Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Ima neke logike, bar do tog tvog bolda.

Kad smo vec kod medija, Dejli Njuz nastavlja sa svojim vredjanjem, sada ne samo Trampa, vec i fellow Americansa. :bee:

Ca2gT-bWcAAfdbv.jpg

Nil Kavuto danas u intervjuu sa Trampom nije ispustio priliku da opljune po konkurenciji. 

Zasluzeno.

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Don't shoot the messenger. Ne slazem se nuzno sa tekstom, ali mislim da iznosi interesantan pogled.

Sanders And Trump Are The Same Totalitarian Candidate

.

to je teza koju je počeo da gura bill o'reilly, sad je verovatno opšte prihvaćena i fox i sateliti će to gurati dok traje trka. 

samo da kažem da je to potpuna glupost i da svako ko ima bar malo mozga i razmišlja svojom glavom vidi da je to u najmanju ruku nategnuto. 

no, očekujem da će berniju naći™ još mnogo štošta tokom kampanje, ne bi li se došlo u situaciju da hilari dobije kandidaturu.

btw, mislim da se ti jako slažeš sa tekstom, kao i uvek kad kažeš "ne slažem se nužno sa xyz, ali..." to je već viđeno na topiku o LDP-u više puta.

Posted

izgleda da stvarno mora da objašnjava... evo u isto vreme ga na taj način napadaju i vol strit koji se usro pa svira kurcu, i fox news.

Posted

Irejserehede,

to sto si podelio je Ben Sapiro, ekstremni desnicar, ekstremni cionista, neko ko na uzasne nacine govori o zenama koje vrse abortuse i ko je homofob... Stvarno najludackija cajanka, covek podrzava Teda Kruza i govori da je Regan bio previse ulevo.

(Sad izvini), ja sam tokom lurkovanja shvatio da si ti LDPovac, u srpskom kontekstu- pa me interesuje - kako bre?

Posted

Tekst jeste sranje, ali zanimljiva je teza da biti protiv establišmenta implicira nedemokratičnost tj. totalitarizam. 

Pošto je ona prava, staaara demokratija kad vlast ne radi apsolutno ništa. Ko dira status quo, taj je socijalistički diktator.

Posted

Tekst jeste sranje, ali zanimljiva je teza da biti protiv establišmenta implicira nedemokratičnost tj. totalitarizam.

Pošto je ona prava, staaara demokratija kad vlast ne radi apsolutno ništa. Ko dira status quo, taj je socijalistički diktator.

+1

teza je zanimljiva ako ne znaš šta reči znače.

isto trolovanje kao sa Korbinom. pašće nam nebo na glavu ako totalitarista iz Vermonta ujaše sa Hugom Čavezom u belu kuću.

Posted

Pošto je ona prava, staaara demokratija kad vlast ne radi apsolutno ništa. Ko dira status quo, taj je socijalistički  фашистички diktator.

Posted

Teza je konzervativni odgovor na problem sa kojim se ta politicka grupacija suocava. Ta teza ce se javljati sve cesce posebno ako bude duel Tramp-Bernie i mislim da je legitimna tema za razgovor. Tramp im je oteo stranku i agituje za svoje populisticke ideje koje nemaju mnogo veze sa njihovom klasicnom ideologijom. Pokusavaju na sve nacine da ga ogade ljudima ali ne uspevaju. Najnoviji pokusaj ce biti taj da ga izjednace sa "socijalistom" (koji sa socijalizmom nema mnogo veze ali to je druga tema).  

Da li je Bernie autokrata? Ne. i trpanje Caveza u pricu nema logike jer se Bernie nikada nije pozitivno izjasnio o takvim likovima. Za razliku od one budale Korbina. Bernie je Americki dugogodisnji politicar. Mozda nije deo partijskog mainstreama ali je devinitivno deo drustvenog mainstream trenda sto se moze videti i po podrsci koju dobija na internetu i medju mladima.  Da li je Tramp autokrata? Leglo bi mu, ali mu politicki sistem to nece omoguciti. Opasnost po sistem od nekakvog autokrate ne postoji.

Cinjenica je da postoji veliki broj ljudi koji se opredeljuje izmedju Trampa i Bernija i to je znak da se politicka klima menja sa tradicionalnih pozicija levo-desno ili u US slucaju liberalno-konzervativno. Postoji veliki broj ljudi koji su nezadovoljni statusom quo iako ideoloski nisu opredeljeni i koji bi zeleli nesto da menjaju iako mozda ni ne znaju sta. Iz tog trenda se ne moze izvuci zakljucak da se radi o podrsci diktaturi kao sto se u ovom tekstu to pokusava. Zakljucak se moze izvesti o vecoj sklonosti ka populistickim opcijama.

Posted

Teza je konzervativni odgovor na problem sa kojim se ta politicka grupacija suocava. Ta teza ce se javljati sve cesce posebno ako bude duel Tramp-Bernie i mislim da je legitimna tema za razgovor. Tramp im je oteo stranku i agituje za svoje populisticke ideje koje nemaju mnogo veze sa njihovom klasicnom ideologijom. Pokusavaju na sve nacine da ga ogade ljudima ali ne uspevaju. Najnoviji pokusaj ce biti taj da ga izjednace sa "socijalistom" (koji sa socijalizmom nema mnogo veze ali to je druga tema).  

