Weenie Pooh Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Zato što izražavaju podršku konkretno za HRC koja ima "establishment" istetovirano na dupetu? Niti je rocket science zaključak, niti je Sanders tvrdio da su u pitanju teroristi sa planete Nibiru pa da mora nešto da se dokazuje i pravda. Sasvim je legitimno i društveno prihvatljivo biti deo establišmenta. Sama činjenica da se ta usputna primedba prenosi kao nekakav "napad" na Planned Parenthood efektno ilustruje koliko su uštogljeni i dosadni demokratski primaries.
WTF Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 Nije sve sto je "establishment" ili deo njega po defaultu lose.
Eraserhead Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Michael Bloomberg is exploring plans for an independent presidential bid, advisers and allies say. Jedini problem koji bi ja s ovim imao je ako bi glas za Bloomberga bio veca sansa da Trump pobedi. Inace Bloomberg je covek koji je socijalno na levoj strani uz podrsku abortusu, gej brakova, zabranu koriscenja oruzja, prava za imigrante, a kada dodje do ekonomije onda je pro-business. Mrlja mu je podrska Bushu i to 2004.
WTF Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Ja mislim da je Bloomberg shvatio da postoji velika sansa da u novembru imamo Trump vs Sanders izbor, i da u tom slucaju postoji sansa za nezavisnog kandidata da uradi nesto po prvi put u istoriji. Ja znam da bih verovatno glasao za njega u takvoj situaciji, naravno ukoliko bi izasao sa programom konzistentnim sa njegovim dosadasnjim stavovima i pozicijama. A sto se tice podrske Bushu 2004, ja znam mnoge ljude koji su 2004 glasali za Busha (iz raznih razloga) i vec godinu dana kasnije se gadno pokajali. Cak i da ne izadje Bloomberg, mene ne bi cudilo da ako Trump ili Cruz osvoje GOP Primary a Sanders DEM, da obe partije pruze podrsku nekom nezavisnom bi-partisan tiketu, npr. Hillary/Rubio ili Hillary/Jeb.
Eraserhead Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Ja mislim da je Bloomberg shvatio da postoji velika sansa da u novembru imamo Trump vs Sanders izbor, i da u tom slucaju postoji sansa za nezavisnog kandidata da uradi nesto po prvi put u istoriji. Ja znam da bih verovatno glasao za njega u takvoj situaciji, naravno ukoliko bi izasao sa programom konzistentnim sa njegovim dosadasnjim stavovima i pozicijama. A sto se tice podrske Bushu 2004, ja znam mnoge ljude koji su 2004 glasali za Busha (iz raznih razloga) i vec godinu dana kasnije se gadno pokajali. Cak i da ne izadje Bloomberg, mene ne bi cudilo da ako Trump ili Cruz osvoje GOP Primary a Sanders DEM, da obe partije pruze podrsku nekom nezavisnom bi-partisan tiketu, npr. Hillary/Rubio ili Hillary/Jeb. Potpuno se slazem s ovim. Usudio bih se reci da bi ukoliko bude Trump-Sanders Bloomberg imao sanse kao nezavisni kandidat. Moj bi glas u tom slucaju isao Bloombergu ukoliko, kao sto si rekao, ostane konzistentan svojim stavovima. Jedino se bojim da bi to tada unelo takav haos da bi podiglo sanse Trumpu.
Budja Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Ja mislim da je Bloomberg shvatio da postoji velika sansa da u novembru imamo Trump vs Sanders izbor, i da u tom slucaju postoji sansa za nezavisnog kandidata da uradi nesto po prvi put u istoriji. Ja znam da bih verovatno glasao za njega u takvoj situaciji, naravno ukoliko bi izasao sa programom konzistentnim sa njegovim dosadasnjim stavovima i pozicijama. A sto se tice podrske Bushu 2004, ja znam mnoge ljude koji su 2004 glasali za Busha (iz raznih razloga) i vec godinu dana kasnije se gadno pokajali. Cak i da ne izadje Bloomberg, mene ne bi cudilo da ako Trump ili Cruz osvoje GOP Primary a Sanders DEM, da obe partije pruze podrsku nekom nezavisnom bi-partisan tiketu, npr. Hillary/Rubio ili Hillary/Jeb. To je, naravno, nemoguce i brze bi vodilo raspadu politickog sistema kakav poznajemo nego pobeda Blumberga, koji je ionako verobvatno u prici (ide teorija zavere) kao plan Wll Street-a da se zaustavi Bernijevo napredovanje - sirenje straha i panike medju demokratama, ako izaberete Bernija, sledi Blumberg, drzite se vi Klintonove.
Weenie Pooh Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Pa ništa, ostaje jedino da uporede Sandersov favorability sa Bloombergovim u ispitivanjima i vide kako tu stoji. Pošto i protiv Trumpa i protiv Cruza u poslednje vreme stoji bolje nego Hillary. Ponestaje džebane za tu "glasajte Hilari da ne dođe Toma" priču.
Eraserhead Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 (edited) Pa ništa, ostaje jedino da uporede Sandersov favorability sa Bloombergovim u ispitivanjima i vide kako tu stoji. Pošto i protiv Trumpa i protiv Cruza u poslednje vreme stoji bolje nego Hillary. Ponestaje džebane za tu "glasajte Hilari da ne dođe Toma" priču. To bi bilo dobro videti. Plus je po meni Bloomberg bolji kandidat od svo troje, nezavisno od cele "samo da ne dodje Trampa" price. Edited January 23, 2016 by Eraserhead
WTF Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 To je, naravno, nemoguce i brze bi vodilo raspadu politickog sistema kakav poznajemo nego pobeda Blumberga, koji je ionako verobvatno u prici (ide teorija zavere) kao plan Wll Street-a da se zaustavi Bernijevo napredovanje - sirenje straha i panike medju demokratama, ako izaberete Bernija, sledi Blumberg, drzite se vi Klintonove. Pa sam rasplet primary trka koji bi se zavrsio sa Sanders vs Trump ili Sanders vs Cruz trkom u general election, bi bio jedna vrsta raspada politickog sistema. Nijedan od njih trojice nije uopste prihvatljiv partijskim vrhuskama. Republikanci tu otvoreno rade protiv Cruza i Trumpa, Demokrate su malo suptilnije u svojoj delatnosti da sprece Sandersa. S druge strane, za vecinu Demokrata Bloomberg ne bi bio tolika katastrofa, on je ipak liberalan po mnogim socijalnim pitanjima. U stvari, kad poredis njega i Hillary nema tu mnogo velikih razlika.
Њујоркер Posted January 23, 2016 Author Posted January 23, 2016 Ma kakav Blumberg. Ovo je vec treci izborni ciklus gde on "ispituje" mnjenje. Covek je vain do bola, a unelectable van NYC. Bas za njega zna neki coban iz WV... Ovi iz NYPosta ga gurkaju da se pokrene, jer ne mogu da smisle Trampa, a Blumbergu malo treba da se napali. A ispasce kao i ranije, par meseci ce da ima "exploratory comitee", i onda puj pike.
Indy Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Nije sve sto je "establishment" ili deo njega po defaultu lose. Ajde bre.
Gandalf Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 vladina organizacija koja staje iza politickog kandidata je naravno definicija establismenta... nisu vladina.
Takeshi Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 par lepih reci o svojim glasacima. At a campaign rally in Iowa, Republican presidential candidate Donald Trump jokingly says he could "shoot somebody and not lose any voters."
Recommended Posts