Time Crisis Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 dakle, tramp je degenerik, jedva i lici na coveka. on je nesto sto je neprijatno gledati, kamoli slusati. i naravno zao je u svojoj nakaznoj imbecilnosti, u grotesknoj banalnosti. njegovo samo postojanje je zlocin. ljudi koji instinktivno naginju njemu, oni koji mirisu to VIDLJIVO zlo su ljudi koji dele nesto od te moralne nakaznosti i duboke intelektualne deprivacije, to su ljudi ciji su pragovi tolerancije nenormalni za moderno vreme i minimalno uredjeno, pristojno drustvo. to su sve devijanti sa zlocinackom klicom. upravo deplorables. i to ne pola nego SVI. Sad fali samo da ih sve treba preventivno pobiti
theanswer Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 argument "jedva liči na čoveka" je baš ljudski
frn1782 Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Ko je manje zlo i za koga je relativna kategorija Tramp izgleda ko budala bez masine da svoje zamisli sprovede u delo. Baba s druge strane deluje ko mentalni bolesnik koji pati od manije gonjenja samo sto za razliku od dede iza sebe ima ceo establisment (ili bar 90%)
Krošek Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 (edited) Sad fali samo da ih sve treba preventivno pobiti ne treba ali da treba* da skrenem voz koji ide na nekoliko desetina miliona nasumicnih ljudi na drugu tracnicu na kojoj je je grupa koja broji jednako toliko (i samo jednako toliko) ljudi, a da ono sto odredjuje clanove moze biti samo jedna varijabla, mislim da bih voleo da ta grupa budu trampovi glasaci. nisam jos 100% siguran, mozda mogu da smislim nesto drugo, ali zasad je to prvi izbor, ovako napamet. edit: *da -mogu- da skrenem voz, skrenuo bih na trampove, to hocu reci. ne bih ga pustio da pregazi istobrojnu grupu nasumicnih ljudi ni ljudi koje definise bilo koji drugi jedan jedini deskriptor, mada oko toga, ponavljam, nisam siguran, spreman sam na preispitivanje p.s. nemojte se uznemiriti ovim misaonim eksperimentom, u pitanju je poznat filozofski problem Edited November 1, 2016 by Krošek
Prospero Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Da, zaista je komicno kada recimo vec 2000. znas da ce biti izabrana budala, i budala onda to i potvrdi 2003. Super komicno. Jos ce komicnije biti ako se ovaj odluci na neku globalniju akciju posle cega obicno prvo nastradaju manje drzave a onda i citavi regioni. Budala na tom mestu moze da uradi ogromnu stetu koju ni 3 dobra predsednika posle nece moci da ociste. Ali, glavno da ce sve biti super komicno... to neće dozvoliti razvijene institucije, gatekeeperi i uopšte politička kultura na visokom nivou. msm valjda neće...
Gandalf Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 (edited) Ako te kao mudraca na vrhu brda, na drugom kontinentu, interesuje otkuda Tramp, kako to da je race competitive, onda ovaj fenomen umrezene elite nudi neke odgovore.To je jedan delic slike da odgovori zasto nemamo Bush vs Clinton duel, i zasto se HRC muci sa vim praznoglavim sujetnim buzdovanom. dal' se radi o rimskoj aristokratiji u 1-ov veku BCE, crvenoj buržoaziji u SSSR-u i XU, dečacima koji su pohađali Oksbridž, ili pak DC-u danas, umrežena elita je konstanta. i to se neće izmeniti u skorije vreme, sve i da Klintonka poludi i krene da piči Sandersovu politiku. kako bilo, privilegije koje uživaju npr. finansijski moguli definitivno predstavljaju značajan izvor besa za veliki broj ljudi. bolje bi bilo da su finansijski moguli tretirani kao hajvani koji su skrivili South Sea Bubble 1700 i neke. da li su Trampovi birači napaljeni na tu priču? delom da, ali mislim da su oni kojima su privilegije elite glavni izvor besa ipak bliži Sandersu. reklo bi se da su Trampovi obožavatelji većinom relativni gubitnici. Edited November 1, 2016 by Gandalf
Anduril Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Detaljan tekst o potencijalnim vezama Trampa i Alfa banke: http://www.slate.com/articles/news_and_politics/cover_story/2016/10/was_a_server_registered_to_the_trump_organization_communicating_with_russia.html Inace, ne znam zasto su ove potencijalne veze smesne posto je cinjenica da se Kremlj mesao u izborni porces vec nekoliko drzava. Mozda se zaboravilo ko je jedan od Putinovih ucitelja: https://books.google.rs/books?id=A3r8AgAAQBAJ&pg=PA263&lpg=PA263&dq=%22Markus+Wolf%22+%22man+without+a+face%22+%22more+damaging+accusations%22&source=bl&ots=dtTZ-pT48a&sig=cH6J3grXzPKFv6byDvatYROApeo&hl=en&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=%22Markus%20Wolf%22%20%22man%20without%20a%20face%22%20%22more%20damaging%20accusations%22&f=false
Krošek Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 argument "jedva liči na čoveka" je baš ljudski moze mi se. i osecaj superiornosti je ljudski, ne?
