ObiW Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Super, samo ti meni lepo objasni o čemu govorim, biće da sam pogrešio u interpretaciji svojih reči Ti si "samo" rekao dve stvari: jedna je "stici ce demokrate pa ce doci i sarija" a druga da "ce se namnoziti muslimani pa ce stici sarija". Iz toga samo sledi da su demokrate isto sto i muslimani i nista vise. To si hteo da kazes? Pokušao sam da ilustrujem odnos GOP prema Islamu, potpirivanje paranoje čak i u bedne male šićardžijske svrhe kao što je apsolutno besmisleno kurčenje na lokalu zakonima koji zabranjuju šerijat, tj. održavanje fantazije o muslimanskom takeoveru koji samo što nije. Ako je tebi to smislena simbolika koja nema veze ni sa kakvom diskriminacijom, onda dobro. Jok, nego ce da dokazuju da nema diskriminacije tako sto ce da dozvole da svaka religiozna grupa ima svoje zakone. Idi begaj. GOP i njihovo glavno glasilo se ograđuju od Trumpa kao kandidata, konkretna izjava je samo povod. Bilo je već bezbroj podjednako idiotskih. Mogli su da ga odjebu ranije kad je kenjao po Megyn Kelly, mogli su u startu kad je proglasio Meksikance silovateljima, nije im odgovarao trenutak, sad su se izgleda odlučili. Ako ti u toj odluci vidiš iskrenu borbu protiv diskriminacije i pokušaj zaštite ustavnog poretka... svaka čast. Ispada da je taj Trump uleteo pravo niotkuda, da je sa druge planete uvezao ovoliku podršku, dok stranka i mediji valjda nemaju nikakvu ulogu u formiranju ovakvog raspoloženja javnosti. The straw that broke camel's back. To se dogodilo. Trump je trpao je seno, dok poslednja slamka nije slomila kamilju kicmu. Na srpskom se kaze "jebes, jebes, pa najebes".
Weenie Pooh Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Jok, nego ce da dokazuju da nema diskriminacije tako sto ce da dozvole da svaka religiozna grupa ima svoje zakone. Idi begaj. Ajoj jebote... Evo još jednom, strpljivo: - Nema apsolutno nikakvih osnova da šerijat počne da se primenjuje u američkim sudovima. Opasnost od toga je približno jednaka opasnosti da počnu da se primenjuju tri zakona robotike. - Ustavom zagarantovane religijske slobode nikome nikad nisu omogućile da zahteva da mu se sudi po običajnom pravu predaka iz njegovog egzotičnog plemena. - Teorije zavere o prisilnom uvođenju šerijatskih zakona po svakoj američkoj vukojebini obično idu u paketu sa muslimanskom diktaturom koju samo što nije uspostavio B. Husein Obama. - U slučaju da se te teorije pokažu kao osnovane, da se sutra formira vašingtonski kalifat koji kreće da ruši crkve i gradi džamije, bolelo bi ih dupe za preventivne mere koje je donelo lokalno zakonodavstvo u Oklahomi ili Severnoj Karolini. - Svo to sviranje penisu o odbrani od šerijata samo je deo opšte kampanje za idiote kojom se Islam koristi kao Other du jour, a strahovi potpiruju da bi se glasalo za Naše umesto Njihove. Oni koji odbiju da se zauzmu za donošenje imbecilnog zakona potencijalno postaju sumnjivi po principu zašto baš sad i kome to odgovara. - Ako ti samo taj primer ne ilustruje koliko je suluda tvrdnja da je Republikancima zasmetala suština Trumpove poruke, da ga odbacuju zato što diskriminiše muslimane... onda ništa.
ObiW Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Ajoj jebote... Evo još jednom, strpljivo: - Nema apsolutno nikakvih osnova da šerijat počne da se primenjuje u američkim sudovima. itd... itsl... Ili kao sto 1 pametan covek rece malocas: Taj (anti-serijatski) zakon je bezvezan i nepotreban Daklem, prvo si povezao izglasavanje demokrata sa mnozenjem muslimana, a onda si napisao 20 redova da bi potvrdio ono stao sam ja rekao u 1 recenici. Idu dani, sto bi rekao Miralem.
Аврам Гојић Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 kako nije diskriminacija ako se cilja samo jedna religija? i Jevreji imaju svoj sistem prava (halakha).
Weenie Pooh Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Daklem, prvo si povezao izglasavanje demokrata sa mnozenjem muslimana, a onda si napisao 20 redova da bi potvrdio ono stao sam ja rekao u 1 recenici. Troluješ nemilosrdno, ili stvarno ne razumeš najprostiju moguću ironiju (to sa demokratama i množenjem muslimana). U svakom slučaju, odjebi.
ObiW Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 kako nije diskriminacija ako se cilja samo jedna religija? i Jevreji imaju svoj sistem prava (halakha). Kaze se da na tlu Amerike vaze samo americki zakoni, a eksplicitno se navodi da ne vazi Sarija. Mozda su trebali da eksplicitno navedu sve ostale koji isto tako ne vaze?
Аврам Гојић Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Kaze se da na tlu Amerike vaze samo americki zakoni, a eksplicitno se navodi da ne vazi Sarija. Mozda su trebali da eksplicitno navedu sve ostale koji isto tako ne vaze? ma ti sad namerno zavitlavaš, neam volje za sofizme te vrste. ili mi odgovori kako taj zakon nije diskriminatorne prirode ili da pričamo nešto drugo.
