Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

Posted

dakle, samo da izjavim za zapisnik da ja nemam nikakvu ideju oko rešavanja problema svetskog terorizma.  :fantom:

Hvala. -_-

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Da, tako su rešili u Palestini, eno sada su tamo mede i zeke i ptičice.

Tako se reshila Chechenija i sad su mirni ko bubice.

Probalo se labavo nakon blamaze cecenskih ratova maltene su imali drzavu pa opet nije islo dizali se u vazduh zbog visih ciljeva.

Posted (edited)

34 mrtva za sada (14 na aerodromu i 20 u metrou) kaže Rojters.

Edited by Prospero
Posted (edited)

Probalo se labavo nakon blamaze cecenskih ratova maltene su imali drzavu pa opet nije islo dizali se u vazduh zbog visih ciljeva.

Ceniš da Brisel treba nedeljama gađati haubicama i potom pretvoriti lokalnog krimosa u belgijskog diktatora?

Uključuješ li mozak ponekad?

Edited by Аврам Гојић
Posted

Klasika, nemamo kapacitete™.

Imali su i ovde staaaari milicajci čestu izreku: "eh, samo da mi je da se vrati petokraka na nedelju dana, videli bi..."

Na kraju će, kako se odvija, tako nešto stvarno i da se vrati.

Zašto klasika? Imali smo istu raspravu i posle napada u Parizu, obaveštajne službe jednostavno nemaju kapacitete da operativno pokrivaju sve sumnjivce. Da bi sve držali pod čvrstom kontrolom moraju da napuste predstavničku demokratiju i pređu na koncept policijske države. Ono, pola građana u policiji, druga polovina doušnici, i svi zajedno špijuniraju i šikaniraju desetine miliona nepodobnih. Nešto kao Asadova Sirija na steroidima. Ako se to bude desilo (a sva je prilika da hoće) vrlo brzo će početi da se dešavaju stvari u poređenju sa kojima svi ovi napadi deluju kao čašćenje čokoladom.

Posted

Mozemo Belgijsko rijesenje: ne ucestvovati ni u jednom ratu na bliskom istoku ili bilo gdje drugdje, totalna religijska sloboda, socijalna drzava, prava manjina, razliciti bazeni za zene i muskarce, itd

i, naravno da dovucemo u prestonicu nato i kompletnu administraciju zemalja koje prave pizdarije. i da to masno naplatimo. pa zatim da umesto da ulozimo deo te ozbiljne kinte u sigurnost, glumimo francuske sobarice...

Posted

Mislim, kako se ponasam?

Pisem vec nekoliko dana o problemu u Molenbeku (to jest samo prepisujem sta se sve pise). Sve vodi da je Molenbek jedan veliki lokalni problem koji je prerastao u globalni (imas vise tekstova o tome). Mozemo da diskutujemu o globalnim problemima, bilo bi pozeljno samo ta diskusija nije moguca na ovom forumu. Svaka strana za drugu kaze da su relativizatori (uostalom i ja). Avram Gojic upravo radi ono sto zamjera drugoj strani. Ja samo kazem da treba poceti od lokalnog(ih) problema pa onda sa globalnim. 

Sto se tice izbjeglica, da li je tacno da su ovi sto su se eksplodirali, vise puta sa izbjeglicama prelazili granice? Odgovor je, da.

Molenbek je problem, ali nije problem zato što su voda i vazduh u Molenbeku drugačiji, već zbog konkretnih društvenih i političkih faktora i zato ne mogu da verujem da ućutkujete one koji bi da ispitaju te faktore.

Posted

Ceniš da Brisel treba nedeljama gađati haubicama i potom pretvoriti lokalnog krimosa u belgijskog diktatora?

Uključuješ li mozak ponekad?

Ne mora to lepo je poceti sa

Ne davati milijarde pravom Kalifu ID iz Ankare a posle kukati kad neki tamo teroristi se raznesu i kod kuce.

Collateral

Posted

Ne davati milijarde pravom Kalifu ID iz Ankare a posle kukati kad neki tamo teroristi se raznesu i kod kuce.

