Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

Posted

Jedino sto u raveninom postu brine je to sto fasizam ili mozda bolje da upotrebimo neku laksu rec ekstremizam nece doci sa klasicnim obelezijima fasizma. On ce doci zamotan u francusku zastavu (koristim Francusku kao primer jer o njoj pricamo), odbranu "our way of life", porodicnih vrednosti, itd.

Opisao si Bible Belt

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Opisao si Bible Belt

Slazem se. Americka zastava, porodicne vrednosti itd.

Posted (edited)

An opinion poll in Le Parisien on Monday suggested LR and its centre-right allies, including the centrist MoDem party, will poll 59% of the vote in the second round next Sunday, against 41% for the FN. However, most analysts agree the FN has a good chance of winning in at least two areas.

Ovo nije ista situacija kao 2002 (80:20). 

Ja mislim da je za elitu takticki znatno bolje da puste malu Marinu i jos manju Marion sada, nego da izazivaju krizu kasnije. To izgleda Sarko i shvata, ali socijalisti slabo.

Doduse, mala Marina je njima uzela biracko telo na severu a ne republikancima.

Edited by Budja
Posted

+1 Ravena

A dr Arslu neću komentarisati, Ono oko Župea (jebo vas "Žipe") i da bi za njega glasali socijalisti, kao i ono da je Sarkozi glupak, a ne promišljeni manipulator koji je najveći takmac za levicu, a boba mi i za umerenu desnicu.

Pa komentariši, nemam toliko visoko mišljenje o sebi da smatram kako sam uvek 100% u pravu. Jest da nisam dugo u Francuskoj ali ono što sam napisao je moje shvatanje raspoloženja ljudi sa kojima sam u kontaktu i sa kojima sam razgovarao o političkoj situaciji.

Posted

Bold  - ovo nije "ili/ili", već jedno sledi iz drugog. FN već decenijama ima značajnu podršku biračkog tela u Francuskoj, a potpuno nesrazmerno učešće u organima javne vlasti. Francuskoj političkoj eliti je bilo bolje da se bavila temeljnim izmenama svog izbornog sistema, koje bi omogućile adekvatnu zastupljenost relevantnih političkih snaga u upravljanju državom, nego paničnim kovanjem neprirodnih savezništava u borbi protiv FN, koji svaki sledeći put dođe sve jači, dok su im protivnici sve kompromitovaniji. U jednom trenutku, strah od Babaroge neće dobiti većinsku podršku, i onda će se sistem okrenuti protiv onih koji ga tako grčevito brane, i njih  istisnuti iz vlasti, kao što to sada čini sa FN, umesto da im neki novi sistem omogući da i u tom slučaju srazmerno učestvuju u upravljanju državom. No, do toga možda ne bi moralo ni da dođe, da je FN dobio na nekom nižem nivou vlast, i pokazao na primeru kako su oni ludi / nesposobni / štagod. Ovako se oko njih stvara nekakav mistični oreol neukaljanosti, koji ih može direktno pogurati odmah na sam vrh, a ostale na tešku marginu.

Uzgred, ne znam čemu tolika histerija oko mogućnosti da FN dođe na vlast u Francuskoj. Svaka vlast je ogledalo naroda koji je bira, pa će tako i FN na vlasti biti ogledalo Francuske kakva je ona u tom trenutku, na užas onih koji a priori smatraju da bi taj odraz uvek morao biti lepši. Ako Marina ikada zasedne u predsedničku fotelju, to će biti upravo ono što Francuzi u tom trenutku zaslužuju, ni više ni manje. Svako veštačko sprečavanje tog trenutka je izrugivanje samim principima demokratije i republike.

+1

Niti je današnji FN isti kao što je bio 2002, niti će francuski glasači sledeći put postupiti kao što su tada.

Posted

Ovo nije ista situacija kao 2002 (80:20). 

Ja mislim da je za elitu takticki znatno bolje da puste malu Marinu i jos manju Marion sada, nego da izazivaju krizu kasnije. To izgleda Sarko i shvata, ali socijalisti slabo.

Doduse, mala Marina je njima uzela biracko telo na severu a ne republikancima.

Isto kao sa UKIP-om, koji je pokupio mnogo više laburističkih glasova nego torijevskih. Sveopšta kriza levice u Evropi.

Posted (edited)

Samo da pitam Prslina: da li je ovo pravi primer za fenomen naginjanja Evrope u desno za koji si onomad rekao da ti je srcu mio? 

Edited by IndridCold
Posted

Не, прави пример за то је Борис Џонсон.

Posted

Boris Džonson može da bude primer političara čiji ti se stavovi dopadaju, nikako ovog opasnog fenomena kome prisustvujemo . 

Posted

Upotrebio si ovaj  :thumbsup:  smajli govoreći o jačanju desnice u Evropi ako se dobro sećam.

Posted

Деснице, не екстремне деснице. Али, капирам да је то сувише фина дистинкција за просечног обожаваоца Сиризе, Подемоса и сличних превараната.

Мада, задржавам право да се предомислим око Националног фронта. Французе не пратим ван форума и стварно не знам где је сада та странка, а ја их - као и већина мојих вршњака на форуму - памтим преко тих веза са радикалима и због тога се не радујем њиховој победи, али ако ме сви ови што прате Француску убеде да су се фронташи озбиљно променили, можда се и ја насмејем сломљеним левичарским срцима као мекензи. Мада, сувише ми је свеже то са радикалима, не верујем. Више сам ово написао да бих тебе нервирао пошто знам колико држиш до озбиљности. :P

Posted

Desnica (ajd da kažemo umerena) zapravo ne jača već je na vlasti zbog toga što su glasači tradicionalne levice u velikom broju prišli ekstremnoj desnici.

Tradicionalne političke partije su u ozbiljnom organizacionom i ideološkom kolapsu i to treba da brine. 

Posted

Деснице, не екстремне деснице. 

Ja vidim uspon upravo ekstremne desnice. Sta ti u evropskim politickim tendencijama vidis za :thumbsup:  ja pojma nemam. 

Verovatno si i to onda napisao da bi nekog nervirao, a ja budala mislio da pricam sa ozbiljnom osobom.

Posted

Ja vidim uspon upravo ekstremne desnice. Sta ti u evropskim politickim tendencijama vidis za :thumbsup:  ja pojma nemam. 

Verovatno si i to onda napisao da bi nekog nervirao, a ja budala mislio da pricam sa ozbiljnom osobom.

o jbt, čovek piše o tome kako torijevci i CDU razbijaju a ne o tome kako se raduje usponu ekstremne desnice

• Create New...