borris_ Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Postavio sam tekst iz Le Figao-a o uzrocima. Ovo su uglavnom (do sada) bili Marokanci (iz Rifa). Valja procitati za frankofone.
barrcode Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Postavio sam tekst iz Le Figao-a o uzrocima. Ovo su uglavnom (do sada) bili Marokanci (iz Rifa). Valja procitati za frankofone. može link? hvala.
Dagmar Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Postavio sam tekst iz Le Figao-a o uzrocima. Ovo su uglavnom (do sada) bili Marokanci (iz Rifa). Valja procitati za frankofone. Tekst koji si ti postavio je neka istorija Rifljana, sem ako pričaš o nečem drugom?
James Marshall Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 I šta, uhvatićeš jednog od deset sa tim pristupom u najboljem slučaju. Nema legalnog načina da se ovo iskoreni, i to je prosto to. Lečenje uzroka - mogu da se satru da iskontrolišu sve strane imame, zatvore vidljiv dotok novca iz Saudi Arabije, ali ovo je preraslo to. Uzroci su sad građani rođeni u Evropi sa lokalnim pasošima, koji očigledno imaju simpatije svojih sunarodnika, a time i bazen za dalje regrutovanje. Pa jbg, onda pozatvarati sve obavještajne službe i policiju, ionako od njihovog preventivnog rada ništa nema. Pa jedan shakedown ne bi bio loš, čisto da se vidi ko na gajbi drži kalaš i dinamit, a ko samo palentu i suve orahe. Naravno da je problem širi, globalniji, dublji, ali država treba da odgovori na ovo čisto da se pokaže da postoji. Šta sad, ovi uhapsili Abdeslama, pa slijedi odgovor od nekoliko desetina mrtvih. Mislim, na tu vrstu rezonovanja odgovor NVO o jačoj integraciji druge treće generacije imigranata je i po meni i gore ignorisanje stvarnosti. (da se razumijemo, govorim o kratkoročnim ciljevima koji treba da smanje mogućnost sranja u bliskoj budućnosti, naravno da se na duže staze mora drugačije razmišljati). Inače, ako nije to, onda raspustiti oružane snage i svako da bude vigilante u svom kvartu.
Dagmar Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Pa jbg, onda pozatvarati sve obavještajne službe i policiju, ionako od njihovog preventivnog rada ništa nema. Pa jedan shakedown ne bi bio loš, čisto da se vidi ko na gajbi drži kalaš i dinamit, a ko samo palentu i suve orahe. Može i to, mada mislim da Belgija nema dovoljno hard core policijskih snaga za ovo. A da šalješ prašinare da izginu, šta znam, možda ne pristanu. Naravno da je problem širi, globalniji, dublji, ali država treba da odgovori na ovo čisto da se pokaže da postoji. Šta sad, ovi uhapsili Abdeslama, pa slijedi odgovor od nekoliko desetina mrtvih. Mislim, na tu vrstu rezonovanja odgovor NVO o jačoj integraciji druge treće generacije imigranata je i po meni i gore ignorisanje stvarnosti. Meni su sumanute te priče o daljoj integraciji, jbt svi ti ljudi govore tečno jezik i u proseku imaju i bolje stanove od ovog koji ja mogu da priuštim, kola ovo ono, sve ono što ja nemam i ne znam, pa ja zadovoljna a oni nisu? Krivica je prosto do njih, a ne do "domaćina" ovog puta. Eto jeste nezamislivo da nekad i neko drugi može biti uzrok nekog problema a ne beli zapadnjak, ali desi se.
borris_ Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Tekst koji si ti postavio je neka istorija Rifljana, sem ako pričaš o nečem drugom? To je to, ali dosta stvari objasnjava.
jms_uk Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Live updates za Brisel http://www.bbc.co.uk/news/live/world-europe-35869266
Prospero Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Cula se i eksplozija kod metro stanice u centru, u blizini EU institucija by Tapatalk
Dagmar Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) To je to, ali dosta stvari objasnjava. Pa šta znam, isti takav tekst možeš da napišeš i o jugo imigrantima. U domovini im bilo nezgodno, genocid u WWII, genocid 90ih, rsiromašni narod, poludivlja gomila, bežali na zapad da traže posla. Vidim, krenuli su da raznesu Brisel. Govna. Edited March 22, 2016 by Dagmar
barrcode Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Auu i metro i to 3x Three separate explosions at Brussels metro station
borris_ Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Interesantan je bio onaj dio o religiji. U Rifu su praktikovali "tradicionalan" islam dok se u drugim djelovima Maroka islam modernizovao (sta god to znacilo). Tu je i krijumcarenje droge, trziste koje je tesko 10Milijardi eura (tako je pisalo u tom clanku). U beneluksu i na sjeveru francuske imas milion ipo Marokanca koji vode porijeklo sa Rifa.
dragance Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Članak je odličan. Rešenje je, nažalost, nemoralno i podleže krivičnom gonjenju. Drugo nešto ne vidim kao moguće dok se nešto arhitragično ne desi i sve strane ne dođu sebi.
Recommended Posts