Прслин Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Одличан одговор. Побришите онда све наслове топика на енглеском. Назад на игре. Србија не познаје такву институцију, али познаје Универзалну децималну класификацију и примењује је у свим библиотекама, од Народне до... Не знам другу. Градске? Да, Градске!.
Pontijak Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Одличан одговор. Побришите онда све наслове топика на енглеском. Назад на игре. Србија не познаје такву институцију, али познаје Универзалну децималну класификацију и примењује је у свим библиотекама, од Народне до... Не знам другу. Градске? Да, Градске!. istinu zboris, tako je kako si napisao
luba Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Па написао сам "колико знам", а видиш да се нисам сетио ни Миралемових ни твојих љутих рана, на чему се извињавам. Хвала на подсећању, поштовани колега. Да ли је ико, било од цењене модерације, било од нецењене, упознат са Дјуиевом децималном класификацијом? Претпостављам да нико осим лубе није, јер да јесте сви би знали да нема потребе да слушате рантове симпатичног шарлатана Каубоја, нити изврсне аргументе нас са друге стране. Неко је већ обавио размишљање и анализу за вас и једино исправно је да урадите оно што налаже универзално прихваћен библиотечки код и да игре сврстате у исту групу где стоје у Конгресној библиотеци, као и у других 45.000 библиотека на свету - међу уметност. Да бих вам олакшао гугловање свега овога и да бих показао да нећу одустати од борбе за истину и правду, крај аватара ћу уписати Дјуиев код 794.8, јер он означава видео игре и њихово место у нашој цивилизацији. evo kompromisa: na knjizevnost. moja prcija u svakom smislu. a i zna se da su scenaristi i pisci uvek i u svemu vazniji od drugih.
bigvlada Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Па написао сам "колико знам", а видиш да се нисам сетио ни Миралемових ни твојих љутих рана, на чему се извињавам. Хвала на подсећању, поштовани колега. Да ли је ико, било од цењене модерације, било од нецењене, упознат са Дјуиевом децималном класификацијом? Претпостављам да нико осим лубе није, јер да јесте сви би знали да нема потребе да слушате рантове симпатичног шарлатана Каубоја, нити изврсне аргументе нас са друге стране. Неко је већ обавио размишљање и анализу за вас и једино исправно је да урадите оно што налаже универзално прихваћен библиотечки код и да игре сврстате у исту групу где стоје у Конгресној библиотеци, као и у других 45.000 библиотека на свету - међу уметност. Да бих вам олакшао гугловање свега овога и да бих показао да нећу одустати од борбе за истину и правду, крај аватара ћу уписати Дјуиев код 794.8, јер он означава видео игре и њихово место у нашој цивилизацији.
Miralem Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 jel mogu igre da se prebace na sport? missim, to je sport za prste ko i sah, koji je vec tamo.
Прслин Posted October 28, 2015 Author Posted October 28, 2015 Тачно, део може и на спорт. Управо зато на Спорту постоји подфорум "Кладионица, фантази, зезалице и остале лепе ствари..." на коме сам управо пребројао 29 топика посвећених различитим варијацијама рол плејинг игара повезаних са фудбалом, америчким фудбалом, кошарком, бициклизмом... Не морате да их пребацујете на Науку, није грешка што су сви ти топици на Спорту, грешка је што су игре на Науци. Пребаците их лепо на Уметност - не због мене и мог захтева, већ због постизање хармоније у универзуму.
Ryan Franco Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 (edited) Stvarno, zašto se igre ne prebace na pdf umetnost*? To je jedino logično mesto. *možda promeniti ime pdf umetnost u pdf stvaralaštvo ukoliko je neko zapeo Edited October 28, 2015 by McCabe
ultra plasticni Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 (edited) Mala deca ne razumeju Mark Rotka, ali razumeju Super Marija Edited October 28, 2015 by ultra plasticni
189- Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 sport. +1 https://www.youtube.com/watch?v=XcE-uOqZ26Y
roksi Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 taako je, ionako se sve svodi na isto. zabava kao takva.
Caligula Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Mala deca ne razumeju Mark Rotka Sta tu ima da se razume Rotko je nepotrebno mistifikovan, njegovi radovi zakucavaju na prvu, ne treba obrazovanje za to A igre na umetnosti, pa sto da ne, na djubriste sve moze da se instalira
Прслин Posted October 28, 2015 Author Posted October 28, 2015 Какве везе имају Ротко и Марио? Марк Ротко је Тетрис, a Марио је... Па, зависи који. Генерално можда Хуан Миро, али Yoshi's Island је више Фрида Кало. А визуелно је само један део онога што су игре: ни филмове не процењујеш методом "о, какве лепе главе председника са којих виси ова плавуша, али нису завршене, овај Север северозапад личи на Стјуартов недовршени портрет Вашингтона".
roksi Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 (edited) prslina za likovnog kriticara! edit: uzvicnik:) Edited October 28, 2015 by roksi
Прслин Posted October 28, 2015 Author Posted October 28, 2015 (edited) Једини који данас мисле да игре нису уметност су они који их не играју. Edited October 28, 2015 by Прслин
Recommended Posts