Eraserhead Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Апсолутно се њима не дешава. Клинтонови владају гвозденом руком. Чак им је и чикашка мафија правила уступке држећи Бабу у животу током Хусеиновог првог мандата. Ne mogu da se slozim. Obama je bio veliki neplanirani udarac za Demse. Taman su bili isplanirali Bush-Clinton-Bush-Clinton. Такав тикет нема да се деси. Има да буде неки млађани по могућству Латино. Sta ce joj latino? Njihove glasove ima. Teze ce joj biti da dobije glasove ovih sto se spaljuju po kampusima kada dolazi da govori neko ko im ne odgovara. Jos ako Tramp bude protivkandidat, Bernieu ima da skoci cena.
3opge Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 (edited) to je to: http://www.theguardian.com/us-news/2016/feb/11/bernie-sanders-hillary-clinton-election-2016-popular-vote-superdelegates?CMP=fb_us Many people on Twitter expressed surprise that Hillary Clinton basically walked away with the same amount of total delegates as Bernie Sanders after the New Hampshire primary on Tuesday night, despite the decisive 20-plus-point rout by Sanders. Edited February 11, 2016 by 3opge
koksy Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 to je to: http://www.theguardian.com/us-news/2016/feb/11/bernie-sanders-hillary-clinton-election-2016-popular-vote-superdelegates?CMP=fb_us šta znam, meni ovo ne deluje baš nešto specijalno nefer. pogotovo kad uzmem u obzir kako drugde - recimo ovde - stranke biraju svoje predsedničke kandidate (ili kandidate za bilo šta drugo).
WTF Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Sta ce joj latino? Njihove glasove ima. Teze ce joj biti da dobije glasove ovih sto se spaljuju po kampusima kada dolazi da govori neko ko im ne odgovara. Jos ako Tramp bude protivkandidat, Bernieu ima da skoci cena. Ja bih rekao da sve zavisi ko ce joj iz GOP izaci na crtu. Ako to bude Trump ili Cruz, imace Latino vote u torbi, ali morace da se potrudi da natera millenials da izadju na izbore. Ako to bude Kasich ili Jeb, ili cak i Rubio (koji bi se verovatno u tom slucaju vratio na prvobitni polozaj sto se tice imigracije), onda ce joj mozda zatrebati Latino VP kandidat.
3opge Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 šta znam, meni ovo ne deluje baš nešto specijalno nefer. pogotovo kad uzmem u obzir kako drugde - recimo ovde - stranke biraju svoje predsedničke kandidate (ili kandidate za bilo šta drugo). to i rece neko u komentarima: oncemanc 11 Feb 2016 21:02 12 This is like Iran's religious establishment weeding out candidates it doesn't like.
WTF Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 šta znam, meni ovo ne deluje baš nešto specijalno nefer. pogotovo kad uzmem u obzir kako drugde - recimo ovde - stranke biraju svoje predsedničke kandidate (ili kandidate za bilo šta drugo). Pa u vecini zemalja jeste tako - skupi se partijska vrhuska i posle nekoliko sata u zadimljenoj sali izadje sa imenom kandidata. Ali ako se vec pravi taj ceo primary dogadjaj, onda bi valjda trebalo da bude neste priblizno "1 covek 1 glas" principu.
Pečorin Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Ja sam #teamtrump. Takodje. Predsednik kakvog zasluzuju.
ObiW Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Socijalizam i godine idu zajedno u ovom slucaju, ono iskustva iz hladnog rata i slicne stvari. Da se pojavio neki lik od 40-50 godina i da ima sasvim isti program i filozofiju kao Sanders, mnogo bi mu teze prilepili etiketu socijaliste/komuniste. Kada neko zapocne govor retorickim pitanjem "a zasto Amerika ne bi mogla da bude socijaldemokratija kao Norveska/Danska/Svedska" na to nema drugog odgovora sa desnog krila do "a ti bi da uvodis socijalizam, a?", sa usputnim opaskama o nanny state, itd. Nema to mnogo veze sa godinama, a to sto je Berni sam sebe deklarisao kao socijalistu nas u stvari postedjuje debate da li Berni zaista misli socijalizam kada kaze socijaldemokratija i posledicnog zgrazavanja kako neko moze da bude socijalista u Americi. Godinama GOPeri odlaze i desno, i ovo je prvi put da se kao odgovor demokrate pomeraju u levo. A pomeraju se u levo zato sto njihova ciljna grupa (mladi, manjine, zene) zivi sve teze i ne smatra da je izlaz u deportaciji ilegalaca.