Budja Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Detaljan tekst o potencijalnim vezama Trampa i Alfa banke: http://www.slate.com/articles/news_and_politics/cover_story/2016/10/was_a_server_registered_to_the_trump_organization_communicating_with_russia.html Inace, ne znam zasto su ove potencijalne veze smesne posto je cinjenica da se Kremlj mesao u izborni porces vec nekoliko drzava. Mozda se zaboravilo ko je jedan od Putinovih ucitelja: https://books.google.rs/books?id=A3r8AgAAQBAJ&pg=PA263&lpg=PA263&dq=%22Markus+Wolf%22+%22man+without+a+face%22+%22more+damaging+accusations%22&source=bl&ots=dtTZ-pT48a&sig=cH6J3grXzPKFv6byDvatYROApeo&hl=en&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=%22Markus%20Wolf%22%20%22man%20without%20a%20face%22%20%22more%20damaging%20accusations%22&f=false bump. debunked i pre nego sto je pocelo no, to je FBI, a njij kontrolise Putin, tako da je verovatno Slate u pravu. Further to that Slate report that a Trump Organization server could have been communicating with a Russian bank – a link the Trump campaign has denied – the New York Times has also been investigating the pinging between the two and came to … not the same conclusion as Slate. Instead it reports: FBI officials spent weeks examining computer data showing an odd stream of activity to a Trump Organization server and Alfa Bank. Computer logs obtained by the New York Times show that two servers at Alfa Bank sent more than 2,700 “look-up” messages – a first step for one system’s computers to talk to another – to a Trump-connected server beginning in the spring. But the FBI ultimately concluded that there could be an innocuous explanation, like a marketing email or spam, for the computer contacts.
koksy Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 *da -mogu- da skrenem voz, skrenuo bih na trampove, da probaš s meteorom?
Anduril Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 (edited) Pitanje je sta odlucis da je tema, i sta hoces da prikazes kao narativ. Ako je narativ Tramp vs Clinton, jer se to desava za sedam dana, i odluka se mora doneti, onda ok. I tu je onda pitanje manjeg zla, belih listica, tj, prezvakanih tema. Ako te kao mudraca na vrhu brda, na drugom kontinentu, interesuje otkuda Tramp, kako to da je race competitive, onda ovaj fenomen umrezene elite nudi neke odgovore.To je jedan delic slike da odgovori zasto nemamo Bush vs Clinton duel, i zasto se HRC muci sa vim praznoglavim sujetnim buzdovanom. Pa beli listici u kontekstu SAD nisu prezvakani. Ovo ostalo je kako Gandalf rece konstanta. Tako je. Pitanje je, dakle, kako politicki odrzivo i demokratski doci do promena status quo-a ako stalno i iznova, zarad manjeg zla, biramo status quo? Zasto se dolazi u situaciju da se bira izmedju Klintona i Trampa, umesto izmedju Klintonove i predstavnika neke zdrave reforme politickog sistema? Zasto se bira izmedju Brexit-a i Junkera, a ne izmedju reforme EU i Junkera? Nekako mi se cini da nisi upoznat sa istorijom i skandalima demokratskih politickih sistema. Ovo sada su sitnice u poredjenjima sta je sve bilo. to neće dozvoliti razvijene institucije, gatekeeperi i uopšte politička kultura na visokom nivou. msm valjda neće... Pa dobro, sprdaj se, ali ja ne bih rizikovao. Btw. politicka kultura nije na visokom nivou nego je demokratska sto ne znaci i uvek na visokom nivou. Nivo na kraju zavisi od nivoa ljudi... bump. Ne citas pazljivo, tj. kako je Vikiliks obecavao na pocetku a sada sluzi sluzbama kao dump: http://www.nytimes.com/2016/09/01/world/europe/wikileaks-julian-assange-russia.html Edited November 1, 2016 by Anduril
Prospero Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 nije tvoje da rizikuješ, nije ni moje, jer ne učestvujemo na glasanju. ja sigurno ne bih glasao za trampa a sasvim verovatno bih glasao za tadića manje zlo.
francuski sobar Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Inace, ne znam zasto su ove potencijalne veze smesne posto je cinjenica da se Kremlj mesao u izborni porces vec nekoliko drzava. Ja se stobom izgleda ponajviše slažem. Naravno da je Trump ruski igrač, mislim baš bih se razočaro sad da nije. Znaju to, ili bar osete i njegovi glasčai ali potiskuju jer im nije prioritetno bitno. Isto tako Klintonkini glasači svesno il podsvesno znaju čija je ona marioneta pa šta big dil.
theanswer Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 moze mi se. i osecaj superiornosti je ljudski, ne? ne, u stvari to je neljudski. to je ono fašističko itd itd itd što pripisuješ trampovim.
Recommended Posts