James Marshall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 @beowl Problem sa Beogradom je što ta eventualna eksplozija u njemu nema tu moć da izazove strah u Zapadnoj Evropi, koja je glavni cilj tog istog terora. Beograd bi se u tom slučaju tretirao kao pregrađe Istanbula, reakcija na zapadu bi bila "meh, to je tamo negdje daleko na istoku, skoro u Turskoj". Nije cilj islamistima (i teroru uopšte) da sjebu nešto u Bg, bilo je i bombardovanje pa se opet grad vratio u normalu, već da se utjera strah u kosti.
Frank Pembleton Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) Brussels Explosions - Reddit Live Thread. We are trying hard to bring you the most accurate and up to date info. https://www.reddit.com/live/wmk50bsm9vt3 Edited March 22, 2016 by Frank Pembleton
Ayatollah Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 I jedno i drugo je, a jedno bez drugog ne ide. Inace bi bilo ono klanje nozem kao u izraelu. I satarom na vojnika. Druga prica skroz. Shvati da je ovo sto se sad desava reciklirano od IRA i narko-kartela. Ovo je pravi organizovani terorizam, a taj se ne razlikuje mnogo od prefiksa do prefiksa (verski, separatisticki, mafijaski) vec funkcionise po istim zakonima. Pa nije bas da se ne razlikuje i da funkcionise po istim zakonima. Ni IRA ni narko karteli nikada nisu koristili bombase samoubice kao primarno oruzje, niti su njihovi clanovi bili zadojeni zeljom da poginu u borbi sa neverenicima, kako bi bili u raju sa devicama - naprotiv, oni su vrlo zeleli da prezive i uzivaju u "plodovima" svog teroristickog "rada". Takodje, baza iz kojih se teroristi regrutuju je neuporedivo sira nego baza IRE ili ETE, i gotovo nemoguca za ispratiti, a i svet je drugaciji nego tada - nije potrebno da neki klinac ide svaki dan u dzamiju da bi bio sumnjiv, dovoljno je da na netu prati nekog imama, i moze postati potencijalni bombas. Suma sumarum, ovo ce biti duga, krvava i neizvesna bitka, koja ce se voditi u celom svetu. Najbolje bi naravno bilo da se odmah udari na glavni uzrok svih problema, ali kako niko ne planira da rusi vlast u Saudijskoj Arabiji, onda cemo se baviti samo posledicama.
wall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Evropa nema mehanizme da se regularno izbore. Nemačka, GB i par drugih koje imaju tradiciju jakih obaveštajnih službi ili iskustva u borbi s unutrašnjim nepijateljima mogu da se provlače. Ostali mogu da proglase vanredno stanje, prepišu USA Patriot Act pa da se pegla. I ne misim da su nesposobni nego su zasuti što ozbiljnim pretnjama što šumom i ne uspevaju...
braca Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Suma sumarum, ovo ce biti duga, krvava i neizvesna bitka, koja ce se voditi u celom svetu. Najbolje bi naravno bilo da se odmah udari na glavni uzrok svih problema, ali kako niko ne planira da rusi vlast u Saudijskoj Arabiji, onda cemo se baviti samo posledicama. Cuj da rusi... zasad ih nagradjuju... Hollande, jebem ti mater, moj glas vise nikad neces dobiti...
Ayatollah Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 @beowl Problem sa Beogradom je što ta eventualna eksplozija u njemu nema tu moć da izazove strah u Zapadnoj Evropi, koja je glavni cilj tog istog terora. Beograd bi se u tom slučaju tretirao kao pregrađe Istanbula, reakcija na zapadu bi bila "meh, to je tamo negdje daleko na istoku, skoro u Turskoj". Nije cilj islamistima (i teroru uopšte) da sjebu nešto u Bg, bilo je i bombardovanje pa se opet grad vratio u normalu, već da se utjera strah u kosti. Da, ali ce lokalnim ludacima iz Bosne, Sandzaka i sa Kosova i iz Makedonije Beograd biti glavni cilj. Em ga percipiraju kao neprijatelja ceo svoj zivot, em ce da odjekne u regionu, em ce da budu percipirani kao heroji u svojim sredinama, nezavisno od devica koje cekaju u raju. Ja se samo nadam da ovi sa Balkana jos nisu dosegli nivo ludila onih koji se raznose kao samoubice, inace ce nase sluzbe veoma tesko zaustaviti lone wolfove koji ce da se raznose u Uscu ili Delta City-ju. Mozda gresim, ali mislim da u npr. Cineplexx u Uscu mozes bez problema usetati sa rancem u kojem je 5 kg eksploziva, niko nista ne kontrolise.
wall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Kontrola na ulazu u aerodrom je jedini način da koliko-toliko preduprediš ovakve stvari. U Istanbulu je to jedini razlog što ga teroristi odavno nisu digli u vazduh. I vara se onaj ko misli da niko od ovih ludaka nema Beograd na svojoj listi potencijalnih meta. Ima ih ali znatno manje i teško im je ostati nevidljiv pa službe hendlaju.Za sada.
borris_ Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Cuj da rusi... zasad ih nagradjuju... Hollande, jebem ti mater, moj glas vise nikad neces dobiti... +1
Lancia Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Evropa nema mehanizme da se regularno izbore. Nemačka, GB i par drugih koje imaju tradiciju jakih obaveštajnih službi ili iskustva u borbi s unutrašnjim nepijateljima mogu da se provlače. Ostali mogu da proglase vanredno stanje, prepišu USA Patriot Act pa da se pegla. I ne misim da su nesposobni nego su zasuti što ozbiljnim pretnjama što šumom i ne uspevaju... Ne prizivam zlo, nego bi isto tako bilo i u Nemackoj. Bas da vidimo koliko ce im vremena trebati da pohvataju onu zabranjenu desnicarsku partiju. Nemci se za sada brane vestom spoljnom politikom, koliko dugo, videcemo.
iDemo Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Cuj da rusi... zasad ih nagradjuju... Hollande, jebem ti mater, moj glas vise nikad neces dobiti... Nemoj da si na kraj srca, ovo je garant "za borbu protivU terorizma", ne?
