Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

Posted (edited)

Da se ne lazemo, ono sto ti ljudi hoce je da im se prizna da su bili u pravu kad su zagovarali i zagovaraju rasisticke i/ili totalitarne metode u obracunu sa citavom zajednicom iz koje dolaze bombasi-samoubice. Nista drugo. Pohvalno je to sto neko misli da bilo ko na forumu ima magic fix resenje za ovako komplikovan problem ali tesko da takvog ima i na ovom forumu i van njega.

+1

I da oni fini i pristojni™ dobiju oslobodjenje kroz to sto ce neko javno reci ono sto oni duboko u sebi misle, a iz ovih ili onih razloga nisu smeli da priznaju javnosti ili sebi samima do sada. Mislim, ovo "fini i pristojni" moze i bez ™ ili navodnika, jer nazalost, sretao sam i srecem mnoge ljude koji stvarno jesu i fini i pristojni u ophodjenju (pojedini cak imaju neke generalno ispravne drustveno-politicke stavove), koji ne bi ni mrava zgazili itsl. koji o ovim pitanjima imaju odvratne stavove. Sto naravno znaci da u dubini njihovih dusa ne stoluju ni finoca ni pristojnost, ali to je vec neka druga tema. 

Edited by Sludge Factory
  • Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Za izvlačenje uzročno-posledičnih veza potrebni su neki opipljivi argumenti, zato ti ih i tražim evo već treći put.

Dakle, kako tačno vlada u Ankari finansira terorizam po svetu?

Uz to tvrdiš da je ID nastala od evropskih terorista ubačenih u Siriju preko Turske pa ti je to link kojim dolaziš do Ankare koja je odgovorna za Brisel?

Dopuštaš li mogućnost da se svet blago promenio u odnosu na ono što je bio pre 50 godina, te da američki hladnoratovski mig više nije dovoljan da se u Turskoj desi vojni puč?

Da to je valjda svakom jasno kome nije do foliranja pricama o integraciji i sl. glupostima.

Ne u svetu ali u regionu svakako.

Ovo je pre svega politicko pitanje i otuda odgovornost onih koji sprovode odredjenu politiku.Izvoz terorizma je nastavak politike.Eu je tolerise, Turska delimicno sprovodi a nusprodukti se vide.

I to nije nova stvar patentirano jos tamo od Afganistanskog sukoba.

Da ne postoji debela ali bas debela logisticka podrska iz drzava okruzenja gradjanski rat bi Asad odavno dobio, oni zive na sisi sa strane-od priliva terorista iz celog sveta.

U te price da je Amerika nemocna verujem jos manje.Kad su mogli da izazovu drzavni udar u Ukrajini koja nije bila njihova direktna sfera svakako da NATO clanicu drze za vrat bar po komandnom kadru.

U krajnjem zrtve po evropskim gradovima su samo statistika za one koji odlucuju da bi izazvala neke ozbiljnije politicke promene koje bi dovele do trajnog reshenja.

Posted

zasigurno to hoce neki ljudi, a neki drugi racionalni ljudi znaju da su mere potrebne odmah zato sto su potrebne.

Te "odmah mere" vezane za konretne napade ce se desiti i vec se desavaju na ulicama Brisela ali to je drugi par cipela i ne resava problem. "Odmah mere" u sistemskom iskorenjivanju ISIS-based terorizma sa tla Evrope je kao da sa dva litra goriva u rezervoaru krenes u pustinju od hiljadu kilometara pa kad ti nestane goriva i ostanes pored puta dreknes "hocu reeeseeenjeee, dajte mi reseenjeeee, ozednelo se u picku materinu".

Posted

resenje je jedan lep park, vestacko jezero ili igraliste za golf na mestu rasadnika mrznje kao sto je molenbek

tako sto se deca na silu upisu u dobre skole i ukine se segregacija

mislim da je burekizacija PPP kompletirana.

Реагуј Васо...

Posted

Da to je valjda svakom jasno kome nije do foliranja pricama o integraciji i sl. glupostima.Ne u svetu ali u regionu svakako.

Turska i Belgija su deo istog regiona?

Posted

Eo baba na CNN zagovara koaliciju za borbu protiv isisa sa muslimanskim državama, pretpostavljam sa onim koje su preostale.

