običan lovac (asocijacija na engl. chaser)chausseur = obućar ili prodavac obućechaussure = cipela
namenski Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 (edited) Jes vala, bas je francuski bljak, 'ajde ga ti i brunhilda dagmar истранжирајте Al' da bude francuska obrada. Heureux ceux qui sont morts car ils sont retournésDans la première argile et la première terre.Heureux ceux qui sont morts dans une juste guerreHeureux les épis mûrs et les blés moissonnés. -_- Edit: tek sad videh ovo : chasseur = vojnik-lovac ili običan lovac (asocijacija na engl. chaser) Edited March 27, 2016 by namenski
vememah Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Jes vala, bas je francuski bljak, 'ajde ga ti i brunhilda dagmar истранжирајте Teško da je bljak. Samo na momente je nesnosan, najveći deo vremena mi je super. tek sad videh ovo : Nisam se bavio etimologijom (naravno da je engleska reč nastala od francuske a ne obrnuto) već povezivanjem sa onim što bi onaj ko pokušava da zapamti razliku između pobrojanih reči mogao znati.
Dagmar Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Isto ne mislim da je bljak, samo je pakao da neki govornik slovenskog sa svega pet kristalno jasnih vokala izgovori kako treba /prepozna i razume pri slušanju njihovih tri miliona stopljenih poluvokalnih zvukova. Mada sve se da naučiti, naravno.
dragance Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Da se naučiti, dok se kloniš "naših", što je moj jedini savet svima koji bi emigrirali (bilo gde).
bigvlada Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Pa zadatak im je da pokazu prisustvo oruzane sile. Tzv odvracanje Ovi mogu samo da izazovu salve smeha. A mislio sam da samo srpski oficiri nose beretke na najsmešnije moguće načine. Oznaka treba da stoji iznad oka. Uzgred, Francuzi su svojevremeno od nezvaničnih pukovskih oznaka napravili pravu umetnost.
borris_ Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Ove sto izazivaju smijeh su izvorne beretke, zajedno sa baskijskim beretkama. Francuzi su prvi poceli da uvode te beretke u vojsku, kasnije su ih i neke druge vojske usvojile.
dragance Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Ovima što su smešne beretke iz Savoje, to je jedini region uz Jugoslaviju koji se sam oslobodio. Imao sam privilegiju da provedem dosta godina u Haute Savoie, uz obaveznu ekskurziju na Plateau des Glieres. Preporučujem svima da pročitaju. Inače, beretka je ceremonijalna kao i šajkača.
wall Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Pa to ceremonijalna. Nekako ne ide uz pancir, šlem i famas pušku. Ali ako njima ne smeta...
namenski Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 (edited) Ovima što su smešne beretke iz Savoje, to je jedini region uz Jugoslaviju koji se sam oslobodio. Imao sam privilegiju da provedem dosta godina u Haute Savoie, uz obaveznu ekskurziju na Plateau des Glieres. Preporučujem svima da pročitaju. Inače, beretka je ceremonijalna kao i šajkača. +1 https://www.youtube.com/watch?v=h59lm7E5haA Edit: Edited March 28, 2016 by namenski
Boycie Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Izgleda da je otet avion EgyptAir. Upravo je sleteo u Larnaku.
bigvlada Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Ovima što su smešne beretke iz Savoje, to je jedini region uz Jugoslaviju koji se sam oslobodio. Imao sam privilegiju da provedem dosta godina u Haute Savoie, uz obaveznu ekskurziju na Plateau des Glieres. Preporučujem svima da pročitaju. Inače, beretka je ceremonijalna kao i šajkača. Nisam govorio o njihovoj stručnosti već o dojmu. Smešni su mi i evzoni. A i britanci sa medveđim cilindrima.
iDemo Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Izgleda da je otet avion EgyptAir. Upravo je sleteo u Larnaku. Izgleda da nije bash neki ultra-radikalan radikalni islamista nego trazi azil i taj rad...
Recommended Posts