Ryan Franco Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 To je ono što sam jutros pitao: da li je zaista klima u predgrađima takva da običan svet ne bi prijavio komšiluk koji je zglajznuo u teroriste? Ne bih rekao.
marv Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 meni nije jasno zasto on misli da neko od njega ocekuje da zaustavi isis mozda da ga je hella spamovao
Gandalf Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Nema veze ni to što su koncentracioni logori za Azijate ostali zapamćeni kao jedna od najvećih state-sanctioned sramota u istoriji zemlje, čovek ih ladno navodi kao pozitivan primer. http://www.wcvb.com/politics/rhode-island-lawmaker-segregate-syrian-refugees-in-us/36531842 Sen. Elaine Morgan emailed a member of the public on Tuesday and the message was inadvertently sent to lawmakers, WPRI-TV reported. ... Morgan said if Syrian refugees are allowed into Rhode Island, a camp could segregate them and protect U.S. citizens. She wrote that "the Muslim religion and philosophy is to murder, rape and decapitate" non-Muslims. ... Morgan's comments drew sharp criticism from Democratic U.S. Rep. Mike Honda, who, along with his family, was among the estimated 120,000 Japanese Americans interned at 10 relocation camps in the U.S. after the Dec. 7, 1941, bombing of Pearl Harbor by Japan.
dillinger Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Vesti iz Sarajeva naravno nema, ili je skrajnuta. Ipak ne mogu se kriviti zapadne agencije samo, s obzirom na poslovičnu ''ne talasaj'' reakciju balkanskih zvaničnika. Iako se radi o de fakto napadu na državu Nema ništa od ''ma neće nas valjda'', svesni nismo koliko smo ranjivi
Њујоркер Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Cujem od drugara da je u NyCu panika zbog nekog videa sto su objavili danas. Kakva panika?!?
Muwan Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Vesti iz Sarajeva naravno nema, ili je skrajnuta. Ipak ne mogu se kriviti zapadne agencije samo, s obzirom na poslovičnu ''ne talasaj'' reakciju balkanskih zvaničnika. Iako se radi o de fakto napadu na državu Balkan nije dao nikakav doprinos savremenoj civilizaciji pa shodno tome isis može slobodno sve da ih poubija. Civilizacija ima važnije vesti za ovo jutro.
bigvlada Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Slovenac stao na barikadu i maše zvezdicama :lala: Bivši glodur Mog Mikra?
Prospero Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 (edited) Vals i Kazenev traže još 3 meseca vanrednog stanja i proširenje ovlašćenja za pretres kuća, privođenja i određivanja kućnog pritvora. a France 24 kažu da je širom Francuske do sada privedeno oo 50 ljudi i oko 100 stavljeno u kućni pritvor. @bigvlada Nemam pojma. Edited November 19, 2015 by Prospero
Hella Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 (edited) to je ono o čišćenju svojih redova. ima ih onoliko koji su u fazonu da je na svim muslimanima odgovornost da nešto urade a ovaj batica u UK nema pojma šta bi mogao da uradi i zašto iko misli da bi nešto mogao da uradi. ja tako shvatio. ako smo mi mogli da potrošimo 25 godina na denacifikaciju suočavanje kolektivnu odgovornost i krivicu te uspešno katarziramo poturčivanjem sps i srs može i on da se posveti tom uzvišenom cilju umesto nekim primitivnim instinktima muvanja Edited November 19, 2015 by Hella
radnik Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 A sto se nase empatije prema bliznjima tice (videti radnikov propali post o potkosulji i kosulji) aman nismo deca. Pa svi znamo koliko nas balkance za nase balkance zabole qratz. Vrancuze je kul zaliti i avatarisati, ovu nasu boraniju radije skrolujemo. Pa ne mislim da je propali. Kako rece u sledecem postu "jer empatija je valjda neki licni osecaj" sto se slazem, tako da je glupo tu stvar kritikovati. Ja nisam nikoga kritikovao sto zali sirijske zrtve, ruske, ukrajinske ili francuske. Kritikovao sam stav "sad zalite Francuze, a gde ste kad su nevini ginuli u Nigeriji, Bejrutu ... Zavisi sta ti je bitno u zivotu, gde si postavio svoj koordinatni sistem, ako je to nacija onda ces biti empatican prema svakom ubijenom Srbinu i bolece te "rane roda svoga". Ako ti je referentni sistem neki "normalni zivot" ili nesto sto bih nazvao "zapadni model" onda si empatican prema nesreci koja se tamo desi, ako si pak sklon serijatu i tom "normalnom zivotu" jasno je da ce tvoja empatija ici ka tome. Ne znam da li sam ista razjasnio? P.S. vidim da u nekoliko postova repliciras na neke stvari koje rekoh, Nemoj to licno shvatati jer mi to nije namera, polemisem sa stavovima, ako si nesto licno uvredjen meni nije nikakav problem da se izvinim ...