Posted (edited)

Реагуј Васо...

pisao sam jutros o tome na obrazlozeniji nacin, take a look: http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=19928&view=findpost&p=3449529

Te "odmah mere" vezane za konretne napade ce se desiti i vec se desavaju na ulicama Brisela ali to je drugi par cipela i ne resava problem. "Odmah mere" u sistemskom iskorenjivanju ISIS-based terorizma sa tla Evrope je kao da sa dva litra goriva u rezervoaru krenes u pustinju od hiljadu kilometara pa kad ti nestane goriva i ostanes pored puta dreknes "hocu reeeseeenjeee, dajte mi reseenjeeee, ozednelo se u picku materinu".

ti pricas sa pozicije neznanja i apriori odbijas mogucnosti, to je ludilo. sta ti znas kakve sve strategije delovanja sluzbi mogu bili delotvorne u sadasnjem momentu? kada bi se procesljalo sta bi se naslo?

Edited by Krošek
Posted

Eo baba na CNN zagovara koaliciju za borbu protiv isisa sa muslimanskim državama, pretpostavljam sa onim koje su preostale.

Posted

Molebenkanci su juce docekali policiju vicuci da treba da odu i da nisu dobrodosli (ima video).

Jucerasnji clanak u Le Mondu (ne tel kucam pa mi komplikovano da prebacim link), totalna negacija svega, ovdje je mirno (nije kao u predgradjima u francuskoj), islam je ljubav, nismo nista vidjeli, oni nisu teroristi (eksplodirali su se u malim ulicama, nisu nikog ubili), za sve su krivi zidovi.

Konstantna je ta mrznja prema izraelcima, nazalost i djeca se sve vise odgajaju tako.

Ja stanujem u Boulogne Billancourt, bogato predgradje Pariza. U jednom kvartu gdje su socijalni stanovi, zive pretezno afrikanci i sjeverno afrikanci (dosta je njih u skoli sa mojim sinom, super djeca). Pored ima jedno fudbalsko igraliste gdje vodim sina da igra lopte. Klupe oko igralista su isarane o "ljubavi" prema izraelcima (to ne saraju djeca nego ovi malo stariji). Za povratiti. Pricam o bogatom kraju, gdje djeca imaju sansu da idu u dobre skole (drzavne ili privatne) a ne o nekom problematicnom predgradju.

Prije neki dan pricam sa mamom djecaka koji se sa mojim sinom u razredu.

Neobavezna prica kad odjedanput mi kaze kako zidovi u razredu njene cerke placaju profesore da bi dobili dobre ocjene. Bez teksta sam otisao.

Sa takvim odgojem zajednicki zivot ne moze da postoji.

Ovo sam napisao prije dva tri dana (kada su uhvatili Salaha). Da dodam da su roditelji djevojcice koja je bila sa mojim sinom u razredu, otisli u Izrael. N-ta generacija francuza. Ona adokat, on imao firmu, dobrostojeci. Pitam se zasto.

Posted

Ovo sam napisao prije dva tri dana (kada su uhvatili Salaha). Da dodam da su roditelji djevojcice koja je bila sa mojim sinom u razredu, otisli u Izrael. N-ta generacija francuza. Ona adokat, on imao firmu, dobrostojeci. Pitam se zasto.

Писао Миша у Покоравању о томе...

Posted

Turska i Belgija su deo istog regiona?

Vrtimo se u krug i vise me umara da se ganjam sa tobom ako se pravis da ne razumes sta pricam.

Rashim iz nekog tamo evroposkog predgradja se jadan eto socijalno diksriminisan ne probudi neko jutro i kaze ocu da ubijam bele evropljane pa onda kupi u uradi sam sve za bombu a pomogne mu strucna literatura i 2 ortaka iz parka.

Mreza regrutovanja garant postoji a to sto Erdoganu i slicnima nije cilj da se rokaju civili po Briselu nego shalju za Siriju ne znaci da tu postoji potpuna kontrola.Na stranu sto on ko i Davtoglu su 2 chobana i ozbiljnijim igracima se desi ups.Tako je nastala Al Kaida za koju svakako nisu zeleli da se zakucava avionima u zgrade po Njujorku ili Chechenski "borci za slobodu" da ucestvuju na Bostonskom maratonu.

Posted

Писао Миша у Покоравању о томе...

Majstor paranoje.

Posted

100% se slažem ali u pitanju su odvojeni problemi. Njegove maloumne ambicije i ono što je u sklopu istih napravio u Siriji, nisu i ne mogu biti razlog niti povod da u zapadnoj Evropi domaći teroristi (tu rodjeni, tu odrasli) dižu u vazduh sebe i druge. Pogotovo ako uzmemo u obzir da prvi takav slučaj (London) datira još iz 2007. godine.

Prvi slucaj je Madrid, cesto to zaboravljamo.

Posted

Majstor paranoje.

Ко Миша или ја?

Posted

Ко Миша или ја?

Miša, za tebe ne znam. :)

• Create New...