James Marshall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Meni stvarno nije jasna jedna stvar - evo sad javljaju da su u stanu bombaša pronađene zastave ID. Majke mi počeću da mislim da ih neko stavlja nakon izvršenih racija. Mislim, te zastave su kao identifikacija u fazonu "evo ja sam član ID". Ti ljudi onda očigledno ne kriju da su simpatizeri/ćelije ID, niti rade u nekoj velikoj tajnosti, onda dodatno čudi kako države ne sprovedu kakav preventivni shakedown s vremena na vrijeme kad im se ovi nude za identifikaciju na izvol'te.
porucnik vasic Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Napoleon je imao muda do kolena i viziju... Postavio je temelje moderne države u mnogim oblastima, od prava do obrazovanja... Ovi današnji "lideri" nemaju ni jedno ni drugo, ni u naznakama Био још један такав са визијом...правио аутопутеве, одличне аутомобиле, почео и ракете да прави...
Pontijak Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Био још један такав са визијом...правио аутопутеве, одличне аутомобиле... Ruzvelt? :P
namenski Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Ne sporim, a i Niče se ne bi složio sa mnom. Ali eto, gledam tu nekutm svoju guzicu. Ne znam zasto petljas Ničetatm :), na stranu i moja briga za sopstvenu pozadinu, taktika, taj rad..., ali neko mora, bas kao sto je uvek morao, da obavi takozvani prljav posao, cak i kad isti ukljucuie i gazenje preko leseve. Ni na kraj pameti mi nije, da ne bude zabune, argument poznat kao 'topla fotelja', ali prag drazi za jedno drustvo nastupa kad briga za sopstvenu guzicu bude potisnuta - silom prilika i dogadjaja - u drugi plan. Kad se artikulise potreba zastite opstegtm interesa. Drugacije jednostavno ne ide ili barem do sada nije islo, a tesko i da ce da ide delegiranjem takozvanih prljavih poslova raznoraznim sluzbamatm i takozvanim profesionalnim vojskama sa sve specijalcimatm svih usmerenja. Mislim, oce to sluzbe i vojske, jedva cekaju, samo sto ni kod babe nema dzabe, ispostave oni i njima slicni racun za svoje usluge, ocas posla. Fascinantno je šta sve izadje na videlo posle ovakvih masakara. Efikasne sluzbetm na delu
wall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Meni stvarno nije jasna jedna stvar - evo sad javljaju da su u stanu bombaša pronađene zastave ID. Majke mi počeću da mislim da ih neko stavlja nakon izvršenih racija. Mislim, te zastave su kao identifikacija u fazonu "evo ja sam član ID". Ti ljudi onda očigledno ne kriju da su simpatizeri/ćelije ID, niti rade u nekoj velikoj tajnosti, onda dodatno čudi kako države ne sprovedu kakav preventivni shakedown s vremena na vrijeme kad im se ovi nude za identifikaciju na izvol'te.Ne može se postićihttp://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/belgium/12195440/Four-arrested-as-Islamic-State-flag-found-near-the-body-of-gunman-named-after-Brussels-shootout.html
Dagmar Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Fascinantno je šta sve izadje na videlo posle ovakvih masakara. Čini mi se da sam o ovome već čitala pre nekoliko meseci.
dig_chohano Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 News_Executive@News_Executive BREAKING Photo of the damage metro car after the terrorist attack in #Brussels ( photo credit @alxdm ) E, tačno na ovoj metro stanici sam svako jutro između 9 i 9:15, odatle idem na posao. Srećom, sinoć sam morao poslom u Dablin. To što sad nemam ideju kako da se vrnem u Brisel jer su svi letovi otkazani je mala cena što jutros nisam čekao metro na Malbeku. Užas jebeni.
