Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

Posted

Pa ne mislim da iko ovde veruje da je takva intervencija politicki moguca.

U najmanju ruku nemoguca je do izbora u SAD.

Baš zato i kažem da nema šanse za kopnenom intervencijom.

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Evo Turci uskoro uleću.

Turkish army shells wheat silos in Girê Spî

Turkish army has attacked the wheat silos in Girê Spî (Tal Abyad) with A4 heavy machine guns.

As the Turkish state continues its preparations to occuppy Azaz-Jarablus line by means of gang groups including Al-Nusra and Ahrar Al-Sham, provocations by the Turkish army against Rojava territory do also resume.

Posted

@preprošli miralem

da. čitav narativ isisa se zasniva na famoznom duelu s krstašima u dabiku. odlaganje tog duela je kontra onoga što se propoveda. neko je danas kačio vesti (bloomberg valjda) da je pala evakuacija miri i markoa iz rake. znači, možda će precizno peglanje uz dobar obaveštajni rad dati efekta. 

mislim da je opkoljavanje isisa i presecajne trgovisnkih ruta najmanji problem. verovatno se ne još uvek dešava zbog novca, birokratije i međunarodne politike. ulazak dublje u teritoriju i borbe od sela do sela u već druga stvar.

a pitanje svih pitanja je kako zaštititi živalj koji će islamofašisti 101% upotrebiti kao taoce. podsećam da u ovom trenutku isis još nije proglasio opštu mobilizaciju. 

ne moze bombardovanje nista resiti, rasporedice se po stambenim cetvrtima i drecati kad poginu civili. asadova vojska na terenu je preslaba, kurdi se bore za svoju drzavu i nece ih ganjati van nje, ostala "opozicija" je veliki znak pitanja. problem sa trgovinom sa id je u tome sto ona uopste postoji. ocigledno su u nju upleteni neki znacajni igraci i mozemo se samo nadati da ce ocvo u parizu biti prekretnica.

inace, od sad teram u kurac i za "narativ". malo ste ga previse upotrebljavali.

A, pa to je mrka kapa. Jedino da napadnu Ameriku kao 9/11.

ako dovoljno dugo cekamo, napasce je. a do tada ce da izgine jos koja desetina hiljada nevaznih braon ljudi i jedno iljadu belaca.

Posted

4518170.jpg

tada je mozda izgledalo smesno ali danas mozemo reci da je bio 100% u pravu za 'mission accomplished', samo sto je on mislio na nesto drugo ;)

btw ta iracka vojska je bila milion puta jaca nego ovaj danasnji isis i pali su ko kula od karata za kratko vreme (i to nije bila bas neka jaka intervencija), to sto se desilo posle je druga prica

Posted

inace, od sad teram u kurac i za "narativ". malo ste ga previse upotrebljavali.

iz mog rakursa, tvoj lingvisticki narativ je preglup.

izvinite necu vise

Posted

tada je mozda izgledalo smesno ali danas mozemo reci da je bio 100% u pravu za 'mission accomplished', samo sto je on mislio na nesto drugo ;)

btw ta iracka vojska je bila milion puta jaca nego ovaj danasnji isis i pali su ko kula od karata za kratko vreme (i to nije bila bas neka jaka intervencija), to sto se desilo posle je druga prica

ne znam. nisi me ubedio da postoji funkcionalna vojna sila koja ovaj problem može da reši u skladu sa ženevskom konvencijom za nekoliko dana.

voleo bih da si u pravu ali mislim da nisi.  

Posted

iz mog rakursa, tvoj lingvisticki narativ je preglup.

izvinite necu vise

:fantom:

moj ti se sise.

Posted

ne moze bombardovanje nista resiti

99% da ne ali ako ništa drugo, kupuje se vreme njime. 

Posted

99% da ne ali ako ništa drugo, kupuje se vreme njime. 

koje bre vreme? kako vreme protice id je sve jaca. ne znam kako, ali je jaca i ne izgleda mi da ce se sama odjednom urusiti.

Posted (edited)

ako dovoljno dugo cekamo, napasce je. a do tada ce da izgine jos koja desetina hiljada nevaznih braon ljudi i jedno iljadu belaca.

par puta vise tih braon ljudi, barem u Siriji, su pobili pripadnici rezimske vojske, Iranci, i Hezbala. koji po krvolocnosti ni za jotu ne zaostaju za IS-om. tako da je briga o "braon ljudima" prilicno suplja u ovom slucaju.

drz' se ludila, zla, pretnji po civilizacijske vrednosti, pretnji po Evropu, itd. to ima nekog smisla.
Edited by Gandalf
Posted

Da, rat bi sigurno bio gotov do Bozica. 

Sta moze da podje naopako u napadu na gerilsku vojsku koja je duboko embedovana u civilnu teritoriju.

a da ne bude nista naopako nego da sve tece normalnim tokom, mali broj njih pogine u napadima a ostali se razbezu ko zecevi?

ili verujes u price da su vecina njih fanatici koji se ne predaju i koji su spremni da poginu za vise ideale. ne, vecina njih je olos sadisticka ciji je maksimum pucanje iz ak-47 (i majmuna mozes nauciti da puca), to sto se izivljavaju nad civilima, to sto kolju i spale zarobljenike ne znaci da se radi o nekakvim hrabrim fanaticima nego bas suprotno - o frustriranim kukavicama

Posted

Upravo to. 

Ciljevi bombardovanja treba da bude hrana. Resursi i proizvodnja / dopremanje.

Ne moze za kratko, ali se moze slomiti tako.

Posted

par puta vise tih braon ljudi, barem u Siriji, su pobili pripadnici rezimske vojske, Iranci, i Hezbala. koji po krvolocnosti ni za jotu ne zaostaju za IS-om. tako da je briga o "braon ljudima" prilicno suplja u ovom slucaju.

drz' se ludila, zla, pretnji po civilizacijske vrednosti, pretnji po Evropu, itd. to ima nekog smisla.

osnovna razlika je to sto su nabrojani lokalni igraci i na kraju krajeva neko sa kime se moze postici dogovor. isis je globalna pretnja sposobna da konflikt razvuce mnogo duze. a sto duze traje, vise braon ljudi ce izginuti.

Posted

osnovna razlika je to sto su nabrojani lokalni igraci i na kraju krajeva neko sa kime se moze postici dogovor. isis je globalna pretnja sposobna da konflikt razvuce mnogo duze. a sto duze traje, vise braon ljudi ce izginuti.

• Create New...