onamonamo Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Cerekam se tvojoj srbističkoj pameti, po kojoj je svaka evidencija, o bilo čemu, a ako je vođena na teritoriji i za potrebe življa Zapadne Evrope - rasistička. Nego, još o kadama i teroru. moja srbisticka pamet kaze da je upotreba lokalnog da se dokaze globalno problematicna.... sta si ti hteo globalno da dokazes upotrebom lokalne evidencije? mozda je taj dijagram koji si okacio vodjen za potrebe zivlja zapadne evrope, ali ti si ga upotrebio u drugacijem (rasistickom) kontekstu. sta moze da predstavlja dijagram koji prikazuje apsolutni broj zrtava od ira/eta terorizma u odnosu na ograniceni broj zrtava od islamskog terorizma ? pri cemu je ovaj drugi broj samo promil u odnosu na ukupan broj zrtava tog terorizma.... ti si okacio taj dijagram, niko te nije tukao po usima da ga stavis
Dagmar Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Znači, nisi ni pogledala tekst. (Hint: nije uopšte o kadama). Neke 4 rečenice u tekst, link kaže: Očekivao sam od tebe ipak malo bolje, a ne to pucanje s boka. Dobro, slažem se, dobar je tekst. Mada ja odavno govorim kako ćemo se samouništiti ekološkim katastrofama, dok me svi gledaju belo.
Prospero Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Belgian sports star distances himself from terror suspect brother Taekwondo champion says last contact with brother was in 2013. By CARMEN PAUN 3/25/16, 5:52 AM CET A Belgian taekwondo champion on Thursday said it had been years since he had any contact with his older brother, who is reported to have been a suicide bomber at Brussels airport on Tuesday. “We are trying to move on,” Mourad Laachraoui told a room full of journalists at a press conference arranged so he could distance himself from terror suspect Najim Laachraoui. Mourad Laachraoui said his family had not had any contact with Najim since 2013, when he left for Syria. The last contact was a phone call from Najim to his parents to let them know he had arrived in Syria. The family informed the authorities that Najim had traveled to Syria, Mourad told reporters. “I don’t remember what the police said when we told them he went to Syria; they came to our house, saw that he was not there and that was it.” After the Paris attacks, when Najim’s name was first linked to terrorism, Belgian police searched the family home, Mourad said. He added that the last time the Laachraoui family had any contact with the authorities about Najim was in December 2015. Belgian police did not reach out to the family after the Brussels attacks, according to Mourad, who said he was surprised there has been no contact. Mourad Laachraoui told journalists he believes his brother is dead, although he’s received no official confirmation. Asked by a journalist what message he would like to send to his brother, Mourad said: “I cannot send him a message, he is dead, he will not hear it.” Pressed by journalists about what could have made Najim become radicalized, Mourad insisted he did not know and had not noticed a change in his older brother before he left for Syria. The family was not aware that Najim had returned to Belgium, Mourad said, adding that he did not really know Najim’s friends and had never met Salah Abdeslam, who was arrested last week after being on the run since the Paris attacks, or Abdelhamid Abaaoud, the mastermind behind the attacks in the French capital. Mourad didn’t want to talk about his brother’s personality. He said he was a smart guy, and a good brother. Najim was religious, he said in response to a question. Mourad said he organized the press conference so journalists would stop coming to his house in search of answers. “One doesn’t choose his family; Mourad is not responsible for the actions of his brother,” said his lawyer, Philippe Culot. “Mourad Laachroui is a high-performance athlete representing Belgium, where he is born, that he loves and respects,” Culot said on behalf of his 20-year-old client. Talking to journalists after the press conference, Culot said that Mourad is a quiet, focused young man. He gave short answers to questions because he was not at ease with the situation, Culot said. An employee of the Belgian Taekwondo Federation, where the press conference took place, told POLITICO that the federation fully supported Mourad. “It is shocking to see a young man [Najim] who is educated, who has his family with him, transform like that,” the federation employee said, adding that Najim practiced taekwondo until 2008.
