Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

Posted

svaka drzava je u startu vestacka tvorevina. Gadafi (i slicni njemu) stvaraju uslove svoje nezamenjivosti, izmedju ostalog, odrzavanjem i ojacavanjem postojecih podela i vestacke prirode drzave.

ne abolira. pomaze u razumevanju onoga sto se desava, upravo tome sluzi poznavanje istorije.

trenutno kao milo u mne.za bolje razumevanje

zasto samo koba?bolje niz poceti sa carevinom. primeri su nikita i leonid

jel to znaci da ce kaskati uvek

ovi nesrecni sto sad kaskaju?zapad osim pozdrava nije pomogao

a imao je obavezu.zato sad je realno gore nego u vreme diktatora.izmedju reda i mira i konstantnog gradjanskog rata kod vecine pobedi nostalgija.otud zal za prosloscu i kod nas,u rusiji i sl

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ljudi su vazda imali i uvek ce imati razlicite motive za pobunu. neko ce se pobuniti zbog ovih ili onih ideala, a neko zbog mrznje prema lokalnom porezniku. ono sto se tu cesto gubi iz vida, su ovi ljudi koji se bune zbog poreznika. 

recimo ovako... ja sada mogu da odem u lokalni bar i da psujem Obamu, republikance, Kongres. mogu da stanem na sred ulice i vicem sta god mi padne na pamet. mozda nemam nikakvu moc odlucivanja, mozda moj glas ne vredi nista, mozda sam prinudjen da ljubim dupe svom sefu na poslu. ali mogu da biram kome cu i kada ljubiti zadnjicu, i 100% znam da mi nece veceras na vrata zakucati gmazovi da me odvedu u neki podrum na prevaspitavanje. 

u tamo nekoj Libiji, obavezno je bilo ljubiti dupe svima redom. od voljenog Vodje pa do lokalnog saobracajca. zamisli cuda, ljudima to bas nikako nije bilo pravo.

Nismo se razumeli ocigledno.

Naravno da je sloboda drustva merljiva kategorija i naravno da bi svako normalan radije ziveo u SAD nego u Gadafijevoj Libiji, Kastrovoj Kubi (sto migracije i dokazuju). Ali okarakterisati obaranje diktatora kao nesto apriori dobro iako iskustvo govori da to nije poboljsanje sistema vec svojevrsno degradiranje je naivno.

Nisu Libijci sami ovo izveli. Da jesu sami pokusali, Gadafi bi i dalje bio na vlasti, netaknut (kao i Asad koji je ocigledno tvrdji orah za zapad od Gadafija). Ovo stanje jeste posledica Gadafijeve diktature ali je ujedno i posledica retardiranog intervencionizma gde se vo kolje za kilo mesa.

Posted

Nismo se razumeli ocigledno.

Naravno da je sloboda drustva merljiva kategorija i naravno da bi svako normalan radije ziveo u SAD nego u Gadafijevoj Libiji, Kastrovoj Kubi (sto migracije i dokazuju). Ali okarakterisati obaranje diktatora kao nesto apriori dobro iako iskustvo govori da to nije poboljsanje sistema vec svojevrsno degradiranje je naivno.

Nisu Libijci sami ovo izveli. Da jesu sami pokusali, Gadafi bi i dalje bio na vlasti, netaknut (kao i Asad koji je ocigledno tvrdji orah za zapad od Gadafija). Ovo stanje jeste posledica Gadafijeve diktature ali je ujedno i posledica retardiranog intervencionizma gde se vo kolje za kilo mesa.

Pa jel obaranje Milosevica rezultiralo poboljsanjem sistema ili se vo klao za kilo mesa? Svakako ga Srbi nisu oborili sami sa svojih 10 prstiju.

Posted (edited)

Pa jel obaranje Milosevica rezultiralo poboljsanjem sistema ili se vo klao za kilo mesa? Svakako ga Srbi nisu oborili sami sa svojih 10 prstiju.

i posle samo 15 godina vidimo koliko je sistem poboljsan sto bar jedanput nedeljno izjavi i americki ambasador kirbi :lolol:

a o poboljsanju sistema u bih i kosovu da i ne pricamo

"Glas Amerike": BiH i Kosovo savršen teren za regrutovanje novih boraca ID

Stotine boraca iz balkanskih zemalja se do sada pridružilo pripadnicima samozvane Islamske države (ID) i drugim ekstremnim grupama u Siriji, a ID sada nastoji da osnuje novi front kalifata na Balkanu i regrutuje nove dobrovoljce iz regiona, piše "Glas Amerike"

Edited by Pontijak
Posted (edited)

Oboren je tako sto je stradao namestaj u Skupstini. Da je uspeo u nameri da ratuje sa narodom i da su mu ameri pomogli u tome, danas bi na vlasti bili Zvezdan i Legija.

