Прслин Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 @beowl Можда и грешим што мислим да за многе нема наде. "Pekelder says that one of the most successful tools used to defeat groups like the French Action Directe, the Red Brigades and Germany’s Red Army Faction, commonly known as Baader-Meinhoff Gang, was the use of incentives to get out of the terrorism business. He points to the pentiti program in Italy, whereby convicted Mafiosi and terrorists were offered alternatives to the life of crime and given a second chance. He says it gave them an opportunity to “escape the social control” that so often locks people into cult-like terrorist movements. He says such programs also undermined what he calls the terrorists’ “first audience,” those people looking for a cause. “The tone of public debate about terrorists and their grievances changed and that was important,” he says. “We tried to listen to people who might be susceptible.” Занимљив је цео текст: http://www.thedailybeast.com/articles/2015/01/25/how-europe-won-the-70s-war-on-terror.html
aram Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 А баш сам се потрудио ... pa nisi, da jesi mogao si da pomenes i neke neo-naci i neofasisticke napade, npr. bolonju ili oktoberfest. separatisti i desnicari nisu isto, ali to znas i sam, vazno je samo opljunuti po komunjarama
borris_ Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Pogledah na internetu, u Italiji je najvise atentata kao i najvise zrtava djelo mafije i ekstremne desnice.
Аврам Гојић Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Kad se samo setim koliko je muka bilo da se Brejvikov napad okarakteriše kao čin terorizma...te on je lud, te on je sam a za teror je valjda potrebno dvoje...
Hella Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 (edited) Kad se samo setim koliko je muka bilo da se Brejvikov napad okarakteriše kao čin terorizma...te on je lud, te on je sam a za teror je valjda potrebno dvoje... kad se samo setim da se posle svakog alahovog direktnog marketinga pojavio neki desetar iz hug a muslim divizije s argumentom pa dobro to ali brejvik Edited March 24, 2016 by Hella
Аврам Гојић Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 kad se ja samo setim da se posle svakog terorističkog napada pojavio neki desetar iz hug a muslim divizije s argumentom pa dobro to ali brejvik a kad se ja samo setim tvojih postova na početku topika o Brejviku...
Hella Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 (edited) i ja tvojih na arapskom proleću uostalom to je sasvim normalna reakcija pošto je utoja bila izuzetak koji je potvrdio pravilo Edited March 24, 2016 by Hella
onamonamo Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 u pravu je praslin oko indijevog dijagrama, onaj dijagram je u osnovi rasisticki jer prikazuje samo zrtve u zapadnoj evropi. sta pokazuje dijagram koji poredi irski/baskijski terorizam sa islamskim terorizmom, prikazujuci ukupan broj zrtava jednog sa veoma ogranicenim brojem drugog?
Hella Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 (edited) a imaš li listu žrtava keramičarskog ekstremizma edit evo opet paničarenja a bili onoliki černobili i fukušime i nikom ništa Belgijska policija saopštila je da su teroristi prvobitno hteli da raznesu nuklearne elektrane i tako izazovu "radioaktivnu katastrofu", ali da su nakon pojačanih mera bezbednosti u postrojenjima odlučli da napadnu aerodrom i metro. Edited March 24, 2016 by Hella
Dr Arslanagić Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 А баш сам се потрудио да сваки пут уз комуњарске терористе споменем Баске и Ирце и њихов национализам, али ето промаче ми да кажем да су нацисти идиоти. Ова политичка коректност захтева нове Барухе Спинозе, мали сам ја са својим тужним мозгићем који једва добацује до тога да је муслимански екстремизам реалан проблем. Ne znam zašto se ljutiš? Ako s pravom pominješ Crvene brigade, ne treba da izostaviš NAR.
Recommended Posts