ObiW Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Vesti iz Sarajeva naravno nema, ili je skrajnuta. Ipak ne mogu se kriviti zapadne agencije samo, s obzirom na poslovičnu ''ne talasaj'' reakciju balkanskih zvaničnika. Iako se radi o de fakto napadu na državu Ne znaju mukice da je bas tu poceo 1 svetski rat. Tko ne poznaju istoriju, ponavljace je. Balkan nije dao nikakav doprinos savremenoj civilizaciji pa shodno tome isis može slobodno sve da ih poubija. Civilizacija ima važnije vesti za ovo jutro. Pravda zabosnu! Civilizacija ima važnije vesti za ovo jutro. [budja] To je ta Evropa kojoj tezimo [/budja]
ObiW Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Pa ne mislim da je propali. Kako rece u sledecem postu "jer empatija je valjda neki licni osecaj" sto se slazem, tako da je glupo tu stvar kritikovati. Ja nisam nikoga kritikovao sto zali sirijske zrtve, ruske, ukrajinske ili francuske. Kritikovao sam stav "sad zalite Francuze, a gde ste kad su nevini ginuli u Nigeriji, Bejrutu ... Ti mora da si nov ovde. Pa sta mi ostaje od zivotnih radosti ako mi zabranis da na internet forumu budem moralna gromada koja rakrinkuje dvolicnost zapadne civilizacije?
aram Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 e, da, juce bila uzbuna i u bonu, dva sata bila zatvorena zeleznicka stanica i pripadajuca metro (tj. U-Bahn) stanica. neko ostavio prazan kofer...u obliznjem bad godesbergu, neko javio da je na gradjevinsko stovariste postavljena bomba, pretresali, nije nadjeno nista. plus u nekoj prodavnici u bonu prodavci posumnjali da je neki tip nesto ukrao i trazili od njega da otvori torbu. majstor im reko da ne moze jer je unutra bomba koja ce da eksplodira ako otvori, a da je drugu takvu torbu vec sakrio negde u prodavnici i mirno odsetao. ovi zvali policiju, nisu nista nasli.
Caligula Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 Ti mora da si nov ovde. Pa sta mi ostaje od zivotnih radosti ako mi zabranis da na internet forumu budem moralna gromada koja rakrinkuje dvolicnost zapadne civilizacije? To je 1 dvodimenzionalno posmatranje ovog problema. Ako se pak vines u visine trece dimenzije videces vise nego onaj pod brdom. Nema perspektiva veze sa moralnom gromadnoscu
anomander rejk Posted November 19, 2015 Posted November 19, 2015 (edited) Čitam ovde neke komentare koji pokušavaju objasniti prirodu problema, i ne mogu se složiti, mislim da je to pojednostavljeno i uprošćeno gledanje. Tu mislim na priču o socijalnom statusu, kao nezaposleni su i lošeg socijalnog statusa, pa ih je zato lakše obrlatiti da se opašu eksplozivom i dignu sebe i druge u vazduh. Ne verujem u tu priču, ne kažem da nema onih ljudi koji su u takvim uslovima labilniji i podložniji indoktrinaciji, ali mislim da to nije veliki broj. Ima džihadista i iz porodica koje sasvim solidno i materijalno i društveno stoje. Nije li i sam Osama Bin Laden bio bogataš?Nije on iz siromaštva otišao u terorizam. Edited November 19, 2015 by anomander rejk
Recommended Posts