ObiW Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Autor teksta je kompletni debil ako ne može da skonta da ti ljudi koji po 3h čekaju Trampa da im se obrati i koji kupuju stvari po štandovima i nose MAGA kačkete i majice već nisu u njegovom kampu. Svaki njegov govor prenose lokalni mediji a u većini slučajeva i nacionalni, njima se Tramp obraća kada priča o tim stvarima. A i sam autor kaže u tekstu da zid i ostalo ne zaboravi u svakom svom stump speechu čisto za one koji su tu. Tramp svoju bazu ima pa ima, oni su jako lojalni glasači što su pokazali tokom čitavog prajmarija, on neće šta god da uradi do kraja izgubiti 1 glas iz svoje baze. Da bi pobedio na izborima treba mu još nešto, dakle ti Romni, Rubio, Sanders glasači, takođe belci ali malo obrazovaniji. Treba ti koeficijent inteligencije ne veći od 40 da bi skontao. Stvarno nije teško. Aj sad cemo recenicu po recenicu. Autor teksta je kompletni debil ako ne može da skonta da ti ljudi koji po 3h čekaju Trampa da im se obrati i koji kupuju stvari po štandovima i nose MAGA kačkete i majice već nisu u njegovom kampu U cijem kampu? Trampovom ili kampu pisca? Kako ljudi koji cekaju 3 sata da kupe stvari po standovima nisu u Trampovom kampu? Svaki njegov govor prenose lokalni mediji a u većini slučajeva i nacionalni, njima se Tramp obraća kada priča o tim stvarima. Ti izgleda ne razumes sta znaci "direktno obracanje", sto je pojam koji sam ja naveo. Da ti olaksam posao, to znaci da ako hoce da se obrati crncima, to ne radi u situaciji kada je publika pred kojim prica 99% bela, sto je on u ovom primeru uradio. A i sam autor kaže u tekstu da zid i ostalo ne zaboravi u svakom svom stump speechu čisto za one koji su tu. Cisto za nas koji smo tu i citamo sta pises, procitaj ponekad sta si napisao pre nego pritisnes "send". Od ovoga boli glava. Tramp svoju bazu ima pa ima, oni su jako lojalni glasači što su pokazali tokom čitavog prajmarija, on neće šta god da uradi do kraja izgubiti 1 glas iz svoje baze Potrajalo je, ali smo konacno stiglii do recenice koja ima glavu, rep, i smisao. Bravo! Da bi pobedio na izborima treba mu još nešto, dakle ti Romni, Rubio, Sanders glasači, takođe belci ali malo obrazovaniji. I zato se pred obrazovanijim belim glasacima obraca... crncima? To je kao da kazes da se Milosevic pred izbore 1997 (ili 98 ne secam se kad) obracao Albancima da bi ubrao glasove opozicije.
MayDay Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Ja sam bila zaspala posle pola sata debate. Tramp degenerik je pričao kao Andjus u poslednjoj emisiji kad komentariše igrače CZ. To su nepovezano nabrajanje i čašćenje epitetima, bez ikakvih rešenja (ne da su Hilarina mnogo konkretnija) osim onoga što je naučio u stranci, a to je da se smanje porezi.
theanswer Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Ludilo jebeno mozga. Ali ajde ovako. Autor teksta je kompletni debil ako ne može da skonta da ti ljudi koji po 3h čekaju Trampa da im se obrati i koji kupuju stvari po štandovima i nose MAGA kačkete i majice već nisu u njegovom kampu Autor je debil ako misli da ti ljudi već nisu u njegovom (Trampovom) kampu dakle locked, kontaš. Oni JESU u Trampovom kampu a on je debil ako misli da nisu. Ti izgleda ne razumes sta znaci "direktno obracanje", sto je pojam koji sam ja naveo. Da ti olaksam posao, to znaci da ako hoce da se obrati crncima, to ne radi u situaciji kada je publika pred kojim prica 99% bela, sto je on u ovom primeru uradio. To je tvoje mišljenje opet. On se obraća ljudima koji su tu na licu mesta, ali se obraća ljudima i koji gledaju na TV, dakle ako to nije direktno obraćanje za tebe onda ok, možda je direktno i da pored obraćanja na mitingu treba svakome i ruku da pruži i da ga dodirne, ne znam. I zato se pred obrazovanijim belim glasacima obraca... crncima? To je kao da kazes da se Milosevic pred izbore 1997 (ili 98 ne secam se kad) obracao Albancima da bi ubrao glasove opozicije. To sam već napisao gore jedno 2x ali nije problem da ponovim. Dakle, u pitanju je celokupna priča oko smekšavanja svoje slike u javnosti. Zna se da će Hilari pokupiti crne glasače u velikoj većini, poenta je Trampa da uzme glasove white college educated jer u tim brojkama trenutno po nekim pollovima zaostaje za Romnijem. Da bi uzeo te glasove on mora da izgleda prihvatljivije za njih, mora da smekša, mora da se vidi radi outreach prema minority glasačima između ostalih stvari. Čak i ovi tvoji Hilarijevi su pričali po medijima da je to u stvari njegov cilj. To je politika, nije teško skontati stvarno.
