ObiW Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 (edited) Hillary ima jednu jaku tezu na stvojoj strani, a to je da ona hoce da pravi promenu a ne samo da ima dobre ideje na papiru. To je njena najjaca poruka u kampanji i na njoj treba da gradi kampanju. Ovo njeno pljuvanje po Wall streetu pa bi jos da prosiri to i van WS kojim pokusava da se dodvori Sandersovim bircima je sa druge strane verovatvo najgori deo kampanje. Na stranu to sto je sam stav pogresan. Nisi impresioniran kako Bernie obecava momku da ce godisnje da plati 500 dolara vise preko poreza al ce zato da plati 5000 manje zdravstveno osiguranje? Bernija za deda Mraza!. Edited February 4, 2016 by ObiW
dillinger Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 (edited) U tom smislu, moze li neko da mi pokaze listu Hilarinih dostignuca kao supruge, senatorke i ministarke? Ako su tanka, zasto joj oponenti ne nabijaju na nos da i pored 40 godina u politici nista zapravo nije postigla, te u tom smislu kojim experience se ona ponosi? Naterala Iran da klekne i moli za deal a i da smo je više slušali Arab Spring bi bio (još) bolji http://www.nytimes.com/2016/01/31/opinion/sunday/hillary-clinton-endorsement.html?_r=0 Mrs. Clinton helped make it possible to impose tougher sanctions on Iran, which in turn led to the important nuclear deal now going into effect. She also fostered closer cooperation with Asian countries. She worked to expand and deepen the dialogue with China and to increase Washington’s institutional ties to the region. Mrs. Clinton had rebuked China when she was first lady for its treatment of women, and she criticized the Beijing government’s record on human rights even as she worked to improve relations. In January 2011, before the Arab Spring, Mrs. Clinton delivered a speech that criticized Arab leaders, saying their countries risked “sinking into the sand” unless they liberalized their political systems and cleaned up their economies. Certainly, the Israeli-Palestinian crisis deepened during her tenure, but she did not cause that. Mrs. Clinton can be more hawkish on the use of military power than Mr. Obama, as shown by her current call for a no-fly zone in Syria and her earlier support for arming and training Syrian rebels. We are not convinced that a no-fly zone is the right approach in Syria, but we have no doubt that Mrs. Clinton would use American military power effectively and with infinitely more care and wisdom than any of the leading Republican contenders. Edited February 4, 2016 by dillinger
Takeshi Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 hilari vrhunski o parama goldman-saksa: But when Cooper asked if her speeches constituted an “error in judgement,” Clinton responded glibly, “I made speeches to lots of groups.” And when he pressed her on the hundreds of thousands of dollars she accepted from the firm, Clinton offered perhaps the worst answer yet: Well, I don’t know. That’s what they offered. Every Secretary of State I know has done that.
Prospero Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 HRC je known known, sigurica izbor za establišment ali i za masu ljudi koji nisu preterano oduševljeni mogućim stazama nekakvih promena.
WTF Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 HRC je known known, sigurica izbor za establišment ali i za masu ljudi koji nisu preterano oduševljeni mogućim stazama nekakvih promena. Pa naravno. Ja npr spadam u tu masu ljudi koji bi radije i ovakav status quo nego promene koje bi usledile sa totalnom GOP kontrolom. To sam vec video na drzavnom nivou, i mnogo je scary. Tako da sad vec sigurno mogu da kazem da cu u novembru glasati za ko god bude imao (D) iza imena na listicu.
Takeshi Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 ni berni nije opcija. morala je warren da uleti u odbranu. Elizabeth Warren defends Bernie Sanders from Goldman Sachs CEO Blankfein made his criticism of the Vermont senator’s attacks on the banking industry in an interview on CNBC Wednesday, warning that his populism-fueled campaign “has the potential to be a dangerous moment — not just for Wall Street, not just for the people who are particularly targeted, but for anybody who is a little bit out of line.” Warren, whose fiery denunciations of Wall Street mirror Sanders' own, fired right back. “When Blankfein says that criticizing those who break the rules is dangerous to the economy, then he’s just repeating another variation of ‘too big to fail,’ ‘too big to jail,’ 'too big even to prosecute,'” she said.
Budja Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Hillary ima jednu jaku tezu na stvojoj strani, a to je da ona hoce da pravi promenu a ne samo da ima dobre ideje na papiru. To je njena najjaca poruka u kampanji i na njoj treba da gradi kampanju. Ovo njeno pljuvanje po Wall streetu pa bi jos da prosiri to i van WS kojim pokusava da se dodvori Sandersovim bircima je sa druge strane verovatvo najgori deo kampanje. Na stranu to sto je sam stav pogresan. Sta je pogresno? Rasparcavanje banaka i protiv "too vig to fail"?
