dragance Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Mislim pre da se Bloomberg upiskio od srece. Po Quinniepac polu, Berni pobedjuje sve potencijalne GOP kandidate, osim Rubia (poll uradjen pre RoboRubio debakla). A ako Bloomberg udje u trku, uzima najvise glasova dedi. To je taj WS kandidat, ako HRC ne prodje, da bar zaustave Jeremiju Bernija.
Eraserhead Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Ovo je najbolji politicki govor ikad. Bernie razvalio Hilari. Skoro 20%. Verovatno sada razbija stvari po stabu.
dragance Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Verovatno sada razbija stvari po stabu. Ako postoji iko ko lici na bracni par Underwood, onda su to Bill i Hillary.
Eraserhead Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Ako postoji iko ko lici na bracni par Underwood, onda su to Bill i Hillary. Doduse oni su verovatno i jedini bracni par u tako visokoj politici.
porucnik vasic Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Може ли неко да објасни ово? http://www.cnn.com/election/primaries/parties/democrat
James Marshall Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 (edited) Superdelegati, unaprijed uračunati. Mene čudi da Berni ima ijednog, a ovi su mu pripisali oko 16 :D Edited February 10, 2016 by James Marshall
porucnik vasic Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Superdelegati, unaprijed uračunati. Mene čudi da Berni ima ijednog, a ovi su mu pripisali oko 16 :D Значи она има 20% без избора...кул...
James Marshall Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Ma da, evo po procjenama iz NH oboje donose po 13 delegata, i to nakon večerašnjih rezultata. Zato svi kažu da je ovo uphill battle za Bernija kako god okreneš.
porucnik vasic Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Ma da, evo po procjenama iz NH oboje donose po 13 delegata, i to nakon večerašnjih rezultata. Zato svi kažu da je ovo uphill battle za Bernija kako god okreneš. Мафија. Какав је то шљам.
dragance Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Da, ali voleo bih da vidim da baba izgubi primaries, a da s super delegati (tj Dems establishment) "izaberu" nju na konvenciji, bila bi apokalipsa.
koksy Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 (edited) pa jebemti, ja ovo zaista nisam znao (dobro, nije me nešto ni interesovalo). oduvek sam bio za neku prosvećenu demokratiju a sad vidim da to ima i u praksi. brao USA, brao! ed. ( u stvari, sad sam se setio da sam u malom mozgu imao da predsednik SAD može da bude izabran a da je u ukupnom broju glasova izduvao od protivkandidata, neki elektori, qrci-palci) Edited February 10, 2016 by koksy
James Marshall Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Jep, to je tzv. Popular vote i mož' da se desi da jedan ima više glasova ukupno (national popular vote) ali da ih drugi ima strateški bolje raspoređene, mislim da se to i desilo u praksi do sad 3 puta (sigurno se desilo u slučaju Džordža dabljua; to je najsvježiji slučaj)
Recommended Posts