Venom Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 To je zato sto su puskoljupci ljubitelji autoritarnih budala i "jakih lidera" pa im se Putin uklapa u taj ideal. Plus su skloniji ruskom metodu resavanja problema uz iskrcavanje tona bombi nego nekakvoj diplomatiji koja je za mlakonje. Plus treba pljuvati Obamu svuda i na svakom koraku nezavisno od toga da li preduzima nesto kao u Libiji ili ne preduzima nista kao u Siriji. To je objasnjenje za njih. E sad, koje je objasnjenje za prosvecene da opravdavaju svinjarije sustinski ksenofobijom?
Eraserhead Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 To je objasnjenje za njih. E sad, koje je objasnjenje za prosvecene da opravdavaju svinjarije sustinski ksenofobijom?Iskren da budem ja ovde znam vrlo malo ljudi koji vole Hillary uglavnom je to "'manje od dva zla prica" ili vole Obamu pa im je ovo najblize tome sto mogu da dobiju. Plus ljudi gotive Billa pa se ona malo i na to slepa.
Pečorin Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Loše je to dugoročno gledano, erase. Kupuje se vreme i održava status quo. Neka i pobedi Hilari, ako nešto ne krenu da menjaju(a čini se da ne žele), pobediće neki sledeći Tramp, ako ne ovaj.
Venom Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 (edited) Iskren da budem ja ovde znam vrlo malo ljudi koji vole Hillary uglavnom je to "'manje od dva zla prica" ili vole Obamu pa im je ovo najblize tome sto mogu da dobiju. Plus ljudi gotive Billa pa se ona malo i na to slepa. To onda nije odgovor na moj post. Jasno je zasto je lakse sazvakati Putina danas ako si pri stavu da ti treba 1 jaka cvrsta ruka. Ovaj drugi deo mene vise zanima. Ako danas koriste retoriku protiv zlih Rusa, zasto da bilo ko ocekuje da nece osuti po Meksikancima kada im to bude u interesu. Edited September 22, 2016 by Venom
MNE Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Plus su skloniji ruskom metodu resavanja problema uz iskrcavanje tona bombi OK, koliko su tona bombi u zadnjih 50 godina iskrcali ameri a koliko sovjeti?! Nešto mi govori da su ovi prvi jedno desetostruko ako ne i jače, od toga dobar dio i dok su vladale demokrate.
iDemo Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 OK, koliko su tona bombi u zadnjih 50 godina iskrcali ameri a koliko sovjeti?! Nešto mi govori da su ovi prvi jedno desetostruko ako ne i jače, od toga dobar dio i dok su vladale demokrate. http://academic.evergreen.edu/g/grossmaz/interventions.html
Tutankamon Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Pravio sam neku analizu na osnovu ove mape http://www.realclearpolitics.com/epolls/2016/president/2016_elections_electoral_college_map.html i po njoj Trampara ladno ima sasvim realne šanse da dobije dobija ako bi se izbori održali sada... Uzmimo kako je 164 glasa već obezbedio, uz Ohajo 18 (vodi u proseku pollova za 1,8%), Floridu 29 (presek pollova je izjednačeno), Ajovu za 6 (vodi 4,3%), Kolorado 9 (gubi u proseku 3,7% ali mu poslednji poll daje prednost od 4% a pre toga su rađeni tek krajem avgusta), Nevadu 6 (vodi u proseku 2%), Arizonu 11 (vodi u proseku 1,6%), Severnu Karolinu 15 (vodi u proseku 1,8%), Džordžiju 16 (vodi u proseku 4%) i Mejn drugi distiht 1 (vodi u proseku 5,2%)...to mu ukupno na ovih 164 daje još 111 elektoralnih glasova i ukupno 275...
theanswer Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 (edited) Kolorado je problem u toj jednačini. Poslednji pol ga u stvari ima na minus 9 što je mnogo realnije imajući u vidu demografiju. Mislim da postoje dve realne pretpostavke po kojoj Tramp može biti predsednik. Jedna je da se dogodi neki događaj od sada do novembra koji će od Klintonke da napravi još nepoželjnijeg kandidata nego sada, tačno ne znam šta bi to moglo biti (važi u oba slučaja) jer je ona već mislim na dnu moguće popularnosti po pitanju predsedničkog kandidata,nije realno da ide niže. Onda bi trka nacionalno verovatno bila Tramp plus 1 ili 2 i onda bi mapa ko zna kako izgledalo. Druga realnija pretpostavka o kojoj sam već pisao je da jednostavno pollovi potcenjuju Trampa tj potcenjuju izlaznost i udeo u biračkom telu belaca pogotovo belaca bez koledž diplome. Nasuprot opštem mišljenju da je potrebno da Tramp bude bolji sa latino i afroamerikancima u Americi pogotovo u državama koje su target kao što su Ohajo, Pensilvanija, Florida postoji dovoljan broj takvih birača da nadomeste i veću razliku od Obamine protiv Romnija među manjinama. Tramp je na prajmarijima pokazao da može da izvede ogroman rekordan broj ovih glasača a pollovi su pokazali kao u npr Mičigenu kada je Sanders dobio Hilari da mogu da se žestoko ali žestoko zajebu. A sada ne bi bio potreban takav zajeb od 15ak procenata kao tada nego neki manje od 3,4 procenta u Pensilvaniji, procenat,dva na Floridi itd. Ali obe ove pretpostavke i dalje su manje realne od toga da Hilari recimo dobije sve Obama države minus Ohajo i Ajovu. Edited September 22, 2016 by theanswer
hazard Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Loše je to dugoročno gledano, erase. Kupuje se vreme i održava status quo. Neka i pobedi Hilari, ako nešto ne krenu da menjaju(a čini se da ne žele), pobediće neki sledeći Tramp, ako ne ovaj. To ja i rekoh pre koji mesec, dakle doci ce im Trump 2.0 koji ce biti malo upeglaniji i umereniji u nastupu ali ce u sustini za angry white crowd da prica istu pricu kao i Trump 1.0. Hilari ce verovatno dobiti ove izbore ali ce biti one-term president, na sledecim pada.
