Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

btw,

kako US Postal Service, US Navy i US Air Force mogu da budu donatori?

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Možda je u pitanju dobrovoljni zajednički prilog zaposlenih, pa ga oni vode tako.

Posted

i Hillary i Bernie da objasne kako ce da se nose sa GOP controlled congressom.  Iil bolje, kako ce da vladaju sa serijom executive orders.  U stvari, spoljna politika je tu jedina stvar gde bi jedan od njih dvoje imao kontrolu ako bi postao predsednik.

Apsolutno.

HIlari govori o getting things done ali nije jasno da li to getting things done podrazumeva njeno programsko breagking the barriers, ili truli kompromis.

Bernie se oko toga ni ne trudi.

Posted

Hilari bi se verovatno bolje snašla sa takvim pitanjima. Sanders deluje kao da bi rado pičio uredbama, ali tako nešto ne bi smeo da kaže.

Ako je suditi po njenom zdravstvenom planu u vreme Klintonove administracije, aint gonna happen.

To sto je bila sekretar i senator i sto sr hvali eperience uopste ne znaci da ce bilo sta od programa (ako tako nesto postoji) moci da sprovede. Stoga bi bilo lepo da neko Klintonovu pritisne i na tu temu.

Sa druge strane, zasto se rep congress uzima kao datost?

Mozda bi radikalni predsednik koji moze da fire up grassroots tu promenio balans.

Na kraju krajeva, Obama je startovao sa vecinskim Senatom, pa je to u medjuvremenu izgubio.

Posted (edited)

Budjo, jel bi ti glasao za kandidata koji ce da poveca administraciju za 40%? 

To je Hilari rekla sinoc za Bernijev plan, a Berni na to uopste nije odgovorio.

Edited by ObiW
Posted

baba sere, i to je odmah istina ako Brni ne odgovori?

Posted

baba sere, i to je odmah istina ako Brni ne odgovori?

Dok ne porekne, istina je. A kada porekne treba da objasni zasto nije 40%, gde ce da krati da ne bi bilo 40%, i koliko ce da krati. To treba ako je ozbiljan kandidat, ako se samo zajebava kao Trump, onda ne mora; dovoljne su soundbites kao ono sa Kisindzerom. 

Posted

Neće joj odgovoriti ništa. Oni koje će taj soundbite da potrese neće i tako glasati za dedu.

Inače, Bernie je već rekao da bi njegov izbor za predsednika bio samo početak i da bi se usredsredili na obe kuće posle.

Posted

Nema toga što tudji novac (porez) ne može da plati.

Posted

Šta znači povećanje administracije od 40%, na šta se to konkretno odnosi? Troškovi, ljudstvo, otvaranje novih institucija, šta?

Zvuči kao cifra izvučena iz dupeta koja ni ne može da se porekne ako nemaš svoju procenu... a naravno da ne možeš da je imaš kad ne znaš tačno ni šta ćeš ni kako ćeš moći da sprovedeš u delo.

Posted

Inače, Bernie je već rekao da bi njegov izbor za predsednika bio samo početak i da bi se usredsredili na obe kuće posle.

A ako su kuce u rukama protivnika? Ima li plan za to, ili cemo da cekamo da se situacija promeni pa da predsednikuje kako valja?

Ne pitam ja ovo zato sto volem baba seru a starca (sa udarcem) ne volem, nego pitam sto sam radoznao.

Posted

Šta znači povećanje administracije od 40%, na šta se to konkretno odnosi? Troškovi, ljudstvo, otvaranje novih institucija, šta?

Zvuči kao cifra izvučena iz dupeta koja ni ne može da se porekne ako nemaš svoju procenu... a naravno da ne možeš da je imaš kad ne znaš tačno ni šta ćeš ni kako ćeš moći da sprovedeš u delo.

Pa valjda zna kako je zamislio da sprovede. To bi bilo dobro da elaborira mimo "1% ce platiti za to to i to". Kakva poreska struktura? Koliko dodatnog prihoda? Na sta bi to islo? Koji su ishodi. Minimum. To isto vazi i za Hilari. Oboje imaju spisak lepih zelja.

Posted

Pa znaci da je 40% od sadasnjeg budzeta potrebno da podmiri inicijative koje on zahteva. Zasto bi Hilari, ili bilo ko, u njegovo ime pretpostavljao koja ce inicijativa da prodje? Pretpostavka je da sve inicijative prolaze, ne ides u bitku za predsednika sa pricom "evo ovo cu da trazim, a ako ne prodje, e to je do Senata a ne do mene". 

To sto je pretpostavka "izvucena iz dupeta" je trebalo da bude slagvort Berniju da kaze "e nije 40% nego 2% (ili kolkio vec), a evo i zasto je 2%:" Ali on to nije rekao, i zbog toga daje utisak coveka koji je bio nespreman. To je OK ako se spotakne jednom na takvo pitanje, ali nije OK da i sledeci put izbegava da odgovori ili da odgovori povrsno.

Posted

Dedi je reddit skupio 1.45 miliona. Ne može čovek da ne navija za njega.

+1

Btw Bernijeva kampanja je SPEKTAKULARNA. Suza mi je krenula danas,

Posted

A ako su kuce u rukama protivnika? Ima li plan za to, ili cemo da cekamo da se situacija promeni pa da predsednikuje kako valja?

Ne pitam ja ovo zato sto volem baba seru a starca (sa udarcem) ne volem, nego pitam sto sam radoznao.

Ja sam iz nekih izvora™ cuo da je plan za "kucu u rukama protivnika" da se u tom slucaju dovedu "revolucionari" na stepenice 1 Capitola, neka vrsta "Occupy Capitol Hill", pa da se onda GOP poslanici dozovu pameti kad vide masu demonstranata ispred svojih odaja.

• Create New...