Da li je Bernie autokrata? Ne. i trpanje Caveza u pricu nema logike jer se Bernie nikada nije pozitivno izjasnio o takvim likovima. Za razliku od one budale Korbina. Bernie je Americki dugogodisnji politicar. Mozda nije deo partijskog mainstreama ali je devinitivno deo drustvenog mainstream trenda sto se moze videti i po podrsci koju dobija na internetu i medju mladima.  Da li je Tramp autokrata? Leglo bi mu, ali mu politicki sistem to nece omoguciti. Opasnost po sistem od nekakvog autokrate ne postoji.

Cinjenica je da postoji veliki broj ljudi koji se opredeljuje izmedju Trampa i Bernija i to je znak da se politicka klima menja sa tradicionalnih pozicija levo-desno ili u US slucaju liberalno-konzervativno. Postoji veliki broj ljudi koji su nezadovoljni statusom quo iako ideoloski nisu opredeljeni i koji bi zeleli nesto da menjaju iako mozda ni ne znaju sta. Iz tog trenda se ne moze izvuci zakljucak da se radi o podrsci diktaturi kao sto se u ovom tekstu to pokusava. Zakljucak se moze izvesti o vecoj sklonosti ka populistickim opcijama.

Трамп је отео коме странку? Фанилији Буш? Карл Роуву? Штета велика...

Posted

Traženje ideologije kod Trumpa je kao traženje dark matter na Marsu. On je slonče zajahao isključivo out of convenience, i to je valjda svima jasno uključujući i njegove pristalice. Intelektualno je šupalj do bola, sve ovo čime mlatara je površinski - udri po imigraciji i manjinama jer ih biračko telo mrzi, drndaj kako ćeš oštro sa teroristima i Putinom jer to biračko telo želi da čuje, podsmevaj se svemu i svakome jer znaš da za tebe ne postoji negativan publicitet. Ništa od toga ne odražava stvarno njegove političke ideje jer one ne postoje. Čovek je hodajući reality show, Mali Perica Političar.

Sa druge strane, meni uopšte ne deluje da je establišmentu smeta Trumpov manjak ideologije, a još manje nekakva bliskost sa Sandersovim levičarenjem. Smeta im to što je nepredvidiv, što upada u postojeći sistem koji stabilno operiše već jako dugo i govori im "ma ne brinite, biće sve OK, ne znam šta radim ali snaći ću se u hodu". Ogroman e faktor rizika, jebiga, ali bolje nisu ni zaslužili. Sve te mehanizme kojima sad Trump kontroliše zaluđenu masu oni su uspostavili odavno, on je samo uleteo sa strane i odvrnuo dial na 11.

Posted

Dobro , pre svega bih ponovio da se na sajtu na kome si odlucio da trazis konzervativni odgovor na krizu legitimiteta Republikanske partije pise da je feminizam jedna od onih stvari "koje izgledaju da su istinite, ali zapravo nisu" i da je za zenu bolje da sedi kuci.. Takodje se pise da je fasizam ako te drzava tera da prodaas vencanicu lezbejskom paru.

That said. Konzervativna tradicija u SAD nije jednoznacna i Pokreta Cajanka svakako nije njen bastinik (ili bar nije jedini). Jedan znatno ozbiljniji konzervativac od Bena Sapira :

What are the immediate political duties today of a common-sense conservative? I think a conservative should patriotically join in our country's cautious groping toward a planned economy. Despite party slogans, this groping will in practice steadily continue, whether under Republicans or New Dealers. Leftists try to discredit the conservative attitude by linking it in the public mind with laissez-faire economics. But how on earth can we conserve what's dead and what probably never existed? Purchasing power must be so distributed that every citizen is himself a free and stable property owner and an economically articulate consumer.

Posted

Prvo sam se zgražavao nad onim što Tramp izjavljuje, ali sam sad shvatio da na sve to treba gledati kao na dobru zajebanciju.

Ja sam #teamtrump. Ako svijet ide u kurac generalno, a ide, reklo bi se nezaustavljivo, hajde makar neka ode in a blaze of glory, Trump je jebeni stendap komičar - neko veče kad je prozvao Kruza da je pičkica nakon toga je odšetao od mikrofona kao neki reper koji je iskasapio protivnika u betlu.

Jednostavno, kad je bal neka je na vodi, cirkus totalni. Daj makar da se ismijemo usput :D

Posted

Traženje ideologije kod Trumpa je kao traženje dark matter na Marsu. On je slonče zajahao isključivo out of convenience, i to je valjda svima jasno uključujući i njegove pristalice. Intelektualno je šupalj do bola, sve ovo čime mlatara je površinski - udri po imigraciji i manjinama jer ih biračko telo mrzi, drndaj kako ćeš oštro sa teroristima i Putinom jer to biračko telo želi da čuje, podsmevaj se svemu i svakome jer znaš da za tebe ne postoji negativan publicitet. Ništa od toga ne odražava stvarno njegove političke ideje jer one ne postoje. Čovek je hodajući reality show, Mali Perica Političar.

Sa druge strane, meni uopšte ne deluje da je establišmentu smeta Trumpov manjak ideologije, a još manje nekakva bliskost sa Sandersovim levičarenjem. Smeta im to što je nepredvidiv, što upada u postojeći sistem koji stabilno operiše već jako dugo i govori im "ma ne brinite, biće sve OK, ne znam šta radim ali snaći ću se u hodu". Ogroman e faktor rizika, jebiga, ali bolje nisu ni zaslužili. Sve te mehanizme kojima sad Trump kontroliše zaluđenu masu oni su uspostavili odavno, on je samo uleteo sa strane i odvrnuo dial na 11.

А ко је од свих ових овде политичар? Мислим оно да вреди. 

• Create New...