Muwan Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 To je ono čega se bojim. Upad pet-šest njih koji su se već oprostili sa ovim svijetom na krcat trg ili pijacu, za puno veći belaj od svih ovih do sad viđenih je dovoljno da samo po dva okvira ispucaju. Razne balkanske krimi grupe se bave izvozom oružja u zapadnoevropske zemlje, rizičan je to i komplikovan biznis pa ih je dosta pohapšeno i robijaju zbog toga. Bar dvije-tri grupe godišnje budu razbijene, dosta toga i dospije na tržište ali ipak je zajeban pos'o u pitanju. Ovo sa onlajn kupovinom meni izgleda kao dosta jednostavniji način da se do ubojitog oružja dođe. Veruj mi da nije jednostavniji. Navešću nekoliko razloga: - u Evropi nigde nije moguće kupiti automatsko oružje, niti online niti offline - u Americi je moguće ali je proces malkice komplikovaniji i regulisaniji od "ja kliknem a Amazon mi donese na kućnu adresu" - u teoriji, jedini način da teroristi online kupovinom dođu do automatskog oružja je da kupovinu obavi neki njihov saborac u Americi, prođe sve bezbednosne procedure (koje uključuju full proveru identiteta i registraciju kod federalnih vlasti) i onda smisli neki način da to oružje preko Atlantika prošvercuje u Evropu. U praksi tako nešto čak ni najvećim isisovskim budalinama ne pada na kraj pameti. A zašto bi im i padalo na pamet kada zapadna Evropa ima laganu kopnenu vezu sa Balkanom gde ima oružja koliko voliš i neuporedivo je lakše povezati se sa nekom koliko-toliko pouzdanom ekipom i odraditi drumski šverc. Teroristi iz Madrida su eksploziv nabavili od lokalnih rudara u zamenu za hors pa ti vidi šta je tu jednostavnije. Kada Kurir iz podatka da se srpsko oružje može kupiti online u Americi izvuče zaključak da "kupac može biti bilo ko, uključujući teroriste", to nije samo tabloidno smeće već i materijalna neistina i igranje sa ozbiljnim stvarima. Nadam se da ih je BIA promptno nagazila za takvo budalisanje a u svakom slučaju im želim napalm i termobarična punjenja po više osnova.
dragance Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Ne verujem ni reč Mouradu. Ništa nije čuo, ni znao. Ni reč o žaljenju...
namenski Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 - u Evropi nigde nije moguće kupiti automatsko oružje, niti online niti offline Pa sad, ako ne moze offline, niti online, moze na razne druge nacine -_- Ono, jeste da je ponuda malo slabija, kod nekih sorti vec treba i obratiti paznju na rok trajanja, ali, sve u svemu - ima toga. Po onoj cuvenoj: ako poznajes prave ljude :) Zezanje na stranu, ne znam zasto se ovde naglasava Amerika kao izvor: pored vec notornog Balkana, Ukrajina danas je izvor prve klase, a ni Belorusija po onom sto se cuje nije za odbaciti. Mislim da za teroriste nije problem sama nabavka, dok se naravno nabavlja klasika, vec vise - izem ti izraz - logistika, transport, lagerovanje, itd, itd... Za razliku od svojevremenih belihtm terorista, mislim na evropski terorizam 70-ih i 80-ih, danasnji islamu okrenuti teroristi imaju relativno ogranicenu bazu koju je jos uvek lako identifikovati i locirati: urbani delovi - sve vise geta sva je prilika - naseljeni stanovnistvom koje im je potencijalno sklono ili - ako nije - podlozno pritiscima raznih vrsta ne bi li bilo navedeno na saradnju. Bice interesantno - a to je neizbezno po prirodi stvari - kada se za nabavku oruzja okrenu takozvanom organizovanom kriminalu u Evropi, narocito njenim rubnim podrucjima, a bice jos interesantnije kad verovatno, buduci da su kudikamo beskrupulozniji i ideologizirani, pocnu da preuzimaju kontrolu nad istim. Imaju sve preduslove: mogucnost preuzimanja kontrole nad ulazom narkotika sa istoka, infrastrukturu podrzanu losom ekonomskom situacijom uopste, a posebno u evropskim getima, imaju regrutnu bazu ne samo u zemljama porekla, nego i u samoj Evropi i to etabliranu u smislu da se radi od vec 2 ili 3 generaciji. Obaska i izvestan stepen etabliranosti, odnosno prisustva u policijama, administrativnim sluzbama, itd, itd... Nije bez znacaja i da su kudikamo samostalnijitm , odnosno nemaju ni potrebe, a ni mogucnosti da se oslone ili budu iskorisceni - kao sto je to svojevremeno bio slucaj sa instrumentalizovanjem ili dirigovanjem terorizma - od strane neke zapadne (ukljucujuci i Rusiju koja je u istom loncu) obavestajne sluzbe, a mogucnosti ovih sluzbi da se infiltriraju u njihove redove su ravni skoro nuli...
