Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

generički republikanac opet kažem bi je pojeo za doručak.

to je tačno ali generički republikanac bi imao mnogo manje šansi da dobije izbore bez obzira što bi je prosuo u debati

ljudi neće glasati Trampa zbog debata...on je do sad spinovao 500 puta da ni sam više ne može da se sjeti kad je šta rekao, vidio je da pretjerivanje sa brojkama i uopšteno donosi popularnost i glasove i sad koristi to do maksimuma

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jeste HRC i isfolirana i istrosena, ali je ovo dobila na poene, posto se Tramp samosaplitao od upadica, loseg body language-a, populistickih opstih mesta i  neocekivane nervoze.  

tramp se uništio zavlačenjem u birther issue i ono oko rata u iraku itd. ovo ostalo je razlog zašto tramp i ima podršku.

donekle se i slažem sa mne ovim što piše, možda bi je rubio uništio u debati, ali on ne bi imao appeal kao tramp u midwestu niti bi to tek mogao imati kruz

rejtinzi kažu kao superbol

Posted (edited)

tramp se uništio zavlačenjem u birther issue i ono oko rata u iraku itd. ovo ostalo je razlog zašto tramp i ima podršku.

donekle se i slažem sa mne ovim što piše, možda bi je rubio uništio u debati, ali on ne bi imao appeal kao tramp u midwestu niti bi to tek mogao imati kruz

rejtinzi kažu kao superbol

Pa jeste, ali taj teren je osvojio, homogenizovao, bez koketiranja sa mainstreamom tesko da ce da prebaci i Romnijev rezultat. Bakuta odigrala svoju siguricu, ne moze ona ni bolje, ali ni losije od toga. Kad je Trampara sad nije izbacio iz ravnoteze, nece nikad.

Mislim, nisu debate kljucna stvar, ali ipak mogu da odlucuju tamo gde je tesno, sem ako u Trampovom stabu ne misle da postoji armada ponizenih i uvredjenih koji ce da pokuljaju na biralista  nakon njegovih eskapada. Nece.

Edited by Toni Sumaher
Posted

a kako je trampara krajnje debilno eksivirao priču o tax returns, na kojoj je holt baš insistirao, "IRS kaže da to što ste pod auditom nema veze i da možete da objavite tax returns" "Ja sam pod auditom već 15 godina, ja sam najviše auditovaniji čovek bla bla," ali onda je poentirao u svom stilu "objaviću kada ona objavi emailove" lol

Posted

vredela su hilari ona predavanja po volstritu, ima da zasipa reklamama do izbora.

2enw95l.jpg

Posted (edited)

Pa jeste, ali taj teren je osvojio, homogenizovao, bez koketiranja sa mainstreamom tesko da ce da prebaci i Romnijev rezultat. Bakuta odigrala svoju siguricu, ne moze ona ni bolje, ali ni losije od toga. Kad je Trampara sad nije izbacio iz ravnoteze, nece nikad.

Mislim, nisu debate kljucna stvar, ali ipak mogu da odlucuju tamo gde je tesno, sem ako u Trampovom stabu ne misle da postoji armada ponizenih i uvredjenih koji ce da pokuljaju na biralista  nakon njegovih eskapada. Nece.

Prebaciće Romnijev rezultat sigurno i u popular vote i u EC zato što će da izvede rekordan broj belih glasača bez koledž diplome što je Romniju bio veliki problem. A nije da je Romni imao bog zna kakv rezultat u ostalim demografskim grupama. Potcenjuješ taj broj tih ljudi jer njih opet kažem ima dovoljno da dobiju ove izbore.

