Lord Protector Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Ma znam ali sem onih par desetina po onim enklavama tipa Maoča kod nas (Balkan) slabo ko ima želju da se ubije u ime nekog većeg cilja. Nemamo ni tu tradiciju, kod nas nije ta verzija islama, a i raja voli da živi, voljela bi da živi bolje, pizdi zbog toga, pa se odlučuju da odu u kriminal ali ne i u šehide. Ima tu i porodičnog momenta, kod nas nene ne blagosiljaju ove što idu da se dignu u vazduh već pate za njima, nije lako dići ruku na sebe zbog višeg cilja ako znaš da ćeš time da izbedačiš i sjebeš familiju. Drugačiji su naši muslimani, većina su poput nas samo što ispovjedaju drugu vjeru, a i to u blažem obliku od muslimana sa Bliskog istoka. Ima tu i posljedica pacifikacije i ateizacije u vidu komunističke vladavine, ali ovi naši muslimani su prvenstveno Sloveni, Evropljani, pa tek onda muslimani. Više vole život od islama. Može to sve da se promeni ako indoktrinirani vehabijski imami preuzmu glavne džamije i počnu da šire otrov
James Marshall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Jebem li ga, da ste proveli a njima vremena koliko ja, možda bi vam bilo jasnije o čemu pričam. Ne kažem da klatno nije otišlo na pogrešnu stranu u posljednjih 20 godina, i da im dolaze raznorazni s parama koji ih okreću na lošu stranu, ali i dalje unutar tog korpusa postoji ogroman broj ljudi proevropske i građanske orijentacije. E sad, da im predstoji ogromna, unutrašnja borba da isčiste sopstvene redove, predstoji. Ali to je njihova borba.
JozoMujica Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Može to sve da se promeni ako indoktrinirani vehabijski imami preuzmu glavne džamije i počnu da šire otrov Rešenje se samo nameće...
SNARC Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Drugačiji su naši muslimani, većina su poput nas samo što ispovjedaju drugu vjeru, a i to u blažem obliku od muslimana sa Bliskog istoka. Ima tu i posljedica pacifikacije i ateizacije u vidu komunističke vladavine, ali ovi naši muslimani su prvenstveno Sloveni, Evropljani, pa tek onda muslimani. Više vole život od islama. Zasto bi to morao da bude neki lik sa ovih prostora a ne neki Abdulah, ko zna odakle, koji je samo dobio naredjenje i kartu u jednom pravcu ? U medjuvremenu..mrzi me da trazim topic glupan dana ili kako vec
nautilus Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Može to sve da se promeni ako indoktrinirani vehabijski imami preuzmu glavne džamije i počnu da šire otrov Локалне хоџе и исламске заједнице не миришу баш вехабије, напротив. Вехабијских имама има јако мало и саме мејнстрим исламске заједнице их, као конкуренцију и новотарију, гурају у страну.
James Marshall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) Zasto bi to morao da bude neki lik sa ovih prostora a ne neki Abdulah, ko zna odakle, koji je samo dobio naredjenje i kartu u jednom pravcu ? U medjuvremenu..mrzi me da trazim topic glupan dana ili kako vec Ne pratiš radnju, imaš moj post iznad gore, govorili smo o momentu da neki lokalac dođe u BG da napravi pizdariju. Kao što sam rekao, eksplozije u Beogradu nemaju tu medijsku moć i moć zastrašivanja kao one u Briselu ili Parizu. A IS ima direktnije protivnike od Srbije na koje može da udari ako hoće da vrši neku odmazdu. Recimo Moskvu ili druge učesnike NATO akcije u kojoj se bombarduju položaji IS. Nije baš lako prošvercati bradonju u BG kao u Briselu gdje ih ima kao u Molenbeku 50%. Edited March 22, 2016 by James Marshall
SNARC Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Ne pratiš radnju, imaš moj post iznad gore, govorili smo o momentu da neki lokalac dođe u BG da napravi pizdariju. Kao što sam rekao, eksplozije u Beogradu nemaju tu medijsku moć i moć zastrašivanja kao one u Briselu ili Parizu. A IS ima direktnije protivnike od Srbije na koje može da udari ako hoće da vrši neku odmazdu. Recimo Moskvu ili druge učesnike NATO akcije u kojoj se bombarduju položaji IS. Nije baš lako prošvercati bradonju u BG kao u Briselu gdje ih ima kao u Molenbeku 50%. Ne vidim da je obavezno da bude medijski atraktivno..hipoteticki, moze da se ide na to da se sukob rasiri svuda gde postoji bilo kakva verovatnoca da eskalira u nesto vise i proizvede problem koji moze da indukuje lokalne Muslimane da se jace aktiviraju. I da..ovaj lik sto ga uhapsise u Briselu pre neki dan, nikakav bradonja. Mogao bi da seta Beogradom danima i da ga niko ne primeti..drzavljanin Belgije ako se ne varam.
