theanswer Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Realno te koji njemu daju pare i treba da zajebe. Trump's campaign paid his businesses $8.2 million Po zakonu kada držiš događaj u recimo Tramp hotelu ti moraš da platiš iz kampanje za taj događaj. Kada koristiš avion itd. Ništa nelegalno nema tu
Eraserhead Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 (edited) Po zakonu kada držiš događaj u recimo Tramp hotelu ti moraš da platiš iz kampanje za taj događaj. Kada koristiš avion itd. Ništa nelegalno nema tu Znaci nema nista gratis. Kandidujes se, ljuidi ti daju donacije i ti za sve angazujes svoje firme, hotele, avione i na kraju si ili predsednik ili si dodao par miliona na bankovni racun. Zvuci kao nesto cega bi se DS setio. Nemam ja problem sa tim. Ko je dovoljno budala da mu da pare samo napred. Edited September 22, 2016 by Eraserhead
borris_ Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 +1 Vece su sanse da Hilari ode nakon 4 godine. To se podrazumjeva. Hillary bi trebala dobiti i nadam se da ce dobiti. Ako se nesto ne promjeni za ove 4 godine doci ce Trump 2.0. Sto je najcudnije sve vise mislim da ce Hillary vise uraditi u promjeni/ublazivanju sistema od bilo koga drugog. Iako mi je odvratna sva ova njena kampanja.
theanswer Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Znaci nema nista gratis. Kandidujes se, ljuidi ti daju donacije i ti za sve angazujes svoje firme, hotele, avione i na kraju si ili predsednik ili si dodao par miliona na bankovni racun. Zvuci kao nesto cega bi se DS setio. Nemam ja problem sa tim. Ko je dovoljno budala da mu da pare samo napred. Nemam tačan podatak ali dao je Tramp kampanji mnooogo više novca nego što je zaradio sa ovih 8 miliona.
mjone Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Pitanje je jel ce da zavrse na nekom "levicaru" tipa Sanders ili nekom "desnicaru" tipa Trump. Mozda lose razumem americku politiku, ali mi se cini da bi i Trump manje vise "legao na rudu" ako dobije izbore ... preveliki je to sistem da se tek tako sve sjebe zbog Trumpa ... a mozda i moze da napravi neko veliko sranje u spoljnoj politici, ko ce ga znati. Cela ta frka oko Trump-a i spominjanje "alt right" pokreta mi je vrlo simbolicno ... a kad se i pogleda kako se "levicari" ponasaju na Trumpovim skupovima uopste mi nije cudno sto to dobija na zamahu. Da mogu da glasam u USA bio bih "beli listic" ... pa sta bude.
theanswer Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Pošto sam pisao o Koloradu danas da ne bude da sam prećutao, Kvinipiek kaže plus 2 za Klinton tamo trenutno, to je sada najnoviji poll iz Kolorada. Ali i dalje stojim pri onome što sam gore napisao.