Dagmar Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 za pocetak bi vrle evropske demokratije mogle da pocnu da ne gledaju sve samo i iskljucivo kroz pare, sicardjisjki. Liban od 4 miliona stanovnika moze da primi preko million sirijskih izbelgica i da ih vec 5 godina drzi na svojoj teritoriji, pruza im kakvu takvu pomoc (bednu, ali sta da se radi), a prebogata EU sa 300 miliona stanvnika pravi problem oko 100 hiljada ljudi, na Lampeduzi su godinama drzali nekoliko hiljada onih bednika i nisu im dali da idu dalje, itd. Cim ih nesto kosta makar i cent, spremni su da ljude bacaju u more, jebe im se. Imigrante inace tretiraju kao stoku koja im je ok dok im koristi (da radi najgore poslove koje njihovo domace blazirano stanovnistvo nece, ili da radi visokokvalifikovane poslove za koje nemaju domacih kadrova, itd), a da im, kada ekonomski malo zagusti (padne gdp za 0.000001%) sugerise da bi mogli da se vrate kuci, eto mi smo vam pruzili gostoprimstvo kada vam je trebalo (u stvari, kada je nama trebala sirotinja da cisti kanalizaciju) a sada se vratite. tome sam prisustvovao u holadniji 2008-2009. dok sam ziveo tamo, krenula kriza i odmah su krenule izjave raznih politicara kako bi imigranti mogli da se vrate odakle su i dosli, bez obzira sto su neki vec generacijama tu. Npr. Holandija inace ima renome zemlje koja je jako velikodusno primala izbelgice iz Bosne 90-ih, sami vole da se hvale kako su jako su humani, a u stvari su iz EU fondova uzimali za svakog koga prime kod sebe tipa 1500 evra mesecno, na njega trosili 300 i bilo im lepo dok je trajalo. Kada je posle 20tak godina taj EU program ukinut, poceli su da smaraju ljude da se vrate kuci. Sa jednim likom iz Sarajeva sam pricao, covek tamo zivi vec 20 godina, cerka mu odrasla tamo, krenula u srednju skolu, i sada su krenuli da ga smaraju da se vrati, nece da mu produze papire. To licemerje je doslo na naplatu izgleda. Na naplatu im je došlo samo to, što za razliku od nekih drugih zemalja nisu izdavali privremene vize dok traje posao i onda doviđenja kad posao prođe, bez šanse za državljanstvo, nego što su ljudima podelili papire i sva prava, i nisu im se mešali u posao podizanja džamija i ko im dolazi da pripoveda u njima. Takođe im se obija o glavu što su primali imigrante nezavisno od kolorita i vere, umesto da su lepo probrali hrišćane iz Portugala. Takvo grozomorno ponašanje stvarno je moralo doći na naplatu. Jbt ne može da se konstatuje prosto da su sa milionima OK ljudi dobili i hiljade šakala, nego sve neka visoka filozofija, ovaj jedan o diskriminaciji, drugi zna da su belgijske škole loše, i sve tako nešto, da se krsti čovek i levom i desnom.
Frank Pembleton Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Jbte ja se sećam te stanice...To beše posle ili pre šumana? ...shit has hit the fan...
wall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) @Dig Dobar si. :) Teraj dalje. Edited March 22, 2016 by wall
Bujodrag Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Jeste, odredjene verske pa i gradjanske slobode će morati da budui ugažene, jeste, malo će se manje pričati o multi-kulti društvima a više o inkluziji po uzmi ili ostavi principu, ali tako je kako je. A jbg, ja ne bih dao gradjanske (pa ni verske) slobode ni za šta. Ono što ih ugrožava ne može biti dobro.
aram Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 E, tačno na ovoj metro stanici sam svako jutro između 9 i 9:15, odatle idem na posao. Srećom, sinoć sam morao poslom u Dablin. To što sad nemam ideju kako da se vrnem u Brisel jer su svi letovi otkazani je mala cena što jutros nisam čekao metro na Malbeku. Užas jebeni. ziv bio djecace, jebo poso. vido sam jos jutros da si safe na fezbuku, inace bih te cimao :)
Recommended Posts