Edited by theanswer
Posted

ja sam siguran da će Trampa glasati i manjine (one legalne) više nego bilo kog republikanca, jer ilegalci uzimao posao najviše upravo njima

neće to biti naravno većina niti blizu ali moglo bi biti značajno da prelomi, Obamu je glasalo 97% crnaca protiv Romnija, Hilari po meni ne može premašiti 80-85% to je prilična razlika

Posted (edited)

Mozda prebaci Romnija (mada zasad ne vidim kako ce to da uradi), ali Busa juniora iz 2004. malo teze, pritom se struktura biraca poprilicno promenila  na stranu demokrata. Trampu za pobedu treba neki 2008. turnout i 65 milki glasova. Ne verujem.

Edited by Toni Sumaher
Posted

vidjećemo, BrExit je djelovao mnogo nevjerovatniji pa je izglasan...

Posted

ja sam siguran da će Trampa glasati i manjine (one legalne) više nego bilo kog republikanca, jer ilegalci uzimao posao najviše upravo njima

neće to biti naravno većina niti blizu ali moglo bi biti značajno da prelomi, Obamu je glasalo 97% crnaca protiv Romnija, Hilari po meni ne može premašiti 80-85% to je prilična razlika

tu je stvar koliko će džonson i stein pokupiti millenialsa i naravno gotv od strane hilari koliko će biti dobar

sa druge strane prilična greška trampove kampanje je što nisu uradili više da propagiraju džonsona kao treću opciju jer on definitivno uzima više od hilari nego od trampa u ovom trenutku. ako on padne ti glasovi mogu ostati kod kuće al mogu otići hilari

Posted

Dobra je bila zlobaba™, vrlo predsednički od nje, a Trampara u Karić-kupus stilu.

hilari izgleda kao tadić pred debakl, sa potrebom da joj se ubrizgava bebeća krv u pravilnim vremenskim razmacima, kako bi mogla da funkcioniše. takođe, dvoumim se da li je više isfolirana ili istrošena.

meni je ovo delovalo kao duel Milosevica (covek koji ume da na trenutak zbuni taktickim iznenadjenjem, ali nema dugorocnu viziju) i Djindjica (ono sto prica ima veze, al nema nikakvu harizmu).

Posted (edited)

Ti ne samo da ponavljas ono sto si cuo od Trampa, nego te mrzi i da razmislis da li ima smisla ono sto si cuo...

Prvo, covek koji kaze da ce deportovati sve Latino imigrante nema nacina da dobije vecinske glasove Meksikanaca, koji su jedno 95% Latino glasaca. Jako mnogo njih zna nekoga i/ili ima rodjaka koji je ilegalac, i/ili su i samo u proslosti ilegalno usli u Ameriku pa se legalizovali. Moze da dobije glasove Kubanaca (jer oni ne mogu da budu ilegalci, cim udju dobiju papire) i Portorikanaca (oni su rode sa zelenom kartom), ali je to mali procenat od ukupnog broja.

Drugi skup koji ne moze da dobije su crnci. Da bi dobio glasove crnaca, Tramp treba da ode do njih i da razgovara sa njima, da ih licem u lice ubedi da je on njihova sansa da se status kvo promeni. Medjutim, njega bole kurac da to radi jer se naprosto ne oseca komotno medju crncima jer se nikada se nije socijalizovao sa njima. Sad su mu rekli da treba da se malo potrudi oko njih, i on resi da im se obrati u gradu koji je 90% beo, sa skupa na kome ima 99% belih. Matt Taibbi je pisao o tome u poslednjem broju Rolling Stone: tim potezom zbunjuje belce kada im prica kako ce crncima biti super, a crnce ne dobija jer im se ne obraca direktno.

Jedino na koga Tramp zaista moze da racuna je manjina koja je bela, pa samim time nije sto se kaze "visible minority", i koja misli da je svakoj manjini bas tako kao sto je njima. To jest, moze slobodno da racuna na nas i nasu istocnoevropsku bracu.

Edited by ObiW
Posted

Ti ne samo da ponavljas ono sto si cuo od Trampa, nego te mrzi i da razmislis da li ima smisla ono sto si cuo...

