Jump to content
IGNORED

Zig Zags (Los Angeles, CA, U.S.A.)


bad music for bad people

Recommended Posts

Sreda, 21. oktobar - Beograd @KC Grad | 21:00

 

cmj_zigzags_zps7u96icgk.jpg

 

 

Furiozni trio The Zig Zags formiran je 2010. godine u Los Anđelesu. 

Gitarista i pevač Jed Maheu i njegov ortak (takođe gitarista) Bobby Martin nosili su se idejom da formiraju bend, pisali pesme, svirali zajedno, ali su do momenta snimanja prvog singla skapirali da neće ići samo sa dve gitare, pa se Martin prebacio na bubnjeve, a ubrzo posle jednog od koncerata pridružuje im se i Patrick McCarthy na poziciji bas gitariste, inače instrumentu koji do tada nije ni držao u rukama.

Pošto su sami objavili par singlova, The Zig Zags izdaju i prvi 7’’ vinil za Tubesteak Tuesday Records pod nazivom „Monster Wizard“, a od 2012. do 2014. pojavljuju im se još četiri „male ploče“ za vrlo važne izdavače kao što su Mexican Summer i In The Red Records.

Istoimeni debi album izašao je za In The Red Records, a činjenica da ga je producirao Ty Segall, jedan od najvažnijih mladih predvodnika garažnog roka danas, garantuje dobar kvalitet materijala na ploči. The Zig Zags kombinuju stoner rock, metal, hardcore i proto punk. Nesumnjivo puno uticaja Black Sabbath, ali i The Dictators, The Ramones, Motorhead, Jay Reatard...

Druženje i saradnja sa bitnim muzičarima se nastavlja. Na sugestiju Tya Segalla Iggy Pop koristi usluge The Zig Zags i zajedno snimaju obradu „If I'm In Luck I Might Get Picked Up“ neprežaljene Betty Davis, a za Light In The Attic Records.

Početkom jeseni izlazi novi singl za The Zig Zags, a drugi album do kraja godine. Pre toga bend dolazi na drugu evropsku turneju i ovaj put sviraće i u Beogradu u sredu, 21. oktobra, u Kulturnom centru Grad. Pretprodaja karata (500 din) na šanku KC Grada i u Pinball Wizard prodavnici ploča. Na dan koncerta ulaznica koštaće 800 din.

 

https://zigzags.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Zig-Zags/114037542014925
http://intheredrecords.com/collections/zig-zags
http://noisey.vice.com/blog/zig-zags-interview-so-stoned-video-premiere
https://twitter.com/randysezz
http://www.badmusicforbadpeople.com/2015/07/zig-zags-los-angeles-ca-u-s-a/

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...