Pobedio si u relativizaciji.

Posted

Dakle rešenje za teror je građanski rat, ne može baš ništa drugo.

Principijelno, resenje za ovakvu vrstu terorizma jeste uspesna integracija, samo je problem u tome sto u Evropi niti iko zna kako da je izvede, niti ga iskreno zabole. Vidjenje integracije u Evropi varira izmedju manje ili vise prisilne asimilacije s jedne i stvaranja mikrofasistickih geto-zajednica pod firmom manjinskih prava svuda po Evropi, s druge strane. Ali, to je, na zalost, samo deo problema. Drugi deo problema je to sto se olako stalo iza "arapskog proleca" bez ikakvog ozbiljnog follow-up-a, analize i, u krajnjoj liniji, sistematske podrske tim post-diktatorskim drzavama i rezimima. 

Koliko god je ovaj napad u Briselu tragican on je samo omanji privezak u gomili katastrofalnih sistemskih gresaka cije se posledice gadno placaju i tek ce se placati. Nego nam je blize pa smo vise nervozni i uplaseni zbog toga. Znamo svi da policijska prinuda nije dobro resenje ali u strahu se covek uvek prvo naoruza. Tome i sluze ovi napadi.

Posted

Zašto klasika? Imali smo istu raspravu i posle napada u Parizu, obaveštajne službe jednostavno nemaju kapacitete da operativno pokrivaju sve sumnjivce. Da bi sve držali pod čvrstom kontrolom moraju da napuste predstavničku demokratiju i pređu na koncept policijske države. Ono, pola građana u policiji, druga polovina doušnici, i svi zajedno špijuniraju i šikaniraju desetine miliona nepodobnih. Nešto kao Asadova Sirija na steroidima. Ako se to bude desilo (a sva je prilika da hoće) vrlo brzo će početi da se dešavaju stvari u poređenju sa kojima svi ovi napadi deluju kao čašćenje čokoladom.

I pored te policije osnivanje "noćnih straža" "pratimo decu u školu" "čuvamo svetinje" odreda.

Posted

Treba da razumeš da čečensko rešenje ne može da sprovede ova i ovakva Belgija. Njega može da sprovede jedino militarizovana Belgija pod autokratskom vlašću jednog čoveka. Zašto to nije baš najbolja ideja, ja verovatno ne mogu da ti objasnim ali sva je prilika da će sve razvijene evropske zemlje uskoro dobiti svoje Putine i prateće režime pa će ti se onda kasti samo.

Posted

Dakle rešenje za teror je građanski rat, ne može baš ništa drugo.

Naravno da može, belgijski sekularizam treba da implementira shariju u svoj sistem i napadi će prestati.

Samo vi ne želite da prihvatite činjenicu da je 25% građana Brisela diskriminisano.

Posted

A, da, ti si car koji je napisao da četvrtina Belgijanaca želi šariju.

Posted

Molenbek je problem, ali nije problem zato što su voda i vazduh u Molenbeku drugačiji, već zbog konkretnih društvenih i političkih faktora i zato ne mogu da verujem da ućutkujete one koji bi da ispitaju te faktore.

Molenbek je bio problem i prije Sirijskog, Irackog, Afganistanskog rata. Pogledaj listu atentata.

Imas onaj tekst koji sam stavio prije neki dan (a danas smo pricali o njemu). Meni je bilo cudno da toliko marokanaca ide u Djihadiste i tekst mi je pomogao da malo rasvjetlim stvar. Tu se mjesa ukorijenjena mrznja prema vlastima (prema Marokanskom kralju pa sada prema evropljanima), tradicionalan islam (koji se nije modernizovao - procitaj tekst) koji je sklon prihvatanju djihadizma, sverc droge (10M€ godisnje) i siromastvo. Ako cemo poceti da filozofiramo o Sykes - Picot sporazumu, mozemo ali ja tu ne vidim uzrok ovog sto se desilo u Belgiji i Parizu.

• Create New...