Weenie Pooh Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Ali poenta je plašiti ljude. Da izađu da glasaju za Hilari koja će da se igra rata po Sirijama i Libijama. Znači nije krivica demokratske partije koja se sklonila sa puta kako bi ispoštovala Hilari jer je njen red nego je krivica na gomili ljudi koji nisu nikad ni bili članove demokratske partije jer eto neće da glasaju za Hilari. Zaključavaj topik.
Eraserhead Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) On zid neće sagraditi niti će sprovesti tu zabranu muslimanima niti će crncima nešto biti gore nego što im je sad ovako do jaja super u Barakovoj Americi. Nista ako ti kazes onda nema druge. Cak se ni ne radi o tome da li ce stvarno sagraditi zid nego se radi o jednom autoritarnom, populistickom politicaru koji vise nego bilo ko drugi gradi kampanju na strahu. Strahu od meksikanaca koji siluju, muslimana koji ce da nas pobiju, imigranata koji kradu posao itd. Tako nesto se nikada nije zavrsavalo dobro. E sad ako bi neko takvom neuravnotezenom liku dao mesto najmocnijeg coveka na planeti uz parolu "ma nece on uraditi to sto govori" onda svaka cast. EDIT: I ako mislis da se ona igrala rata onda mi je cudno da uopste pomisljas da ovaj psihopata moze biti neka opcija. Doduse on ce stvari resavati putinovskim metodama... tepih bombardovanjima kao zamenu za bilo kakvu diplomatiju i bez mnogo razlike gde se nalaze civili a gde vojnici. Edited September 19, 2016 by Eraserhead
Roger Sanchez Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Zaključavaj topik. Jokto, nego diansera za moderatora i urednika.
theanswer Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) Nista ako ti kazes onda nema druge. Cak se ni ne radi o tome da li ce stvarno sagraditi zid nego se radi o jednom autoritarnom, populistickom politicaru koji vise nego bilo ko drugi gradi kampanju na strahu. Strahu od meksikanaca koji siluju, muslimana koji ce da nas pobiju, imigranata koji kradu posao itd. Tako nesto se nikada nije zavrsavalo dobro. E sad ako bi neko takvom neuravnotezenom liku dao mesto najmocnijeg coveka na planeti uz parolu "ma nece on uraditi to sto govori" onda svaka cast. EDIT: I ako mislis da se ona igrala rata onda mi je cudno da uopste pomisljas da ovaj psihopata moze biti neka opcija. Doduse on ce stvari resavati putinovskim metodama... tepih bombardovanjima kao zamenu za bilo kakvu diplomatiju i bez mnogo razlike gde se nalaze civili a gde vojnici. Hilari se aktivno zalagala i koliko znam nije opovrgla to još uvek za no fly zonu iznad Sirije. Tramp nije rekao da će carpet bombardovati, to je bio Kruz. A za ovo prvo, to je moje mišljenje. Da nema meksikanaca koji siluju, muslimana koji ubijaju i imigranata koji kradu posao ne bi bilo ni glasova za Trampa ako ćemo tom logikom? Isto se može reći i za demokrate koji skoro na svim izborima sada već kukaju kako im je protivnik rasista, kako oni brinu za middle class a republikanci samo za bogate itd. Sad kad se pojavi populista koji im se usere u poruku onda odjednom demokrate igraju na staru republikansku kartu national security, commander in chief, unfit for office itd. Cela Hilari kampanja zadnjih 2 meseca je anti Tramp. Edited September 19, 2016 by theanswer
dragance Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Populista, koji je i sam deo establišmenta, ma šta god njegove pristalice mislile. Aman zaman, čovek koji je doveo par hiljada Poljaka ilegalno da mu grade Trump tower i za šta je kažnjen na sudu i nikom ništa?! Da ne pominjem neke druge stvari. Ali da je Baba ogavna i da bi mi učinila plezir ako ispuši, to stoji. Problem je što bi mi preselo odmah od pobednika.
Eraserhead Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Da nema meksikanaca koji siluju, muslimana koji ubijaju i imigranata koji kradu posao ne bi bilo ni glasova za Trampa ako ćemo tom logikom?