mjone Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Loše je to dugoročno gledano, erase. Kupuje se vreme i održava status quo. Neka i pobedi Hilari, ako nešto ne krenu da menjaju(a čini se da ne žele), pobediće neki sledeći Tramp, ako ne ovaj. Ovo je sustina, dobije Hilari i sve ostane isto za 8 godina dobice izbore neko mnogo gori od Trumpa ... kao i kod nas sto je bilo, "beli listici" su samo ubrzali stvar, da nije Nikolic dobio Tadica dosao bi neko jos gori posle toga (Seselj npr, mada on i dalje ima sanse)
Eraserhead Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Realno te koji njemu daju pare i treba da zajebe. Trump's campaign paid his businesses $8.2 million
Peter Fan Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 +1 Docim Klintonovi i fondacija im, nikad ne iznevjere povjerenje investitora donora. S njima nema neizvjesnosti. Goldman Sachs approves this message (but is withholding the transcripts).
hazard Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 Ovo je sustina, dobije Hilari i sve ostane isto za 8 godina dobice izbore neko mnogo gori od Trumpa ... kao i kod nas sto je bilo, "beli listici" su samo ubrzali stvar, da nije Nikolic dobio Tadica dosao bi neko jos gori posle toga (Seselj npr, mada on i dalje ima sanse) Kakvih 8 godina, Hilari moze da izvuce jedan mandat max
borris_ Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 I Trump i Hillary ce biti tu samo jedan mandat. Obadvoje su losi, svako na svoj nacin.
Eraserhead Posted September 22, 2016 Posted September 22, 2016 (edited) I Trump i Hillary ce biti tu samo jedan mandat. Obadvoje su losi, svako na svoj nacin. +1 Vece su sanse da Hilari ode nakon 4 godine. A Trump Ohio campaign chair claims there was 'no racism' before Obama presidency, promptly resigns A campaign chair for Donald Trump's Ohio operation is reportedly no longer with the campaign after claiming in a recent interview that racism did not exist before President Barack Obama's presidency. The campaign chair, Kathy Miller, who was leading Trump's effort in Mahoning County, also told The Guardian that "if you're black and you haven't been successful in the last 50 years, it's your own fault." "You've had every opportunity — it was given to you," she told the newspaper. "You've had the same schools everybody else went to. You had benefits to go to college that white kids didn't have. You had all the advantages and didn't take advantage of it. It's not our fault, certainly." A Trump representative told Bloomberg's Joshua Green on Thursday that Miller resigned from the campaign shortly after the comments circulated. Miller provided a statement to Green, calling her statements from the Guardian interview "inappropriate." "My personal comments were inappropriate, and I apologize," she said. "I am not a spokesperson for the campaign and was not speaking on its behalf. I have resigned as the volunteer campaign chair in Mahoning County and as an elector to the Electoral College to avoid any unnecessary distractions." Mahoning County, the home of Youngstown, Ohio, was one of the hardest-hit areas in the Rust Belt by the exodus of manufacturing jobs from the region. More than 6,000 Democrats in the county switched party affiliation for this year's primary, reportedly to support Trump, per The Guardian. The county also has a large black population, constituting 16% of its total. That's larger than the statewide and national averages. But Miller played that down in the interview, saying black people tend not to vote because of "the way they're raised." "I don't think that's part of the way they're raised," she said. "For us, I mean, that was something we all did in our families — we all voted." She also dismissed the racial tensions of the 1960s, when she said she was in high school, saying there "was no racism" and she "never experienced" segregation. "I don't think there was any racism until Obama got elected," she said. "We never had problems like this ... Now, with the people with the guns, and shooting up neighborhoods, and not being responsible citizens, that's a big change, and I think that's the philosophy that Obama has perpetuated on America." Miller also called the Black Lives Matter movement "a stupid waste of time," later adding that the media was "making stuff up" when writing that Trump might be exploiting prejudiced views among some voters. "He's very willing to talk about issues that have never been discussed publicly," she said. Trump on Wednesday held an African-American outreach event at a church in nearby Cleveland, where boxing promoter Don King repeatedly used the word "Negro" and accidentally said "n-----" during his introduction of the Republican nominee. Trump and a couple of people seated behind King seemed to smile at the comments. Edited September 22, 2016 by Eraserhead
Recommended Posts