Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mislim, kako se ponasam?

Pisem vec nekoliko dana o problemu u Molenbeku (to jest samo prepisujem sta se sve pise). Sve vodi da je Molenbek jedan veliki lokalni problem koji je prerastao u globalni (imas vise tekstova o tome). Mozemo da diskutujemu o globalnim problemima, bilo bi pozeljno samo ta diskusija nije moguca na ovom forumu. Svaka strana za drugu kaze da su relativizatori (uostalom i ja). Avram Gojic upravo radi ono sto zamjera drugoj strani. Ja samo kazem da treba poceti od lokalnog(ih) problema pa onda sa globalnim. 

Sto se tice izbjeglica, da li je tacno da su ovi sto su se eksplodirali, vise puta sa izbjeglicama prelazili granice? Odgovor je, da.

Posted

Pa, ovo i jeste mnogo veci problem od random teroristickog napada. Da li postoji jedan covek ovde koji veruje da je ovo poslednji napad i da ce se brzo stvoriti bilo kakva infrastruktura ili makar dovoljno dobar mehanizam da ih ubuduce spreci?

Verujem da mislimo na isto, ovo se ne sprečava policijama, tajnim službama i tajnim zatvorima te upiranje prsta u njih je zabijanje glave u pesak.

Rešava se ovo, na kraju, na izvoru se pobije sve, nestanu sve ćelije ili oni za koje se dovoljno jako sumnja da su ćelija i...

Reke™ krvi, desetine hiljada nedužnih (uz malo sreće) i bude rešeno.

Posted

Ništa nije rešeno, desetine hiljada nedužnih rađaju pet puta toliko spremnih da se raznesu zbog osvete (očevi, sinovi, žene, braća, sunarodnici...)

Posted

Borrise, zbog čega se tako ponašaš?

Шта је то ивент?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

Verujem da mislimo na isto, ovo se ne sprečava policijama, tajnim službama i tajnim zatvorima te upiranje prsta u njih je zabijanje glave u pesak.

Rešava se ovo, na kraju, na izvoru se pobije sve, nestanu sve ćelije ili oni za koje se dovoljno jako sumnja da su ćelija i...

Reke™ krvi, desetine hiljada nedužnih (uz malo sreće) i bude rešeno.

Da, tako su rešili u Palestini, eno sada su tamo mede i zeke i ptičice.

Posted

Ništa nije rešeno, desetine hiljada nedužnih rađaju pet puta toliko spremnih da se raznesu zbog osvete (očevi, sinovi, žene, braća, sunarodnici...)

Potroši se.

Ide čovek u osvetu dok ne ostanu samo oni koji ne mogu ili ne smeju da se osvete.

Posted

Dakle rešenje za teror je građanski rat, ne može baš ništa drugo.

Posted

Da, tako su rešili u Palestini, eno sada su tamo mede i zeke i ptičice.

Pa onda još nije rešeno.

Da ne bude zabune, daleko od toga da zagovaram tako nešto.

Samo vidim kao moguće "rešenje" ako se masovno ubijanje nedužnih može uopšte smatrati rešenjem.

Posted

Mozemo Belgijsko rijesenje: ne ucestvovati ni u jednom ratu na bliskom istoku ili bilo gdje drugdje, totalna religijska sloboda, socijalna drzava, prava manjina, razliciti bazeni za zene i muskarce, itd

Posted

Pa onda još nije rešeno.

Da ne bude zabune, daleko od toga da zagovaram tako nešto.

Samo vidim kao moguće "rešenje" ako se masovno ubijanje nedužnih može uopšte smatrati rešenjem.

Jasno mi je, samo dovodim takvo razmišljanje do očigledne konsekvence. 

Posted

CeJ7gA4W4AAz5ui.jpg

Klasika, nemamo kapacitete™.

Imali su i ovde staaaari milicajci čestu izreku: "eh, samo da mi je da se vrati petokraka na nedelju dana, videli bi..."

Na kraju će, kako se odvija, tako nešto stvarno i da se vrati.

Posted

Dakle rešenje za teror je građanski rat, ne može baš ništa drugo.

Da je građanski... Ovo je odavno prešlo te granice.

Građanski rat je bojim se samo deo celog sranja.

Posted

dakle, samo da izjavim za zapisnik da ja nemam nikakvu ideju oko rešavanja problema svetskog terorizma.  :fantom:

• Create New...