MNE Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Autor teksta je kompletni debil ako ne može da skonta da ti ljudi koji po 3h čekaju Trampa da im se obrati i koji kupuju stvari po štandovima i nose MAGA kačkete i majice već nisu u njegovom kampu. Svaki njegov govor prenose lokalni mediji a u većini slučajeva i nacionalni, njima se Tramp obraća kada priča o tim stvarima. A i sam autor kaže u tekstu da zid i ostalo ne zaboravi u svakom svom stump speechu čisto za one koji su tu. Tramp svoju bazu ima pa ima, oni su jako lojalni glasači što su pokazali tokom čitavog prajmarija, on neće šta god da uradi do kraja izgubiti 1 glas iz svoje baze. Da bi pobedio na izborima treba mu još nešto, dakle ti Romni, Rubio, Sanders glasači, takođe belci ali malo obrazovaniji. takav sam i ja utisak stekao, pripremio je "smireni" govor koji neće otjerati stalne glasače ali će privući procenat ili dva onih neodlučnih
Weenie Pooh Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Ja sam bila zaspala posle pola sata debate. Pa kad nema zombija & zmajeva, inače bi izdržala do ujutru -_- Hoćeš da nam Eraser i ObiW posle iz inata izglasaju Šešelja zato što ti spavaš na času?
Jeremija Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Nisam gledao debatu, ali i ne sumnjam da je Trump izdominirao. Hilari savetujem da ode u Bengazi po e-mailove, al' da se vrati na vreme za sledeću debatu.
MayDay Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Pa kad nema zombija & zmajeva, inače bi izdržala do ujutru -_- Hoćeš da nam Eraser i ObiW posle iz inata izglasaju Šešelja zato što ti spavaš na času? Ako im je neka uteha, ja bih glasala za Hilari, ali samo zbog jedne stvari. Nekako saosećam sa ženom što ima posla sa osobom o koju se argumenti i artikulacija misli nisu ni očešali. Plus, pomalo očekujem da će se napali da smanjuje doživljaje liderima Balkana sa ovom retorikom sa kojom su otpočeli u poslednjih par godina.
Ariel Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Nisam gledao debatu, ali i ne sumnjam da je Trump izdominirao. Hilari savetujem da ode u Bengazi po e-mailove, al' da se vrati na vreme za sledeću debatu. izdominirao ali nad kurcem sopstvenim.
mjone Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Ako im je neka uteha, ja bih glasala za Hilari, ali samo zbog jedne stvari. Nekako saosećam sa ženom što ima posla sa osobom o koju se argumenti i artikulacija misli nisu ni očešali. Plus, pomalo očekujem da će se napali da smanjuje doživljaje liderima Balkana sa ovom retorikom sa kojom su otpočeli u poslednjih par godina. pitanje je, zadnji put kad je bila u Sarajevu snajperisti pucali na nju, hteli da je ubiju ... pitanje je da li zeli da ponovi takvo strasno iskustvo.
Lord Protector Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 (edited) Od kada sam video onog gmaza Adelsona noćas na konvenciji postao sam sve sumnjičaviji da pravih izbora faktički i nema. Duplo golo kako okreneš. Svet je ionako otišao u bestragiju, ovo će biti samo još jedan ekser u kovčegu. Edited September 27, 2016 by slow
theanswer Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Adelson je dao 1,5m za konvenciju u Klivlendu. Bukvalno ga molili, bili su 6m u kurcu, na kraju su sa njegovih 1,5m bili u plusu 1,7m, odnosno ne u plusu nego iznad zacrtanog cilja.
Takeshi Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 kad jednog dana stigne demokratija u ameriku, pa budu imali stranku latino jedinstva, afro americki blok, bele orlove i slicno
Weenie Pooh Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Ako im je neka uteha, ja bih glasala za Hilari, ali samo zbog jedne stvari.
Toni Sumaher Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Ja sam bila zaspala posle pola sata debate. Tramp degenerik je pričao kao Andjus u poslednjoj emisiji kad komentariše igrače CZ. To su nepovezano nabrajanje i čašćenje epitetima, bez ikakvih rešenja (ne da su Hilarina mnogo konkretnija) osim onoga što je naučio u stranci, a to je da se smanje porezi. Andjus upravo objasnio da je biracko telo SAD odlucilo da ga vodi Tramp!
Recommended Posts