freakns Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 http://www.blic.rs/vesti/svet/eksplozija-u-briselu-u-toku-velika-akcija-policije-jedna-osoba-poginula/d9pr3ey ajmo Belgijanci! pobiti govna i gotova stvar! (znam da je ovo ogavan stav, maltene fasisticki, ali ne znam kako drugacije da se covek bori sa njima...)
fikret selimbašić Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 (edited) Veruj mi da nije jednostavniji. Navešću nekoliko razloga: - u Evropi nigde nije moguće kupiti automatsko oružje, niti online niti offline - u Americi je moguće ali je proces malkice komplikovaniji i regulisaniji od "ja kliknem a Amazon mi donese na kućnu adresu" - u teoriji, jedini način da teroristi online kupovinom dođu do automatskog oružja je da kupovinu obavi neki njihov saborac u Americi, prođe sve bezbednosne procedure (koje uključuju full proveru identiteta i registraciju kod federalnih vlasti) i onda smisli neki način da to oružje preko Atlantika prošvercuje u Evropu. U praksi tako nešto čak ni najvećim isisovskim budalinama ne pada na kraj pameti. A zašto bi im i padalo na pamet kada zapadna Evropa ima laganu kopnenu vezu sa Balkanom gde ima oružja koliko voliš i neuporedivo je lakše povezati se sa nekom koliko-toliko pouzdanom ekipom i odraditi drumski šverc. Teroristi iz Madrida su eksploziv nabavili od lokalnih rudara u zamenu za hors pa ti vidi šta je tu jednostavnije. Kada Kurir iz podatka da se srpsko oružje može kupiti online u Americi izvuče zaključak da "kupac može biti bilo ko, uključujući teroriste", to nije samo tabloidno smeće već i materijalna neistina i igranje sa ozbiljnim stvarima. Nadam se da ih je BIA promptno nagazila za takvo budalisanje a u svakom slučaju im želim napalm i termobarična punjenja po više osnova. Fala na pojašnjenju. Odoh i ja sad, hoću da par sati mračim po okolini* *Jutros sam ovo napiso ali ne postovah. Dok sam ja mračio, po Briselu se nastavlja sa dejstvima. Pa sad, ako ne moze offline, niti online, moze na razne druge nacine -_- Zezanje na stranu, ne znam zasto se ovde naglasava Amerika kao izvor: pored vec notornog Balkana, Ukrajina danas je izvor prve klase, a ni Belorusija po onom sto se cuje nije za odbaciti. Mislim da će taj izvor prije da posluži za snabdijevanje ovih što su nelevog usmerenja :) Ukrajina je prebogato nalazište a ekstremno desne ekipe u EU državama sa kojima graniči, naročito u Poljskoj i Mađarskoj, su jače i odlučnije nego u ostatku Evrope. Djeluju mi puno sirovije i opasnije od ovih zapadnih. Mene neće puno iznenaditi ako uskoro dođe do brutalnijih uzvratnih napada. Npr. na mjesta za smještaj izbjeglica, rafalanje viđenijih džamija, udar na Molenbeke ili neki novi Brejvik. Do sad su uglavnom bitke bili molotovljevim koktelima, improvizovanim bombama i ponekom svinjskom glavom. Neko će prijedloge poput ovog freaknsovog ozbiljno da shvati i sprovede. Edited March 25, 2016 by fikret selimbašić
Dagmar Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Mene neće puno iznenaditi ako uskoro dođe do brutalnijih uzvratnih napada. Npr. na mjesta za smještaj izbjeglica, rafalanje viđenijih džamija, udar na Molenbeke ili neki novi Brejvik. Do sad su uglavnom bitke bili molotovljevim koktelima, improvizovanim bombama i ponekom svinjskom glavom. Neko će prijedloge poput ovog freaknsovog ozbiljno da shvati i sprovede. Pitanje je i kako će desničarske partije proći na izborima. Može sve da rezultuje i nekim institucionalnijim desničarskim backlash-om.