Weenie Pooh Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Cela Hilari kampanja zadnjih 2 meseca je anti Tramp. To je, jebiga, razumna odluka. Užasno su nepopularni i jedan i drugi, trude se kod svakog pitanja da teraju vodu onom drugom kako znaju i umeju. Tokom primaries poruka je bila "Ja sam jedina sposobna da pobedim Trampa", a sad joj je poruka "Glasajte za mene da ne dođe Tramp". Nema žena šta drugo da ponudi, ne može tokom izbora da se umiva od reputacija koju joj godinama zagovnjavaju. Može samo da ćutke uperi prst u protivkandidata i nada se najboljem.
theanswer Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 To je, jebiga, razumna odluka. Užasno su nepopularni i jedan i drugi, trude se kod svakog pitanja da teraju vodu onom drugom kako znaju i umeju. Tokom primaries poruka je bila "Ja sam jedina sposobna da pobedim Trampa", a sad joj je poruka "Glasajte za mene da ne dođe Tramp". Nema žena šta drugo da ponudi, ne može tokom izbora da se umiva od reputacija koju joj godinama zagovnjavaju. Može samo da ćutke uperi prst u protivkandidata i nada se najboljem. Ne kažem ja da to nije razumna odluka nego je on napisao kako Tramp koristi argumentaciju straha. A šta je onda ovo što demokrate rade ako nije baziranje kampanje na strahu od Trampa.
Budja Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Kaze se lazy. Prihvatam gresku. Samo se ne kaze, vec pise.
Budja Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Kaze se lazy. Da, Trampovi glasaci citaju mene ili NYT. Ovde se krive direktno Trampovi glasaci i to s punim pravom. Ako HRC izgubi, to nece biti zbog tih Trampovih rasista i sovinista, nego zbog umerenih GOP-era i Bernijevaca. Ovi prvi ako ne glasaju za HRC, bice to uglavnom zbog ciste gluposti posto su u proslosti sigurno glasali za gore republikanske kandidate od Hilary. Ovi drugi, ako ne glasaju za HRC i tako pomognu Trampu, pokazace da nemaju veze sa prakticnom politikom i da ce radije nastetiti drustvu nego da predju preko svojih licnih principa apsolutnog moralizma ili da se ozbiljnije angazuju. Oni i njihovi principi ce naravno biti i prvi na udaru kad Tramp postane predsednik sto ce biti dobra edukacija. Ovaj ostatak da je establisment trebao nekako da izvadi kandidata iz sesira je otprilike kako mali Perica zamislja americku politiku i ne bih dalje komentarisao. Pa da, logicno, umesto da se zapitas zasto umereni GOPovci i Bernijevci nece da glasaju za Hilari, lakse je okriviti ih da ne vide buducnost. Teofil 2012. Ua beli listici. Zar nije logicnije ovako, sa stanovista biznisa i medija: Ljudi ne vole Hilari personalno + vreme je za promenu, dobar deo glasaca je besan na status quo. Rizicno je da Hilari bude kandidat: za stabilnost drustva i za biznis interese. OK, krecemo u kampanju 2014 kako je Hilari los kandidat i kako demokrate ne bi smele da je kandiduju.
Eraserhead Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) Ne kažem ja da to nije razumna odluka nego je on napisao kako Tramp koristi argumentaciju straha. A šta je onda ovo što demokrate rade ako nije baziranje kampanje na strahu od Trampa. Cekaj, dodje neko i kaze "Ako ja pobedim necemo pustati muslimane u zemlju jer su oni teroristi i isteracemo meksikance jer su neradnici i silovatelji". Onda protivkandidat kaze "Nemojte glasati za tog coveka on je rasista i ako pobedi mogu se jako lose stvari desiti". I onda je ta druga osoba ta koja bazira kampanju na strahu a ova prva je "eto jebi ga". Ne volim ni ja Hillary ali ajmo da budemo realni. Njen tim gresi u kampanji ali onaj ko je uneo govor mrznje i sirenje straha u ceo proces je Tramp. Edited September 19, 2016 by Eraserhead
WTF Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Pa da, i ovde na forumu se zapatio taj idiotski koncept "dve strane iste medalje" i onda tako ispada da jednako lose biti rasista/fasista/sovinsta i neko ko rasistu/fasistu/sovinistu izproziva za njegov rasizam/fasizam/sovinizam. Tako se "all Mexicans are rapists and drug dealers" tretira kao nekakva sala, dosetka, hiperbola ili sta vec, a "baskets of deplorables" je najveca uvreda ikad izreknuta u nekoj US predsednickoj kampanji.