MiddleClass Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Ne vidim da je obavezno da bude medijski atraktivno... Kako nije obavezno? Eksplozije su u Parizu i Briselu, a ne po nekim francuskim i belgijskim selima gdje sansa da sprijece teroristu je ravna nuli i gdje bi sigurno vise zrtava bilo da im je to cilj.
SNARC Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Rekoh u nastavku..ako je lokalno korisno, ne mora da bude medijski atraktivno. Neki napad u Srbiji (ne dao Bog) bi se zaboravio za par dana ali bi mogao da pokrene svasta nesto lose i negativno u ovim krajevima.
James Marshall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Jeste, sad će ovi da rizikuju vanredno stanje kod nas i neku novu Sablju gdje bi popadalo trećina Sandžaka zbog vijesti koja će u svjetskim okvirima biti zasjenjena viješću da je Kim Kardašijan pokazala guzicu.
Аврам Гојић Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 izmiče mi kako je ova priča došla do napada u Srbiji. ko da napada, zašto, kakve mi veze imamo sa bilo čime?
Lord Protector Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) Локалне хоџе и исламске заједнице не миришу баш вехабије, напротив. Вехабијских имама има јако мало и саме мејнстрим исламске заједнице их, као конкуренцију и новотарију, гурају у страну. To da ih ne mirišu je tačno. Ali mislim da se precenjuje njihova sposobnost da takav scenario spreče s obzirom na količinu novca koji Saudijci ubacuju. Za sada je samo delovanje domaćih i zapadnih obaveštajnih službi imalo nekog efekta na sprečavanju radikalizacije. Drugo, vehabije uvek mogu da izgrade paralelnu versku infrastrukturu ako ne uspeju u preuzimanju stare. Tek tu ''domicijalni'' imami ne mogu ništa. Oprez je više nego potreban. Edited March 22, 2016 by slow
Prospero Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 The metro operator STIB-MIVB has confirmed that 15 people were killed in the Maelbeek metro station blast.
SNARC Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Jeste, sad će ovi da rizikuju vanredno stanje kod nas i neku novu Sablju gdje bi popadalo trećina Sandžaka zbog vijesti koja će u svjetskim okvirima biti zasjenjena viješću da je Kim Kardašijan pokazala guzicu. Ne volim sto se udubljujemo u ovu temu..prizivamo lose Ko da rizikuje vanredno stanje ? Ljudi iz Pazara ? Ja i govorim da to ne mora da bude lokalac nego neko namerno poslat da napravi picvajz koji moze da gurne u sranje Balkan i radikalizuje neke koji nisu dovoljni entuzijasti.
iDemo Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 ...neko namerno poslat da napravi picvajz koji moze da gurne u sranje Balkan i radikalizuje neke koji nisu dovoljni entuzijasti. Jasno. Takva govna uvek i svuda dolaze spolja - mi unutra cemo vec pronaci nekoga da to opeva u nekakvim "krivi smo mi" stihovima... Oh, wait...
Recommended Posts