WTF Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 To onda nije odgovor na moj post. Jasno je zasto je lakse sazvakati Putina danas ako si pri stavu da ti treba 1 jaka cvrsta ruka. Ovaj drugi deo mene vise zanima. Ako danas koriste retoriku protiv zlih Rusa, zasto da bilo ko ocekuje da nece osuti po Meksikancima kada im to bude u interesu. Nije to dobro poredjenje. Ti sto su im usta samo puna "zlih Rusa" za njih su "zli Rusi" - Putin i njegova vrhuska, niko od njih nije javno istupio i rekao da su vecina Rusa ili ruskog naroda silovatelji, dileri droge, da ih sve treba deportovati ili sta vec. S druge strane imamo ekipu koja svoju mrznju i ogavnu retoriku koristi protiv obicnog coveka, koji bi gradili zidove i radili masovne deportacije obicnih, "malih" ljudi. Velika razlika, IMO. Loše je to dugoročno gledano, erase. Kupuje se vreme i održava status quo. Neka i pobedi Hilari, ako nešto ne krenu da menjaju(a čini se da ne žele), pobediće neki sledeći Tramp, ako ne ovaj. Kupuje se vreme da, ako pobedi Hillary, za 4 ili 8 godina mozda dodje neki Bernijev sledbenik. U tom slucaju, naravno da ce Trump 2.0 biti tu, to je sigurno. Ali, u slucaju da Trump 1.0 pobedi ove godine, ko zna sta ce biti za 4 godine. To ja i rekoh pre koji mesec, dakle doci ce im Trump 2.0 koji ce biti malo upeglaniji i umereniji u nastupu ali ce u sustini za angry white crowd da prica istu pricu kao i Trump 1.0. Hilari ce verovatno dobiti ove izbore ali ce biti one-term president, na sledecim pada. Ako Trump 2.0 ispadne onako kako ga ti opisujes, to ce onda da bude Ted Cruz. Ovo je sustina, dobije Hilari i sve ostane isto za 8 godina dobice izbore neko mnogo gori od Trumpa ... kao i kod nas sto je bilo, "beli listici" su samo ubrzali stvar, da nije Nikolic dobio Tadica dosao bi neko jos gori posle toga (Seselj npr, mada on i dalje ima sanse) Pitanje je jel ce da zavrse na nekom "levicaru" tipa Sanders ili nekom "desnicaru" tipa Trump. Mozda lose razumem americku politiku, ali mi se cini da bi i Trump manje vise "legao na rudu" ako dobije izbore ... preveliki je to sistem da se tek tako sve sjebe zbog Trumpa ... a mozda i moze da napravi neko veliko sranje u spoljnoj politici, ko ce ga znati. Cela ta frka oko Trump-a i spominjanje "alt right" pokreta mi je vrlo simbolicno ... a kad se i pogleda kako se "levicari" ponasaju na Trumpovim skupovima uopste mi nije cudno sto to dobija na zamahu. Da mogu da glasam u USA bio bih "beli listic" ... pa sta bude. Prvo, ne mozes Trumpa da poredis sa Tomom/Vucicem, mislim POTUS vs Predsednik ili Premijer Srbije, gde tu ima poredjenja. Nikolic/Vucic/SNS su dobili Tadica/DS uz blagoslov mocnika i elita tek kad su se ti mocnici i elite uverili da ovi nece da prave neka kolosalna sranja. Dosad skoro niko od takvih u USA nije stao uz Trumpa niti je izasao sa misljenjem da ce Trump da se "umije"/"unormali"/"legne na rudu"... Jos jedna stvar - srpski beli listici su svesno to radili vodjeni logikom da ce posle odredjenog vremena Tomine/Vuciceve vladavine narod (ukljucujuci tu i vecinu onih koji su za njih glasali) ustati i oterati ih govnjivim motkama, a onda ce doci neko bolji od svih njih. Kako im ide taj plan?
Tutankamon Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Pošto sam pisao o Koloradu danas da ne bude da sam prećutao, Kvinipiek kaže plus 2 za Klinton tamo trenutno, to je sada najnoviji poll iz Kolorada. Ali i dalje stojim pri onome što sam gore napisao. Kvinipek kaže nerešeno, kolko ja vidim, +2,5 je za Klintonku u preseku pollova. Ma ja sam samo reagovao jer svi pominju tu famoznu Pensilvaniju bez koje, ako je ne dobije, Tramp kao nema šta da traži...Ispostavi se da sa Koloradom i sa svim ostalim državama gde je trenutno u vođstvu (ok, nerešeno je na Floridi, u stvari i tu on vodi za jako malo) a bez Pensilvanije, Mičigena, Viskonsina i Nju Hempšira čovek ladno dobija. Ja mislim kako je on trenutno podcenjen i da su političari tog tipa uvek po malo podcenjeni jer se određeni procenat ljudi stidi da prizna za koga će glasati (kao kod nas za Šešelja na primer). Mislim kako je trenutno 50-50% i čak njemu dajem malu prednost mada ima još mnogo prilika da jedan od kandidata izvrši političko samoubistvo a tu su tek debate...