Shan Jan Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 šta znam, meni ovo ne deluje baš nešto specijalno nefer. pogotovo kad uzmem u obzir kako drugde - recimo ovde - stranke biraju svoje predsedničke kandidate (ili kandidate za bilo šta drugo). To biranje unutar stranke ima smisla u Evropi gde imas uvek bar 4-5 ako ne i vise stranaka koje se bore na izborima (i njihovih kandidata). Tako da svako dobije predstavnika, dal soc-demokratu, dal hriscano-demokratu, dal zelenog dal ovo dal ono... U USA postoji prakticno samo dve stranke i zato je jako bitno da njihovi unutrasnji izbori predstavljaju zelje stanovnistva, dal za vise ulevo ili udesno ili nesto trece, svejedno. U suprotnom mozes uvek dobiti dva manja zla tipa Hilari i Jeb, pa ti biraj izmedju njih, eto ti demokratije.
Eraserhead Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Ja bih rekao da sve zavisi ko ce joj iz GOP izaci na crtu. Ako to bude Trump ili Cruz, imace Latino vote u torbi, ali morace da se potrudi da natera millenials da izadju na izbore. Ako to bude Kasich ili Jeb, ili cak i Rubio (koji bi se verovatno u tom slucaju vratio na prvobitni polozaj sto se tice imigracije), onda ce joj mozda zatrebati Latino VP kandidat. Potpuno se slazem.
Hella Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 (edited) Ja sam #teamtrump. +1 https://www.instagram.com/p/_XN_J1oDtB/?taken-by=danbilzerian In an age of pussified political correctness, you have to respect people who remain unfiltered Edited February 11, 2016 by Hella
Dr Arslanagić Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Socijalizam i godine idu zajedno u ovom slucaju, ono iskustva iz hladnog rata i slicne stvari. Da se pojavio neki lik od 40-50 godina i da ima sasvim isti program i filozofiju kao Sanders, mnogo bi mu teze prilepili etiketu socijaliste/komuniste. Ovako sad mogu da izvlace kosture i ormana iz 60/70/80ih, veze sa raznim levicarima (pravim ili percepiranim) iz tog doba, ljudima sa druge strane tadasnje gvozdene zavese, marseve, demonstracije. Malo bi teze to mogli nekome ko je u svoj zivot vreme hladnog rata (kad su komunizam i socijalizam stvarno bili opasnost) proveo u osnovnoj skoli. U svakom slucaju, Bernie nema sanse, Hillary masina je suvise jaka, a on nije Obama. Demokrati trenutno jednostavno nemaju dobre kandidate. Unistili su ih izbori 2010, kad je masa mladjih politicara pukla na izborima za guvernere i senatore. Da nisu, to bi danas bio neki pool iz koga bi se crpili svezi kandidati sa iskustvom, klupa sa koje bi usao neko novi i mladji ako bi se pokazalo da Hillary ne moze dovoljno da animira bazu. Ovako, ostao je 1 Deda™ koji je uskocio u taj vakum. Ne bi me uopste cudilo da na kraju imamo Baba/Deda 2016 ticket. Imaju Bajdena koji bi im bio ubedljivo najbolji kandidat.
porucnik vasic Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Imaju Bajdena koji bi im bio ubedljivo najbolji kandidat. Осим што је тупав. И то пишем без ироније. Има статус скоро као Буш други.
Budja Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Je l moze neka statistika koliko latino glasaca sa pravom glasa zapravo glasa? Moj je utisak da moze baba da pokupi 100% latino i crnih glasova ali da moze da se slika ako ne vrati deo bele radnicke klase u se, plus millenials. Drugim recima, nije Obama stvorio svoju koaliciju tako sto se obracao svakom delu svoje koalicije ponaosob, a baba, u zelji da pobedi Bernija, koristi taj firewall obracajuci se svakoj grupi pojedinacno. Tako se koalicije ne prave, prave se sa jednom overreaching message gde ce se delovi koalicije prepoznati. U tom smislu debata ko je veci progresive je zdravija za demokrate od debate ko je veci Afroamerikanac.
Janko Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 A record 11.2 million Latinos voted in the 2012 presidential election, but Latinos’ voter turnout rate continues to lag other groups significantly, according to an analysis of new Census Bureau data by the Pew Research Center. Overall, 48% of Hispanic eligible voters turned out to vote in 2012, down from 49.9% in 2008. By comparison, the 2012 voter turnout rate among blacks was 66.6% and among whites was 64.1%, both significantly higher than the turnout rate among Hispanics
Recommended Posts