Prospero Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 ... Belgian and French police, who had worked intensively together since November 13, carried out a midday check on what, according to several officials, they thought was a defunct terrorist safe house. The utility bills hadn’t been paid in months, officials said, leading police to assume the apartment in the Forest district of southern Brussels stood empty. The six-person team didn’t expect to meet resistance and brought no police backup or special forces support. When the police opened the door, they were shot at with a Kalashnikov and “a riot gun,” according to the Belgian authorities. Four officers were wounded, including a French policewoman. Heavily-armed police pursued suspects across the rooftops. One gunman was killed. Two fled the scene, evading capture even though police had sealed off the area. According to two security sources, Abdeslam was not one of the men who escaped in Forest. The police did find, however, Abdeslam’s fingerprints on a glass in the apartment. According to a senior Belgian law enforcement official, this print convinced them that the fugitive suspect was still in Brussels. They followed up on a couple leads on where he might be. By Wednesday, this official said, police focused on a house on Rue Quatre-Vents, in the immigrant working class neighborhood of Molenbeek. The place is only 450 meters from Abdeslam’s previous home. Staking out the house, the police became convinced that a larger group of people was there after a woman who seemed to live there ordered several pizzas, according to two security officials. When the police raided the house about half past four in the afternoon, they came upon her, two friends who had come over for tea and smaller kids — as well as Abdeslam. Abdeslam was shot in the leg. He, an acquaintance who the police say was carrying false identity documents and three members of the family that allegedly hid him were taken into custody. ...
Dagmar Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Čekaj, taj Abdesalam se krije tako što sedi u stanu nekih prijatelja koji se međusobno posećuju i prave čajanke sve sa dečurlijom? Ne plaše se, šta znam, da će dete da se izlane u školi kako je videlo čiku sa slike?
borris_ Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 (edited) Molebenkanci su juce docekali policiju vicuci da treba da odu i da nisu dobrodosli (ima video). Jucerasnji clanak u Le Mondu (ne tel kucam pa mi komplikovano da prebacim link), totalna negacija svega, ovdje je mirno (nije kao u predgradjima u francuskoj), islam je ljubav, nismo nista vidjeli, oni nisu teroristi (eksplodirali su se u malim ulicama, nisu nikog ubili), za sve su krivi zidovi. Konstantna je ta mrznja prema izraelcima, nazalost i djeca se sve vise odgajaju tako. Ja stanujem u Boulogne Billancourt, bogato predgradje Pariza. U jednom kvartu gdje su socijalni stanovi, zive pretezno afrikanci i sjeverno afrikanci. Pored ima jedno fudbalsko igraliste gdje vodim sina da igra lopte. Klupe oko igralista su isarane o "ljubavi" prema izraelcima. Za povratiti. Pricam o bogatom kraju, gdje djeca imaju sansu da idu u dobre skole (drzavne ili privatne) a ne o nekom problematicnom predgradju. Prije neki dan pricam sa mamom djecaka koji se sa mojim sinom u razredu. Neobavezna prica kad odjedanput mi kaze kako zidovi u razredu njene cerke placaju profesore da bi dobili dobre ocjene. Bez teksta sam otisao. Sa takvim odgojem zajednicki zivot ne moze da postoji. Edited March 19, 2016 by borris_
Dagmar Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Molebenkanci su juce docekali policiju vicuci da treba da odu i da nisu dobrodosli (ima video). Jucerasnji clanak u Le Mondu (ne tel kucam pa mi komplikovano da prebacim link), totalna negacija svega, ovdje je mirno (nije kao u predgradjima u francuskoj), islam je ljubav, nismo nista vidjeli, oni nisu teroristi (eksplodirali su se u malim ulicama, nisu nikog ubili), za sve su krivi zidovi. Konstantna je ta mrznja prema izraelcima, nazalost i djeca se sve vise odgajaju tako. Ja stanujem u Boulogne Billancourt, bogato predgradje Pariza. U jednom kvartu gdje su socijalni stanovi, zive pretezno afrikanci i sjeverno afrikanci. Pored ima jedno fudbalsko igraliste gdje vodim sina da igra lopte. Klupe oko igralista su isarane o "ljubavi" prema izraelcima. Za povratiti. Pricam o bogatom kraju, gdje djeca imaju sansu da idu u dobre skole (drzavne ili privatne) a ne o nekom problematicnom predgradju. Prije neki dan pricam sa mamom djecaka koji se sa mojim sinom u razredu. Neobavezna prica kad odjedanput mi kaze kako zidovi u razredu njene cerke placaju profesore da bi dobili dobre ocjene. Bez teksta sam otisao. Sa takvim odgojem zajednicki zivot ne moze da postoji. Podseti me ovo na komentare jednog kolege, oko izbeglica, da nema predstavu kakvi mu ljudi ulaze u zemlju, i da ako već dolaze, on bi da bira ko mu ulazi u zemlju. A ne danas ga primiš, sutra tuče gejeve.
borris_ Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Ovi su rodjeni ovdje, druga, treca generacija. Nisu to izbjeglice.
Dagmar Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Ovi su rodjeni ovdje, druga, treca generacija. Nisu to izbjeglice. Nisam ni mislila da jesu, nego je taj kolega to doveo u vezu (dosadašnje iskustvo koje ima sa Turcima i Marokancima, sa time zašto ne bi baš da prima više izbeglica).
barrcode Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 reports of two explosions at Brussels airport 'Loud explosions. I could feel the building move' A security source at a different part of Brussels airport: “Explosion at the curb departure, [reports of] multiple casualties.” near the American Airlines desk
dragance Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Ne mogu da verujem da su uspeli uneti eksploziv na aerodrom. Bio sam dva puta prošle godine i kontrole i patrole su velike.
Dagmar Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Pa valjda možeš da prođeš ohoho aerodroma dok ne stigneš do prve kontrole?
dragance Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) Imaš patrole i kamere u i oko aerodroma. Ili to samo služi da bi se umirilo stanovnistvo, "eto, pazimo na sve". Edited March 22, 2016 by dragance
barrcode Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) At least 11 dead, 20 injured Unofficial: 25 died Edited March 22, 2016 by barrcode
Muwan Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 (edited) Imaš patrole i kamere u i oko aerodroma. Ili to samo služi da bi se umirilo stanovnistvo, "eto, pazimo na sve". Ako su samoubice i ako nema dojave onda patrole i kamere malo šta mogu da urade. Strašno je teško braniti se od ovakvih stvari. Fotke iznutra izgledaju prilično loše, deluje kao jaka eksplozija. Edited March 22, 2016 by beowl
Dagmar Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Imaš patrole i kamere u i oko aerodroma. Ili to samo služi da bi se umirilo stanovnistvo, "eto, pazimo na sve". Ni patrola ni kamera ne može da proveri ko ima eksploziv. Na kraju malo šta može da pomogne kad imaš petu kolonu kojoj je došlo da detonira bombe po drugima. Obaveštajni rad donekle, samo donekle, a što se ostalog tiče ovaj tip napada praktično ne može da se zaustavi.
borris_ Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Opet neko iz "multikulturnog, mirnog" Molenbeka (moja predpostavka). Trebalo ih je ostaviti na miru.
dragance Posted March 22, 2016 Posted March 22, 2016 Koja su to kukavička govna. A mediji i dalje "još se ne zna uzrok eksplozije".
Recommended Posts