marv Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 http://www.youtube.com/watch?v=LyRBtbC69V0 Trampara pod "koncentrisanim satanističkim napadom" :( Fali samo da izvade ouija board i prizovu duhove mi (balkanci) smo evropa za amerikance, definitivno nesto nije u redu sa njima Nemam tačan podatak ali dao je Tramp kampanji mnooogo više novca nego što je zaradio sa ovih 8 miliona. sumnjam da je ovaj prevarant dao i jedan cent iz svog dzepa za kampanju
mjone Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Prvo, ne mozes Trumpa da poredis sa Tomom/Vucicem, mislim POTUS vs Predsednik ili Premijer Srbije, gde tu ima poredjenja. Nikolic/Vucic/SNS su dobili Tadica/DS uz blagoslov mocnika i elita tek kad su se ti mocnici i elite uverili da ovi nece da prave neka kolosalna sranja. Dosad skoro niko od takvih u USA nije stao uz Trumpa niti je izasao sa misljenjem da ce Trump da se "umije"/"unormali"/"legne na rudu"... Jos jedna stvar - srpski beli listici su svesno to radili vodjeni logikom da ce posle odredjenog vremena Tomine/Vuciceve vladavine narod (ukljucujuci tu i vecinu onih koji su za njih glasali) ustati i oterati ih govnjivim motkama, a onda ce doci neko bolji od svih njih. Kako im ide taj plan? Ne poredim politcare nego amosferu medju glasacima ... zelja za promenom. Sta je objasnjenje za uspeh Sandersa i Trumpa ? Meni je ocigledno da njihova retorika koja odskace od mainstream varijante. Pitas za plan ... plana naravno nema ... mislim da stvar vise ima veze sa emocijama nego sa razumom.
Venom Posted September 23, 2016 Posted September 23, 2016 (edited) Nije to dobro poredjenje. Ti sto su im usta samo puna "zlih Rusa" za njih su "zli Rusi" - Putin i njegova vrhuska, niko od njih nije javno istupio i rekao da su vecina Rusa ili ruskog naroda silovatelji, dileri droge, da ih sve treba deportovati ili sta vec. S druge strane imamo ekipu koja svoju mrznju i ogavnu retoriku koristi protiv obicnog coveka, koji bi gradili zidove i radili masovne deportacije obicnih, "malih" ljudi. Velika razlika, IMO. Sad mozes u sitna crevca da analiziras i racionalizujes Trumpove izjave kako ne dolaze normalni Meksikanci (hint: obican covek), nego kako neko salje (hint: vrhuska) dilere i olos. Dakle, i u tom smislu isti kurac. Edited September 23, 2016 by Venom
theanswer Posted September 23, 2016 Posted September 23, 2016 (edited) Kvinipek kaže nerešeno, kolko ja vidim, +2,5 je za Klintonku u preseku pollova. Ma ja sam samo reagovao jer svi pominju tu famoznu Pensilvaniju bez koje, ako je ne dobije, Tramp kao nema šta da traži...Ispostavi se da sa Koloradom i sa svim ostalim državama gde je trenutno u vođstvu (ok, nerešeno je na Floridi, u stvari i tu on vodi za jako malo) a bez Pensilvanije, Mičigena, Viskonsina i Nju Hempšira čovek ladno dobija. Ja mislim kako je on trenutno podcenjen i da su političari tog tipa uvek po malo podcenjeni jer se određeni procenat ljudi stidi da prizna za koga će glasati (kao kod nas za Šešelja na primer). Mislim kako je trenutno 50-50% i čak njemu dajem malu prednost mada ima još mnogo prilika da jedan od kandidata izvrši političko samoubistvo a tu su tek debate... Nerešeno je u h2h. Kada se uključe ostali kandidati onda je +2 za Klintonku. Jedna od retkih država gde third party pomaže Hilari, obično pomaže Trampu Edited September 23, 2016 by theanswer
Recommended Posts