ObiW Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Troluješ nemilosrdno, ili stvarno ne razumeš najprostiju moguću ironiju (to sa demokratama i množenjem muslimana). U svakom slučaju, odjebi. Ma da, ko te uhvati da pises gluposti je troler.
ObiW Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 ma ti sad namerno zavitlavaš, neam volje za sofizme te vrste. ili mi odgovori kako taj zakon nije diskriminatorne prirode ili da pričamo nešto drugo. Za sve vazi americki zakon. Strani zakoni se ne primenjuju. To sto se poimenicno navodi jedan strani zakon koji se, kao ni ostali strani zakoni nece primenjivati, nije diskriminacija.
Аврам Гојић Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Za sve vazi americki zakon. Strani zakoni se ne primenjuju. To sto se poimenicno navodi jedan strani zakon koji se, kao ni ostali strani zakoni nece primenjivati, nije diskriminacija. dakle, usvojiš zakon koji zabrani nešto što je ionako već zabranjeno osnovnim zakonom zemlje kako bi posebno istakao prirodu jedne verske grupe, i to nije diskriminacija? ja ne razumem šta postižeš ovim logičkim akrobacijama. kao da čitam Schrodingera od tamo.
ObiW Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 dakle, usvojiš zakon koji zabrani nešto što je ionako već zabranjeno osnovnim zakonom zemlje kako bi posebno istakao prirodu jedne verske grupe, i to nije diskriminacija? Ja ne znam sta hoces da kazes sa "priroda" verske grupe. Sta je "priroda" neke verske grupe? Ja ovu zabranu citam kao "ne vaze verski zakoni drugih zemalja", partikularno islamskih. ja ne razumem šta postižeš ovim logičkim akrobacijama. kao da čitam Schrodingera od tamo. Jbt, tebi je pasija da trazis b92 lookalikes ovde. Jel znas koji mi je nik na burundiju?
Аврам Гојић Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Ja ne znam sta hoces da kazes sa "priroda" verske grupe. Sta je "priroda" neke verske grupe? Ja ovu zabranu citam kao "ne vaze verski zakoni drugih zemalja", partikularno islamskih. Pričaćemo, ipak, na nekoj drugoj temi, ovo ne vodi nikuda.
ObiW Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Dobro, samo jos jednu stvar da kazem: za mene je diskriminacija kada jednoj grupi ljudi ukines nesto sto su imali. Ne kada im kazes da i dalje nece imati to sto inace nisu imali i sto ne moze da im se omoguci jer je nelegalno.
Аврам Гојић Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 (edited) OK, onda očekujem i ubrzano ukidanje više od 200 rimokatoličkih verskih tribunala koji u SAD ponište 20.000 brakova godišnje, potom neformalnih tela koja pripadaju istoj veri i koja se bave seksualnim deliktima sveštenstva (ovde se direktno primenjuje jurisprudencija druge zemlje, papske države, a najteži slučajevi idu pred crkveni sud u Vatikanu) kao i rabinskih sudova koji inokosno presuđuju u oblasti bračnog i imovinskog prava. Da pojednostavim, ako, kao katolički sveštenik, siluješ dete, ne predaju te policiji nego ti sudi verski tribunal u drugoj zemlji, po zakonima te zemlje. Sa izuzetkom apsolutnog kršenja američkih sekularnih zakona kakvo postoji u Rimokatoličkoj crkvi, ogromna većina ovih crkvenih tribunala bavi se medijacijom. Istom onom medijacijom kojom se bave tela u okviru šerijatskog prava. Sloboda donošenja odluka u skladu sa verskim propisima, pod uslovom da se ta sloboda ne kosi sa sekularnim zakonodavstvom i da se te odluke prihvataju voljno, garantovana je američkim zakonima. Izdvajanje šerijatskog prava je najčistija moguća diskriminacije na osnovu vere. Sada čitam zakon koji je prošao u Tenesiju. Šerijat koji se u njemu pominje ima isto toliko veze sa islamskom jurisprudencijom koliko ritualno žrtvovanje dece ima veze sa judaizmom. Ovo su potpune gluposti, lupetanje koje nije ni na nivou vikipedije. Predstavljati šerijatsko pravo kao koherentnu ideologiju sa političkim zahtevima od vernika je neznalaštvo najvišeg reda. (5) Sharia requires all its adherents to actively and passively support the replacement of America's constitutional republic, including the representative government of this state with a political system based upon sharia; (6) Sharia in particular includes a war doctrine known as jihad, which is an organic, intrinsic and central feature of the laws and traditions of sharia due to a consensus among shariaauthorities throughout the ages; (7) Jihad and sharia are inextricably linked, with sharia formulating and commanding jihad, and jihad being waged for the purpose of imposing and instituting sharia; (8) The unchanging and ultimate aim of jihad is the imposition of sharia on all states and nations, including the United States and this state; further, pursuant to its own dictates,sharia requires the abrogation, destruction, or violation of the United States and Tennessee Constitutions and the imposition of sharia through violence and criminal activity; Edited December 9, 2015 by Аврам Гојић
Weenie Pooh Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Nemoj vaso, if you strike him down he'll become more annoying than you could possibly imagine.
Recommended Posts