Eraserhead Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Sta je pogresno? Rasparcavanje banaka i protiv "too vig to fail"? Ja se generalno slazem sa njegovim stavom da ako su too big to fail onda su too big to exist. Ono sto mi smeta i kod njega i kod Hillary je nacin na koji se ta poruka pakuje. Kao nekakav sukob WS i obicnih ljudi. Mislim da je to pogresno i stetno i da tu poruku treba pakovati kao obezbedjivanje konkurencije. WS nisu neprijatelji. Politicari ne rade svoj posao pa onda krive biznis kada treba da vode kampanju. Bernie bar veruje u to a Hillary je samo u jurnjavi za glasovima.
Dr Arslanagić Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Zašto Sandres i dalje ima naglasak bruklinškog rabina? Koliko čovek treba da živi u Novoj Engleskoj da bi se naglasak izgubio?
Budja Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 (edited) Ja se generalno slazem sa njegovim stavom da ako su too big to fail onda su too big to exist. Ono sto mi smeta i kod njega i kod Hillary je nacin na koji se ta poruka pakuje. Kao nekakav sukob WS i obicnih ljudi. Mislim da je to pogresno i stetno i da tu poruku treba pakovati kao obezbedjivanje konkurencije. WS nisu neprijatelji. Politicari ne rade svoj posao pa onda krive biznis kada treba da vode kampanju. Bernie bar veruje u to a Hillary je samo u jurnjavi za glasovima. Politika u SAD je takodje captured od strane raznoraznih lobija, te tako i banke i WS lobiraju i placaju te politicarske kampanje o kojima govoris. Otuda je sasvim logicno kada Berni u istu korpu stavlja super PACove i WS i bracu Koh. Pilatovsko pranje ruku tu ne pomaze. WS ne bi bili neprijatelji kada bi rekli: zivela konkurencija, rasparcacemo se sami, promenicmo incentives, itd... Ali, avaj, ja to nisam primetio. Ovako jesu deo problema. Uostalom, procitaj clanak Zingalesa o finansijskoj industriji u poslednja pola veka, taj se sigurno ne moze nazvati socijalistom. Edit: Kada kazem WS, mislim na investicione banke, ne na hedge fondove, brokerage houses, fund managere i sl. Edited February 4, 2016 by Budja
bigvlada Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Jimmy Carter calls US campaign finance ruling 'legalised bribery' Former president says 2010 Citizens United court decision has corrupted US politics Wednesday 3 February 2016 09.55 GMT Last modified on Wednesday 3 February 2016 11.52 GMT Former American president Jimmy Carter has warned that US politics has been corrupted by billions of dollars of campaign financing following a supreme court ruling that he said legalised “bribery”. He described the landmark 2010 Citizens United court decision, which equated campaign spending with free speech, as an “erroneous ruling”. Speaking after the Iowa caucuses, in which Republican candidates spent $43m on TV advertising and Democratic candidates spent $16.8m, Carter said the domination of money in politics represented the biggest change since he was elected president in 1976. He told BBC Radio 4’s Today programme: “I didn’t have any money. Now there is a massive infusion of hundreds of millions of dollars into campaigns for all the candidates. Some candidates like Trump can put in his own money but others have to be able to raise a $100m to $200m just to get the Republican or Democratic nomination. That’s the biggest change in America.” Without mentioning it by name, he blamed the Citizens United ruling, which paved the way for Super Pac funding vehicles that many fear are being used by big business to buy political influence. Carter said: “The erroneous ruling of the supreme court, where millionaires, billionaires, can put in unlimited amounts of money, give legal bribery the chance to prevail, because all the candidates, whether they are honest or not, or whether they are Democratic or Republican, depend on these massive infusions of money from very rich people in order to have money to campaign.” The former peanut farmer turned Democratic president claimed that middle- and working-class Americans were being “cheated out of an opportunity to improve their lot in life”. “As the rich people finance the campaigns, when candidates get in office they do what the rich people want. And that’s to let the rich people get richer and richer and the middle class get left out. All the statistics show that the middle class are stagnant or going down in their income for the work that they do.” He added: “When I ran against Gerald Ford, or later Ronald Reagan, we didn’t raise a single penny to finance