fikret selimbašić Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Pitanje je i kako će desničarske partije proći na izborima. Može sve da rezultuje i nekim institucionalnijim desničarskim backlash-om. Mislim da će partije desnice na izborima da prođu odlično, ali nisam na njih mislio kad pomenuh moguće kontra napade. Prije ih očekujem od nekih grupa koje, bar zvanično, nisu u dobrim odnosima sa vlastitiom državom. Samo nagađam, za sad na terenu imamo ovo čemu smo svjedoci a hoće li nekome sa druge strane da prekipi, ostaje da vidimo. Mračim jer još ne vidim kako se sve ovo može obuzdati. Iskren da budem, poprilična mi je frka kako će dalje da se razvija, i u Evropi i u tzv. regiji.
Dagmar Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Mračim jer još ne vidim kako se sve ovo može obuzdati. Iskren da budem, poprilična mi je frka kako će dalje da se razvija, i u Evropi i u tzv. regiji. Istorija nas uči da kad u Evropi kuva, kod nas gori.
namenski Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Mislim da će taj izvor prije da posluži za snabdijevanje ovih što su nelevog usmerenja :) Ukrajina je prebogato nalazište a ekstremno desne ekipe u EU državama sa kojima graniči, naročito u Poljskoj i Mađarskoj, su jače i odlučnije nego u ostatku Evrope. Djeluju mi puno sirovije i opasnije od ovih zapadnih. Mene neće puno iznenaditi ako uskoro dođe do brutalnijih uzvratnih napada. Npr. na mjesta za smještaj izbjeglica, rafalanje viđenijih džamija, udar na Molenbeke ili neki novi Brejvik. Do sad su uglavnom bitke bili molotovljevim koktelima, improvizovanim bombama i ponekom svinjskom glavom. Neko će prijedloge poput ovog freaknsovog ozbiljno da shvati i sprovede. Za ovo mozes da se obrises Sve sto sam napisao odnosi se na mogucnosti delovanja islamskih terorista u Evropi/Americi i mogucnosti da se oni snabdevaju oruzjem na licu mesta, u Evropi, sa sve izglednom mogucnoscu da udju i vremenom preuzmu takozvani organizovani kriminal ili barem njegov deo. Razne Ukrajine kao potencijalni snabdevaci nelevih ekstremnih grupa osvetnika krscanstva mogu i delovace samo uz podrsku drzave ili njenu precutnu saglasnost i podrsku, ako ne celog estabismenta onda barem njegovog dela. Nasla krpa zakrpu: opsti trend skretanja u desno poklopice se ili se vec poklapa sa inicijativama da se na teror uzvrati terorom. Tesko da ce postojati jaci ispit za evropske vlade, od Lisabona do Moskve, nego suprotstavljanje toj mogucnosti i to najostrije moguce. Problem je sistemski, ima se resavati ili na nivou drzave/saveza ili nikako.
fikret selimbašić Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Zašto i šta da se obriše? Ozbiljno pitam. Ako je neka brljotina neka briše moderacija, isteklo vrijeme za edit.
namenski Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Zašto i šta da se obriše? Ozbiljno pitam. Ako je neka brljotina neka briše moderacija, isteklo vrijeme za edit. :D Ma da se obrises u smislu 'nista od toga....', mislim na ono tvoje sto sam kvotovao :D
fikret selimbašić Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 (edited) dupli Edited March 25, 2016 by fikret selimbašić
Recommended Posts