Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

udarna vest u svim značajnijim medijima.

Trump Won't Commit to Accepting Vote if He Loses

Ono... 

Tomislav_Nikolic33.jpg

Posted

Podrska i Trampu i Sandersu je jedan vid protesta protiv establismenta i statusa kvo, koga u ovom momentu olicava HRC. Sad, to sto su njih dvojica dijametralno suprotni po svim bitnim politickim pitanjima to manje-vise, za mnoge je prosto dovoljno to sto nisu Hilari.

A glasanje za kandidate trecih partija se u USA smatra bacenim glasom, kako mi je jedan objasnjavao "to je kao da si dao 1/3 glasa za protivnika" (u kontekstu nasi vs njihovi = dve mejnstrim partije), dakle ako si ti glasac Demokrata i ne svidja ti se njihov kandidat, glasanjem za nekog treceg ti ustvari dajes 1/3 glasa Republikancima. Onda je bolje ne izaci na izbore uopste. To je ta neka logika tih cvrsto opredeljenih partijskih glasaca.

Sa druge strane, podrska za Trampa i Sandersa samo manjim delom dolazi od te tvrde struje "vojnika partije", vise su tu u pitanju novi glasaci i "simpatizeri" koji su nezadovoljni iz raznih razloga mejnstrim politikom i koji su u ovima videli sansu da se taj ucmali sistem prodrma i da se napravi nekakva promena. Nekima je bliza prica o besplatnom skolstvu i zdravstvu i otpisu dugova, drugima prica o zidu na granici i istrazi poturica, trecima je potpuno svejedno samo da nije u pitanju status kvo. U principu i jedni i drugi i treci vode se vise slepim besom i nezadovoljstvom nego sto je u pitanju artikulisana podrska nekakvoj politickoj opciji. Having said all of that, cinjenica je da je HRC uzasan kandidat i da su razlozi zbog kojih se mnogi odlucuju da ne glasaju za nju apsolutno validni, no sigurno je da Tramp nema odgovor za probleme koji ih tiste, cak i da zanemarimo to da su mu sanse da bude izabran prakticno nepostojece, zato sto je obican klovn i sarlatan.

Najveci problem ovde je nesto drugo - nakon ovakvog izbornog ciklusa/cirkusa kakvom svedocimo, jako puno ljudi u USA ce ostati potpuno razocarano u demokratski proces i ili ce se potpuno iskljuciti iz njega (sto nikako nije dobro) ili ce postati spremniji da se prihvate nekih radikalnijih vaninstitucionalnih metoda za resavanje svojih problema (a tek to nije nikako dobro).

Mislim, sranje je kad se takve stvari desavaju i u nekoj siromasnoj zemlji treceg sveta, kada sranja pocnu u najvecoj globalizovanoj ekonomiji na svetu i pride najjacoj vojnoj supersili naoruzanoj nuklearnim oruzjem posledice ce se osecati svuda i jako dugo.

pa to su uglavnom glasači protiv sistema, pošto se Tramp postavio tako (iako ja i dalje ne mogu da budem siguran da to nije samo priča) logično je da će glasati za njega

uostalom spoljna politika skoro ista kao Sandersova dok unutrašnja ima bitne razlike ali izgleda da će mu radije to oprostiti nego dokazanu korupciju

Nisi cuo za srpski izraz "kad nema kise dobar je i grad"? E, to je u pitanju. 

Vesna Pešić: Glasaću za Nikolića jer vlast mora da se menja

meni najlogicnije ovo budjino, to sam i sam mislio al sve vreme pokusavam da nadjem neko smislenije resenje. valjda se treba pomiriti s tim da se tokom izbornih kampanja vecina transformise u navijacke copore u kojima razum prvi strada. kakvi smo, treba da se sutamo u bulju sto se do sad nismo istrebili. 
Posted

1. Spoljna politika ne lomi izbore (nikada)

2. Niko ne veruje da je WW3 moguc izgledan

tako se nije vjerovalo ni za WW2, spoljna politika je jako bitna 

Posted

tako se nije vjerovalo ni za WW2, spoljna politika je jako bitna

To je drugo pitanje.

Posted

Možda zato što si na drugom kraju planete i ne možeš smislit Killary?

Svatko u SAD tko nešto zna o politici nazvao je to političkim suicidom, ali razum ne radi kad si netko navuče koprenu preko očiju i ne pušta.

na primer?

Ja gledao malo TYT, jesu partizani, ali i znaju nesto o politici, kazu Hilari rasturila Trampa, ali nije im taj deo bio highlight (u onih 10 minuta post-debate sto sam gledao).

Pre bih rekao da je mreza odlucila da to bude highlight.

Bio je juce clanak kako Politico salje svoje clanke Podesti na overu.

Posted

Bio je juce clanak kako Politico salje svoje clanke Podesti na overu.

Ti plasiraš rusku propagandu i podržavaš rusko špijuniranje koje je lično Putin naredio protiv gradjana SAD, preti rat, a treba samo 4 minuta od naredjenja do lansiranja i ja sam ta koja zna kako da koristi fudbal.

Puppetu.

Posted

jes hilari ogavna ali ono sa druge strane je ne daj bože!

neko reče da trampa glavni mediji mimo pravila pljuju i psuju..pa to je vitalnost demokratije.lična inicijativa!demokratija kad zagusti nema pravila.tako se svi bore protu rasističkog kretena trampa.

isto je i kad putin to radi.mislim ne onaj putin sa fb-a,već onaj putin koji se bori protiv agresije usa uk.

nije demokratija ono što ste učili po seminarima već po aristotelu vuzla vuzlasta

Posted

komunjare o demokratiji obicno znaju najvise od igmanske inicjative pa nadalje

Posted

o demokratiji si čuo samo od komunjara pa ti vidi

Posted

trump je seselj. samo jos da pocne da stanca knjige i to je to. 

• Create New...