Lancia Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 izmiče mi kako je ova priča došla do napada u Srbiji. ko da napada, zašto, kakve mi veze imamo sa bilo čime? cuvena skretnica kod Male Krsne.
đorđe geprat Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 izmiče mi kako je ova priča došla do napada u Srbiji. ko da napada, zašto, kakve mi veze imamo sa bilo čime? ma ja sam napisao da je posle svih ovih terorističkih napada smešno stavljanje beograda na poziciju br 2. po nebezbednosti u evropi. a onda se nastavilo. ispade trol.
ObiW Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Drugo, vehabije uvek mogu da izgrade paralelnu versku infrastrukturu ako ne uspeju u preuzimanju stare. Tek tu ''domicijalni'' imami ne mogu ništa. A kako to funkcionise? Naprave nevidljivu dzamiju sa koje nevidljivi imam poziva nevidljive vehabije na sluzbu u podne?
borris_ Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Molenbeek i atentati zadnjih 15 godina: 2001. Ubistvo Masuda u Afganistanu (znaci prije svih onih Bushovih sranja) 2004. Madrid (191. mrtvih i 1800 povrijedjenih) 2014. Zidovski muzej u Briselu 2015. pokusaj atentata u vozu (Thalys) 2015. Pariz 2016. .....
harper lee Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Za ovakve stvari vise nema dobrog resenja, ocekujem da se Evropa vrati na square one i odgovori sistematskim rasizmom prema delu svojih gradjana. Pri cemu ne govorim o politikama koje se na evropskom nivou smatraju incidentnim, kao sto je Orbanova, To ce dalje voditi na visi nivo konfrontacije sa islamom generalno, nevezano za njegov oblik, i posledice ce biti katastrofalne. Arapsko prolece polako pocinje da donosi dividende u obliku ako ne globalne onda bar indoevropske zime. Sad vise nije ni bitno ko je kriv, niti se mogu naci uzroci cijim uklanjanjem ce se ukloniti i posledice, poenta je da smo zaglavili u svetu u kojem jedan deo niti razume niti zeli da razume drugi, a ti delovi su se i spontano i nameravano isprepletali vise nego sto mogu da sazvacu. Usli smo u onaj deo predratnog stanja kada to sve jos uvek ne izgleda kao rat i kada jos uvek postoje politicki mehanizmi koji veruju da je opsti rat moguce spreciti. Videcemo u kom pravcu ce to otici ali nisam optimista.
Muwan Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 izmiče mi kako je ova priča došla do napada u Srbiji. ko da napada, zašto, kakve mi veze imamo sa bilo čime? Gosn Đorđe je preneo vest da srpski bezbednjaci razmatraju uvođenje kontrole na samom ulazu na aerodrom. Odatle je krenula simulacija za koju uzgred ja mislim da bi svaka zemlja na izbegličkoj ruti trebalo da ozbiljno prouči i prostudira.
Lord Protector Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) A kako to funkcionise? Naprave nevidljivu dzamiju sa koje nevidljivi imam poziva nevidljive vehabije na sluzbu u podne? paradžemati „Oni koji to ne prihvate neće biti predmet interesa IZ-a već državnih organa. Sve što se događa u tim nelegalnim džematima krajem januara i početkom februara - biće stvar države, kako će ih ugasiti i što će uraditi s tim nelegalnim džematima", zaključuje ef. Smajić, zamjenik reisul-uleme Islamske zajednice u BiH. Značiće ovo i obračun Islamske zajednice s onima u vlastitim redovima. Pouzdano saznajemo da i unutar Islamske zajednice postoje ljudi koji pružaju maksimalnu podršku paradžematima. Odlaze tamo, drže predavanja, savjetuju i većinom su to profesori koji su se školovali na Usuli-ddin univerzitetu i drugim u Saudijskoj Arabiji. Među njima su pojedini profesori zeničkog i bihaćkog Islamskog pedagoškog fakulteta, navodi FTV. http://ba.n1info.com/a83703/Kolumne/Emir-Imamovic-Pirke/Kolumna-Emira-Imamovica.html http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Paradzemati-raspostranjeni-sirom-BiH-Ima-ih-64-uglavnom-su-po-brdima/348898 Edited March 22, 2016 by slow
adam Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 ne znam sta bih rekao... izgleda su belgijanci sve ove godine dok je pucalo kojekuda vrteli prste i ispijali toplu cokoladu ne pomisljajuci da to sto su postali centar eu birokratije mozda ipak moze doneti i rizike a ne samo kintu. sad citam na bbc-u da su posle ovih napada digli nivo opasnosti na najvisi?! a vijaju se s teroristima i jatacima jos od napada u parizu. naravno da je ova bagra spremna na sve i da je borba s njima zajebana al opet mi se nekako cini da ovde ima dosta pandurske nesposobnosti. evo vesti od malopre http://www.bbc.com/news/world-europe-35869254 Belgium has now raised its terror threat to its highest level. The attacks come four days after Salah Abdeslam, the main fugitive in the Paris attacks, was seized in Brussels.
đorđe geprat Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Gosn Đorđe je preneo vest da srpski bezbednjaci razmatraju uvođenje kontrole na samom ulazu na aerodrom. Odatle je krenula simulacija za koju uzgred ja mislim da bi svaka zemlja na izbegličkoj ruti trebalo da ozbiljno prouči i prostudira. ne. možda je tako izgledalo. dopisnik iz brisela je rekao da postoji ideja ili plan da se na taj način pokuša da spreči da se neko raznese na ček pointu. ne da to misle naši bezbednjaci. a gnev? pa, nije gnev, samo mi je blesavo da se onomad potezalo da šetnja homoseksualca u sitne sate ili korupcija postavljaju beograd na 2. mesto po nebezbednosti u evropi. samo to. a daba je, manje više, bio saglasan sa tom pozicijom. no, da ne trolujemo.
Аврам Гојић Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) @gosn geprat Jesam, da, nego sam čitao posle ova ludila o preuzimanju velikih džamija od strane vehabija i tu sam shvatio kako će izgledati ova priča. Kao da neko tvrdi da će pentekostalci preuzeti Sabornu crkvu, to je otprilike taj nivo paranoje. Edited March 22, 2016 by Аврам Гојић
Eraserhead Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Najgore u svemu ovome je sto deluje da uopste ne postoji nacin da se protiv ovoga efikasno bori.
borris_ Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 OK, whatever, koja je vrlina u lokalnom analiziranju događaja? Nije da neko negira meritum počinilaca, ali da bi se raščivijao problem terorističkih napada u Evropi, mora da se uzme u obzir malo više od ovog današnjeg iventa. Problem jeste globalan ali mora se poceti od neceg. Molebenk je od lokalnog postao globalan problem (pogledaj listu atentata gdje su teroristi izz Molenbeka umjesani). Prvo treba poceti od onoga sto je opipljivo prije nego sto predjes na globalni nivo. Ako pocnes od globalnog nivoa, uvjek ces imati razne Avrame Gojice koji ce ti nabijati Sykes - Picot sporazum.
Frile Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 ne. možda je tako izgledalo. dopisnik iz brisela je rekao da postoji ideja ili plan da se na taj način pokuša da spreči da se neko raznese na ček pointu. ne da to misle naši bezbednjaci. a gnev? pa, nije gnev, samo mi je blesavo da se onomad potezalo da šetnja homoseksualca u sitne sate ili korupcija postavljaju beograd na 2. mesto po nebezbednosti u evropi. samo to. a daba je, manje više, bio saglasan sa tom pozicijom. no, da ne trolujemo. već si trolnuo, nema vraćanja
Recommended Posts