our campaign against each other ... nowadays you have to have hundreds of millions of dollars to prevail.” In a wide-ranging interview, Carter also discussed the success of his charity’s campaign to eradicate guinea worm disease. “We’ve now got down to the point where with a few more careful monitoring stages where we can isolate every person who has guinea worm, we can do away with it completely all over the world,” Carter said. He pointed out that in 2014 there were 126 cases of the disease and by last year recorded cases had come down to 22. Carter also talked about his battle with cancer. He said: “When I said I had cancer a few years ago, I said I hope I can outlive the last guinea worm ... I’m always optimistic. I’ve had a terrible illness, that I’m fighting now, possibly successfully, and I still have a good life and we’re on the verge of getting rid of guinea worm and that’s an encouraging thing.” http://www.theguardian.com/us-news/2016/feb/03/carter-says-campaign-finance-2010-citizens-united-ruling-legalised-bribery
Radoye Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Sinoc na jednom satiricnom TV programu ovde na CBC prilog iz Ajove, poslali su reportera da malo podjebava "glupave Amerikance", pa je Kruzu predlozio ako mu se izjalovi za predsednika USA da se vrati "kuci" da bude premijer, tipa u odelu u bojama USA zastave ("Freedom Suit") pitao da li je to proizvedeno u Kini, pokazivao im svoj kanadski health card i govorio da je to clanska karta komunisticke partije i slicno. Interesantan detalj je bio kad je pitao neke babe na Trampovom mitingu za koga bi glasale ako ne bi Tramp ucestvovao na izborima i one u glas rekose - za Sandersa!
WTF Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Zašto Sandres i dalje ima naglasak bruklinškog rabina? Koliko čovek treba da živi u Novoj Engleskoj da bi se naglasak izgubio? To je da bi Larry David mogao da ga igra na SNL ili u nekom buducem filmu. Sent from my iPhone using Tapatalk
Eraserhead Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 (edited) Politika u SAD je takodje captured od strane raznoraznih lobija, te tako i banke i WS lobiraju i placaju te politicarske kampanje o kojima govoris. Otuda je sasvim logicno kada Berni u istu korpu stavlja super PACove i WS i bracu Koh. Pilatovsko pranje ruku tu ne pomaze. WS ne bi bili neprijatelji kada bi rekli: zivela konkurencija, rasparcacemo se sami, promenicmo incentives, itd... Ali, avaj, ja to nisam primetio. Ovako jesu deo problema. Uostalom, procitaj clanak Zingalesa o finansijskoj industriji u poslednja pola veka, taj se sigurno ne moze nazvati socijalistom. Edit: Kada kazem WS, mislim na investicione banke, ne na hedge fondove, brokerage houses, fund managere i sl. Uopste nisam siguran da su IB najopasniji deo toga. Za Goldman ili JP Morgan su svi culi i oni su stalno pod okom javnosti dok za Renaissance i Mercera je malo ko cuo iako je jedan od najvecih donatora. Zato je meni cela ta prica jedan marketinski politicki trik za javnost kojoj se obecava pravda i igra na podeli izmedju "bogatih i siromasnih". Ja ne volim tu podelu i mislim da je WS vazan deo US i globalne ekonomije a politicari treba da preumu odgovornost za funkcionisanje sistema. Politika u USA je, kao i svugde uostalom, skup uticaja raznih, samo je ovde to formalizovano kroz lobi grupe. Imaj na umu da je Citizens united upravo hteo da prikaze film protiv Hillary Clinton kada je bio sprecen i kada je usledila odluka ustavnog suda da se dozvoli neograniceno korporativno i sindikalno (od cega korist ima Bernie) trosenje na kampanje. Iako se Hillary ovde opisuje kao deo "establismenta". Odvojeno pitanje koje mi je interesantno jeste da Bernie stalno govori o stetnosti sporazuma o slobodnoj trgovini jer poslovi odlaze iz Amerike. Medjutim, nezaposlenost je danas na 4.9% sto je jedan od najnizih nivoa do sada. Jos jedan problem sa tom logikom je pitanje da li bi radnici kada obuku svoje odelo potrosaca bili spremni da placaju za iPhone onoliko koliko bi kostao kada bi bio pravljen u USA i sa USA platama. KOliko mu god bili dobri nastupi, a jesu dobri i covek zvuci iskreno, on ima dosta toga sto zahteva dodatno obrazlozenje, posebno u ekonomiji. Sto se tice spoljne politike, treba da se vise njom bavi jer je to oblast u kojoj se stice utisak da je iza Hillary. Edited February 6, 2016 by Eraserhead
malkin Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 što se tiče nivoa nezaposlenosti, dve reči: missing workers.
Recommended Posts