mandingo Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 to sto tramp dobija ubedljivo na republikanskoj strani, znaci samo da ce demokrate pobediti i da izbace kartonsku maketu kao protivnika. ne postoji varijanta da afro i hispano glasaci u bilo kom procentu glasaju za trampa, pa je ovo samo pokazatelj frustracije nekadasnje bele srednje klase. precenjuje se znacaj afro i latino amera na precednicke izbore. plus generalno ce biti manje motivirani za glasanje zbog hilari.
Venom Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 ok, ali...Trump POTUS? pa na šta bi to ličilo? valjda se malo otrezne do izbora? "See, free nations are peaceful nations. Free nations don't attack each other. Free nations don't develop weapons of mass destruction."
Њујоркер Posted January 26, 2016 Author Posted January 26, 2016 Svasta. Co'ek 1990. spasio Zemlju od vanzemaljaca, a nece USA od proleterske napasti!
WTF Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Uopšte mi nije krivo, naprotiv. Prvo biće loads of fun, a drugo - mislim da će Trampara puzati po podu kada u debatama dodju na red njegove vojne i spoljnopolitičke veštine. Trampara™ ima sad odlicnu najnoviju foru kako da odgovori kad ga neko pita da malo detaljnije opise kako bi resio situaciju na Bliskom Istoku//zajebo Kineze ekonomski//naterao Meksikance da sami izgrade zid na granici//deportovao 11 miliona ilegalaca//... - kaze lepo da nece da otkriva detalje, da smo mi Amerikanci postali previse predvidivi, da treba da se ponasa kao pokeras i ne otvara karte, ono element iznenadjenja, decepcija i obmana, gledaj levu ruku dok ti desnom kradem novcanik i tako to. Znaci prvo da on postane predsednik a za detalje cemo lako i strictly on a need to know basis. to sto tramp dobija ubedljivo na republikanskoj strani, znaci samo da ce demokrate pobediti i da izbace kartonsku maketu kao protivnika. ne postoji varijanta da afro i hispano glasaci u bilo kom procentu glasaju za trampa, pa je ovo samo pokazatelj frustracije nekadasnje bele srednje klase. Kandidujem ovaj post za najpogresniju politicku prognozu u 2015 2016.
Аврам Гојић Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 (edited) Jao jao da me neko stavi za savetnika Bernija ili Hilari. "Mr Trump, I think that the public has the right to question your executive capabilities prior to general elections. So, I am asking you now: how should our administration respond to terror threats coming from warmongers from Iran's radical circles fiercely opposed to ongoing diplomatic process? "Well, Hillary, as we all know, good golf player always hides his cards until the end of an inning..." "OK, I have to interrupt and tell you that no such claims were made. This is only a mockup of a security crisis, not a real one. So, setting aside the need for secrecy, how would you respond to such a crisis?" Edited January 26, 2016 by Аврам Гојић
Прслин Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 "Well, Hillary, as we all know, good golf player always hides his cards until the end of an inning..."
Weenie Pooh Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Samo što kod Amerikanaca ima vrlo malo prostora za takve direktne konfrontacije - očekuje se od novinara da postavljaju ta bolno očigledno pitanja tipa "Da li vi u stvari imate pojma o bilo čemu, i ako ne, zašto nas zajebavate?" Ali mediji ko mediji.
Takeshi Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Trampara™ ima sad odlicnu najnoviju foru kako da odgovori kad ga neko pita da malo detaljnije opise kako bi resio situaciju na Bliskom Istoku//zajebo Kineze ekonomski//naterao Meksikance da sami izgrade zid na granici//deportovao 11 miliona ilegalaca//... - kaze lepo da nece da otkriva detalje, da smo mi Amerikanci postali previse predvidivi, da treba da se ponasa kao pokeras i ne otvara karte, ono element iznenadjenja, decepcija i obmana, gledaj levu ruku dok ti desnom kradem novcanik i tako to. Znaci prvo da on postane predsednik a za detalje cemo lako i strictly on a need to know basis. ovo sto kaze avram, ja i dalje ne mogu da poverujem da bi tramp mogao zaista da postane predsednik. osim ako braca koh ili ko je vec vladar iz senke kod republikanaca imaju spremljen specijalni plan za njega. ne deluje mi da se politika u americi odvoja samo u medijima i na partijskim debatama. demokratama jeste komplikovano sto ce kandidat biti ili hilari kao establisment ili berni kao socijalista.
Dr Arslanagić Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ako Tramp bude kandidat republikanaca, GOP više ne postoji kao partija.
mandingo Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 pa vise i ne postoji.... mislim u nekom ideoloskom smislu, ma koliko velik taj veliki sator bio. pedantni istoricari bi rekli da je, bar ideoloski, gop umro sa porazom goldwatera. doduse, trump je, prilikom ovog reality showa, zadrmao dosta kafeza. ali opet, izdrzace na braniku nicega gop kao partija, previse je vremena i love ulozeno tu... i to od strane ljudi koji ne vole da gube vreme, jos manje pare.
Dr Arslanagić Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 (edited) Kako ako se pokaže da nema mehanizme da spreči da se desi Tramp? Što se ideologije tiče, Amerika je odavno zrela za višepartijski sistem. Edited January 26, 2016 by Dr Arslanagić
mandingo Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 pa nece biti prvi put. i drugi su (pomenuti goldwater) vec izlazili iz rezervata, a slon jos uvek gazi. to za visepartiski sistem je naucna fantastika. osim ako nisi ross perot, trump ili bloomberg. trece partije ne prolaze ni na lokalu.... osim u minesoti, mozda.
ravena Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 A ko bi bio bolji izbor za republikance od Trumpa, ajde da vidimo? Jeb Bush? Da nije malo previse tri Busha na celo drzave? Ben Carson? Simpaticni hirurg kreacionista. Chris Christie? Ted Cruz? Fiorina, Huckabee, Kasich, Paul (on ima istu politiku kao otac ili fura nesto drugacije?), Rubio, Santorum ... Moze li neko da predlozi nekog boljeg ili da kaze po cemu se ovi ostali razlikuju od Trumpa?
mandingo Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 pa i ne razlikuju se u nekoj znacajnoj meri. mozda cruz i rand (kruska pala daleko od drveta). problem establismenta sa trumpom nije ideologija, per se. vise se radi o nastupu, koji se ocenjuje kao neprikladan i samo daje municiju demokratama... war on women, imigracija i slicno.
Recommended Posts