Budja Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Pa da, i ovde na forumu se zapatio taj idiotski koncept "dve strane iste medalje" i onda tako ispada da jednako lose biti rasista/fasista/sovinsta i neko ko rasistu/fasistu/sovinistu izproziva za njegov rasizam/fasizam/sovinizam. Tako se "all Mexicans are rapists and drug dealers" tretira kao nekakva sala, dosetka, hiperbola ili sta vec, a "baskets of deplorables" je najveca uvreda ikad izreknuta u nekoj US predsednickoj kampanji. Kazem ja, sada je u modi koncept "false equivalency" koji demokrate promovisu da bi se najcrnja partizanstina legitimisala kao objektivna istina. Samo vas jebu par stvari oko hiperbolisane kampanje koje joj oduzimaju kredibilitet. Recimo: 1. Da li je Tramp izdajnik kome treba suditi jer je pozvao Putina da provali mejlove? 2. Da li Trampu treba suditi jer je pozvao na atentat na Hilari? Usput, ovo boldovano je takodje hiperbola. “When do we beat Mexico at the border? They’re laughing at us, at our stupidity. […] When Mexico sends its people they’re not sending their best. They’re not sending you; they’re not sending you. They’re sending people that have lots of problems, and they’re bringing those problems with us. They’re bringing drugs. They’re bringing crime. They’re rapists, and some, I assume, are good people. But I speak to border guards and they tell us what we’re getting.” the worst elements in Mexico are being pushed into the United States by the Mexican government." "The largest suppliers of heroin, cocaine and other illicit drugs are Mexican cartels that arrange to have Mexican immigrants trying to cross the borders and smuggle in the drugs. The Border Patrol knows this," Trump wrote. "Likewise, tremendous infectious disease is pouring across the border. The United States has become a dumping ground for Mexico and, in fact, for many other parts of the world." To ipak nije "all Mexicans" iako je, objektivno, wink-wink na tako nesto. Cak i Daily Beast je reagovao oko smaranja smakom sveta ako dodje Tramp. Kacio sam taj clanak ranije.
theanswer Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Cekaj, dodje neko i kaze "Ako ja pobedim necemo pustati muslimane u zemlju jer su oni teroristi i isteracemo meksikance jer su neradnici i silovatelji". Onda protivkandidat kaze "Nemojte glasati za tog coveka on je rasista i ako pobedi mogu se jako lose stvari desiti". I onda je ta druga osoba ta koja bazira kampanju na strahu a ova prva je "eto jebi ga". Ne volim ni ja Hillary ali ajmo da budemo realni. Njen tim gresi u kampanji ali onaj ko je uneo govor mrznje i sirenje straha u ceo proces je Tramp. To je kampanja uglavnom. Piše dole, niti je Tramp rekao da su svi Meksikanci silovatelji niti je ostao pri tome da će zabraniti ulazak muslimanima. Nije da se ja sad slažem sa tom izjavom oko Meksikanaca ali kažem da je to kampanja koja mobiliše bazu a u ovom slučaju to tvoje "isteraćemo meksikance jer su neradnici i silovatelji" je tvoja hiperbola. Pod jedan, ako neko uđe ilegalno u državu on po zakonu treba da bude deportovan. Pitaj Obamu koliko je ljudi on deportovao. Druga stvar je potpuno suprotna od toga da su neradnici jer je ceo koncept da uzimaju poslove i da onda nema posla za ove druge mada je to po meni loš argument. ITD ITD ITD
dillinger Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Nista ako ti kazes onda nema druge. Cak se ni ne radi o tome da li ce stvarno sagraditi zid nego se radi o jednom autoritarnom, populistickom politicaru koji vise nego bilo ko drugi gradi kampanju na strahu. Strahu od meksikanaca koji siluju, muslimana koji ce da nas pobiju, imigranata koji kradu posao itd. Tako nesto se nikada nije zavrsavalo dobro. E sad ako bi neko takvom neuravnotezenom liku dao mesto najmocnijeg coveka na planeti uz parolu "ma nece on uraditi to sto govori" onda svaka cast. EDIT: I ako mislis da se ona igrala rata onda mi je cudno da uopste pomisljas da ovaj psihopata moze biti neka opcija. Doduse on ce stvari resavati putinovskim metodama... tepih bombardovanjima kao zamenu za bilo kakvu diplomatiju i bez mnogo razlike gde se nalaze civili a gde vojnici. Stvarno ne znam šta bi Trampara sutra mogao bombardovati izuzev IS-a. Misliš možda Meksiko? Sa druge strane imaš dokazanog liberalnog intervencionistu koja ima da utera demokratiju svima kojima je meki Obama gledao kroz prste. Dozvolite da je makar van US dopušteno misliti da je ovo drugo triput opasnije po planetu jer vodi otvorenom nuklearnom obračunu sa barem dve zemlje
Recommended Posts