Ovako, cvetamo uz Vucica i Tomu dakle bolje je ^_^  mada su mediji za Miloseviceva vakta bilo slobodniji. Realno.

Na stranu rasturanje SFRJ i diktatorske zaostavstine Josipa Broza, ta jebena SFRJ je i dalje Drzava sa velikim D kada se uporedi sa ovim otpacima koji su ostali posle nacionalnog osvecivanja.

Hocu reci onako Gandalfovski (i bicu delimicno u pravu) Tito je za sve kriv.

Edited by Caligula
Posted

i posle samo 15 godina vidimo koliko je sistem poboljsan sto bar jedanput nedeljno izjavi i americki ambasador kirbi :lolol:

"Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo" nije smislio Kirbi, vec Abdulah Sidran. 

Salu na stranu, sto je fizicka distanca od Srbije veca, to eksperti opste prakse lakse znaju da odgovore na pitanje "da li je neciji bravar bio bolji". Kad krenemo o nasim bravarima, e onda pocne stucanje...

Posted

"Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo" nije smislio Kirbi, vec Abdulah Sidran. 

Salu na stranu, sto je fizicka distanca od Srbije veca, to eksperti opste prakse lakse znaju da odgovore na pitanje "da li je neciji bravar bio bolji". Kad krenemo o nasim bravarima, e onda pocne stucanje...

ma, ionako se sve svodi na varijacije one cuvene cercilove, nece morati oni da zive u zemljama u kojima poboljsavaju sisteme

Posted (edited)

Haha, govna su krenula da se izlivaju

Cameron se nada da će nova strategija koja uključuje svrgavanje sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i formiranje nove vlade dati željeni efekt.

Spremimo se za novi talas izbeglica kojima ce ovaj ljudski otpad iz evropske elite zatvoriti granice negde kod hrvatske i madjarske

Grci neka buse camce, ovi neka pod agendom borbe protiv ISISa svrgavaju i Asada, nova Libija u najavi

jebem te internete a bas mi je bio ok dan

Edited by Caligula
Posted

Mozda da prosetate do Usca ti i Pontijak?

Posted

Haha, govna su krenula da se izlivaju

Spremimo se za novi talas izbeglica kojima ce ovaj ljudski otpad iz evropske elite zatvoriti granice negde kod hrvatske i madjarske

Grci neka buse camce, ovi neka pod agendom borbe protiv ISISa svrgavaju i Asada, nova Libija u najavi

jebem te internete a bas mi je bio ok dan

Da, sprema se ogromna tragedija u mirnoj i slikovitoj Siriji.

Posted

Pronasli su ekslozivni prsluk u predgradju pariza (Montrouge). Okidac je bio istrgnut.

Posted

Mozda da prosetate do Usca ti i Pontijak?

Popij kafu sam sto se mene tice, odakle ti Pontijak (?)

Da, sprema se ogromna tragedija u mirnoj i slikovitoj Siriji.

Ima tamo jos zivih.

Posted

:yawn2: aha. kao sto je demokratija u SAD propala kada su par desetina godina ignorisali manjine i robove, u Mijanmaru ce da propadne zbog proterivanja Rohingija...

lepe su to floskule. ali su ipak samo floskule.

Govorimo o danasnjim standardima a ne o onim pre 200 godina kad je 1% imalo pravo glasa.

Plus, robovi ili recimo danas oni najsiromasniji nisu ozbiljno organizovana politicka grupa o kojima ovde govorimo.

Mada, veruj u prostu volju vecine bez pravila i dogovora kao sto to cine i Islamisti - ionako je to osudjeno na fail bez obzira da li su na vlasti kao u Turskoj ili ne kao u Egiptu. Danasnji islamisti (osim mozda onih u Tunisu) ocigledno nisu kompatibilni sa demokratijom i ocigledno nisu mnogo naucili u poslednjih 50 godina.

Posted (edited)

kazu da ce u Briselu jos najmanje nedelju dana biti na snazi najvisi stepen uzbune, ako je vest tacno preneta.

Edited by Аврам Гојић
  • Create New...