Prvo, covek koji kaze da ce deportovati sve Latino imigrante nema nacina da dobije vecinske glasove Meksikanaca, koji su jedno 95% Latino glasaca. Jako mnogo njih zna nekoga i/ili ima rodjaka koji je ilegalac, i/ili su i samo u proslosti ilegalno usli u Ameriku pa se legalizovali. Moze da dobije glasove Kubanaca (jer oni ne mogu da budu ilegalci, cim udju dobiju papire) i Portorikanaca (oni su rode sa zelenom kartom), ali je to mali procenat od ukupnog broja.

Drugi skup koji ne moze da dobije su crnci. Da bi dobio glasove crnaca, Tramp treba da ode do njih i da razgovara sa njima, da ih licem u lice ubedi da je on njihova sansa da se status kvo promeni. Medjutim, njega bole kurac da to radi jer se naprosto ne oseca komotno medju crncima jer se nikada se nije socijalizovao sa njima. Sad su mu rekli da treba da se malo potrudi oko njih, i on resi da im se obrati u gradu koji je 90% beo, sa skupa na kome ima 99% belih. Matt Taibbi je pisao o tome u poslednjem broju Rolling Stone: tim potezom zbunjuje belce kada im prica kako ce crncima biti super, a crnce ne dobija jer im se ne obraca direktno.

Jedino na koga Tramp zaista moze da racuna je manjina koja nije vidljiva dok ne otvori usta zato sto je bela, i koja misli da je svakoj manjini bas tako kao sto je njima. To jest, moze slobodno da racuna na nas i nasu istocnoevropsku bracu.

Imaš dosta poluistina ovde iako se u suštini slažem sa poentom priče.

Tramp je išao sa Karsonom u Detroit, išao je u Filadelfiju, imao neke sastanke, pojavljivao se u crkvama. To je naravno too late ali on svakako ne računa te glasove to je pokušaj da se ovom drugom delu bele populacije koja je malo obrazovanija predstavi kao kandidat koji nije rasista pa da ovi čista srca mogu da glasaju za njega. Ne znam na šta misliš kada kažeš za ovaj grad koji je 90% beo, on sa svakom svom skupu u poslednje vreme priča o Čikagu npr bez obzira koja je publika koja ga sluša direktno na tom mestu. U svakom slučaju oko glasova crnaca tu više ništa i ne zavisi od njega, pitanje je samo da li će Hilari njih uspeti da ubedi da izađu u bar sličnom broju i glasaju kao za Obamu što je teško poverovati ili će biti na tih nekih malo jače od 80% što je trenutno slučaj. I nije u stvari u pitanju tu rasa nego starost. Mlađi glasači su oni koji fale Hilari trenutno, bili oni crni beli latino ili svejedno sa razlikom što mlađi belci uglavnom se šaltaju na Džonsona dok ovi ostali jednostavno ne izlaze bar po anketama.

Posted

ne, rekao je da će deportovati samo ilegalne latinose a ne sve a ti razmisli koliko legalni meksički imigranti koji su prošli kroz haos dok su dobili legalno papire vole one ilegalne koji su samo preskočili ogradu i dobili skoro isto što i oni

crnaca imaš gomilu koji podržavaju Trampa iz vrlo logičnih razloga, nema šta Tramp tu da im priča ni da im prilazi, samo po YT imaš gomilu primjera npr.

to koliki je rasista potvrđuje što se hilari uhvatila za neki slučaj iz 1973e kada su crnci grupno tužili više trgovaca nekretninama među kojima se zadesio i on, to je gore od onoga kad je DJV zakačio S. Jankovića sa onim pištoljem iz 90ih

Posted (edited)

^ ^ Pa obratio se crncima direktno onim imbecilnim kratkim "What do you have to lose?" govorom od pre nekog vremena. Život vam je sranje, svi se drogirate i kradete, svi vas upucavaju, nema budućnosti, nema ničega - što ne biste glasali za mene, ne želite valjda more of the same?

Edited by Weenie Pooh
  • Create New...