James Marshall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Da, ali ce lokalnim ludacima iz Bosne, Sandzaka i sa Kosova i iz Makedonije Beograd biti glavni cilj. Em ga percipiraju kao neprijatelja ceo svoj zivot, em ce da odjekne u regionu, em ce da budu percipirani kao heroji u svojim sredinama, nezavisno od devica koje cekaju u raju. Ja se samo nadam da ovi sa Balkana jos nisu dosegli nivo ludila onih koji se raznose kao samoubice, inace ce nase sluzbe veoma tesko zaustaviti lone wolfove koji ce da se raznose u Uscu ili Delta City-ju. Mozda gresim, ali mislim da u npr. Cineplexx u Uscu mozes bez problema usetati sa rancem u kojem je 5 kg eksploziva, niko nista ne kontrolise. Ma znam ali sem onih par desetina po onim enklavama tipa Maoča kod nas (Balkan) slabo ko ima želju da se ubije u ime nekog većeg cilja. Nemamo ni tu tradiciju, kod nas nije ta verzija islama, a i raja voli da živi, voljela bi da živi bolje, pizdi zbog toga, pa se odlučuju da odu u kriminal ali ne i u šehide. Ima tu i porodičnog momenta, kod nas nene ne blagosiljaju ove što idu da se dignu u vazduh već pate za njima, nije lako dići ruku na sebe zbog višeg cilja ako znaš da ćeš time da izbedačiš i sjebeš familiju. Drugačiji su naši muslimani, većina su poput nas samo što ispovjedaju drugu vjeru, a i to u blažem obliku od muslimana sa Bliskog istoka. Ima tu i posljedica pacifikacije i ateizacije u vidu komunističke vladavine, ali ovi naši muslimani su prvenstveno Sloveni, Evropljani, pa tek onda muslimani. Više vole život od islama.
frit Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 tehnicki je tesko mene... jel mora covek dobro da se potrudi :lala: pa jel ne zanjemo posledice europskih i americkih politika na istoku i jugu a srbija je tu nebitna drzavica a kako spreciti bombase, ima ko zna i ko treba to da radi na zalost sad se desio brisel i odok da ne bude a da on nije otisao....
wall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Ne prizivam zlo, nego bi isto tako bilo i u Nemackoj. Bas da vidimo koliko ce im vremena trebati da pohvataju onu zabranjenu desnicarsku partiju. Nemci se za sada brane vestom spoljnom politikom, koliko dugo, videcemo.Ne kažem da nema i toga ali verujem da bi nemci to mnogo bolje.Nije da nije bilo pokušaja, odmah posle Pariza, ali su sprečili. Koliko se takvih spreči ne ide u javnost. Što zbog javnosti što zbog ovih drugih.
Ayatollah Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Cuj da rusi... zasad ih nagradjuju... Hollande, jebem ti mater, moj glas vise nikad neces dobiti... E, pa zato je Evropa i tu gde je, u strahu od bombi i sopstvenih gradjana. Zato sto su upravljanje drustvom i drzavom preuzeli isprazni materijalisti, ciji je jedini motiv ekonomija i zaradjivanje novca i jos novca, a ne razumeju (ili se prave da ne razumeju) da vecinu na planeti ipak cine oni kojima je novac samo sredstvo da postignu sopstvene ciljeve, a ne cilj sam po sebi. Naravno da je dobro da je ekonomija zdrava i jaka, ali postoje neke granice koje se ne prelaze zarad opste drustvene dobrobiti - saradnja sa Saudi Arabijom bi trebala da bude jedna od tih granica. Umesto da ih izoluju, oni su predstavnika Saudi Arabije postavili za predsedavajuceg Komiteta UN za ljudska prava, sto je jedan od najvecih apsurda u istoriji modernog covecanstva.
Lancia Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Ma znam ali sem onih par desetina po onim enklavama tipa Maoča kod nas (Balkan) slabo ko ima želju da se ubije u ime nekog većeg cilja. Nemamo ni tu tradiciju, kod nas nije ta verzija islama, a i raja voli da živi, voljela bi da živi bolje, pizdi zbog toga, pa se odlučuju da odu u kriminal ali ne i u šehide. Ima tu i porodičnog momenta, kod nas nene ne blagosiljaju ove što idu da se dignu u vazduh već pate za njima, nije lako dići ruku na sebe zbog višeg cilja ako znaš da ćeš time da izbedačiš i sjebeš familiju. Drugačiji su naši muslimani, većina su poput nas samo što ispovjedaju drugu vjeru, a i to u blažem obliku od muslimana sa Bliskog istoka. Ima tu i posljedica pacifikacije i ateizacije u vidu komunističke vladavine, ali ovi naši muslimani su prvenstveno Sloveni, Evropljani, pa tek onda muslimani. Više vole život od islama. Mnogo mi ovo nesto idilicno zvuci, ko pocetak Lepa sela lepo gore.
Recommended Posts