Gandalf Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Evo gledam neko se ljuti na Berniea sto je stao iza Hillary ali mi nije jasno sta je drugo trebalo da uradi? Bernie je uradio ono sto mora da bi svoj pokret odrzao u zivotu.
theanswer Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) ko je to trebao da je najuri? ko je mogao da izda takvu direktivu? nema toga ko može medijima da određuje kome će da pruže podršku, i kako će izveštavati. a nakon sto je potukla Sandersa... Klintonka je pobedila na partijskim izborima demokrata, naravno da će svi značajniji mediji imati nju (i/ili Trampa) kao glavnog kandidata. marginalci mogu sebi da priušte da se zezaju sa Džonsonom i Stajn, to nije slučaj sa velikima. hahaha kao onda kad je vašington post za 24 sata objavio koliko beše 15 tekstova protiv sandersa? pričamo o vašington postu koji je dobio pulicerovu nagradu za objavljivanje nsa leakova koje im je dostavio snouden a pre dva dana izašli sa ed board tekstom u kome se protive pomilovanju i traže zatvorsku kaznu edit. pardon, 16 tekstova negativnih za 16 sati. pa sputnjik je za njih doajen novinarstva Edited September 19, 2016 by theanswer
Budja Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 ko je to trebao da je najuri? ko je mogao da izda takvu direktivu? nema toga ko može medijima da određuje kome će da pruže podršku, i kako će izveštavati. a nakon sto je potukla Sandersa... Klintonka je pobedila na partijskim izborima demokrata, naravno da će svi značajniji mediji imati nju (i/ili Trampa) kao glavnog kandidata. marginalci mogu sebi da priušte da se zezaju sa Džonsonom i Stajn, to nije slučaj sa velikima. Pazi, svi mediji su guralii Hilari protiv Bernija. Drugo, izgleda da postoji Washington bubble u kome niko ne sme da se usprotivi Hilari jer je na nju red i jer je, kao, electable. Ona je ove primaries dobila iskljucivo na 100% podrsku elite, medijske i finansijke, i to na gurku protiv slabog kandidata kao sto je Berni. 2008. je ispusila. Zasto je to tako? Zasto elita PRE primaries nije promislila i rekla babi da se skloni i podrzala, recimo, ovog Kejna? Ili je rec o tome da su potpuno odvojeni od "naroda", pa se mislilo (kao sto sam i ja mislio) da nema veze Hilari vs. Jeb, who cares. A ovako, imamo sledece: http://www.politico.com/story/2016/09/trump-shatters-gop-records-with-small-donors-228338 Trump shatters GOP records with small donors‘He’s the Republican Obama,’ one operative says as Trump monetizes his Republican supporters.
Budja Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 + 1 na answer-a. Lowest common denominator. Sada su svi mediji na nivou Fox News-a. I ne, to nema veza sa "false equivalency" mantrom kojom "progresivci" nastoje da opravdaju svoje neprincipijelno navijanje za Hilari.
Eraserhead Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) Ljudi ovde zamisljaju kako se stvarima rukovodi iz jednog centra moci jer takva simplifikacija olaksava razumevanje sveta. Medjutim taj "establishment" je mreza uticaja. Da je neki Romney ili Bush opet kandidat Hillary nikako ne bi bila prvi pik. Gledam i po ovim strijim bankarima kod mene, koji su mahom clanovi nekih republikanskih kuraca-palaca i koji je ne vole ali nece da im Tramp bude predsednik. Edited September 19, 2016 by Eraserhead
Meazza Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) If voting made any difference they wouldn't let us do it. Mark Twain Sto bi rekao McNulty, it was her turn, nije bio Sandersov, i to je sve. U jednopartijskim sistemima posao odradi batina, u dvopartijskim medijska masinerija i mrak, ali u oba slucaja to demokratiju videlo nije. Edited September 19, 2016 by IndridCold
Eraserhead Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 If voting made any difference they wouldn't let us do it. Mark Twain Sto bi rekao McNulty, it was her turn, nije bio Sandersov, i to je sve. U jednopartijskim sistemima posao odradi batina, u dvopartijskim medijska masinerija i mrak, ali sustina je potpuno ista. Bio je njen turn i pre 8 godiona pa nista. I da cesto postoji neko ko je vidjen kao da je njegov red. Neko ko je dovoljno dugo u politici, ima iskustvo, ambicije i resurse. Nije to nista sad odjednom novo.
theanswer Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Ljudi ovde zamisljaju kako se stvarima rukovodi iz jednog centra moci jer takva simplifikacija olaksava razumevanje sveta. Medjutim taj "establishment" je mreza uticaja. Da je neki Romney ili Bush opet kandidat Hillary nikako ne bi bila prvi pik. Gledam i po ovim strijim bankarima kod mene, koji su mahom clanovi nekih republikanskih kuraca-palaca i koji je ne vole ali nece da im Tramp bude predsednik. Ja sam pričao o rigged sistemu unutar demokrata koji su odlučili davno da je sad red na Hilari. I republikanci bi rado nominovali Buša ali je on za razliku od Hilari imao ozbiljnije protivnike koji su bili spremni da kažu svašta nešto kao Tramp, dok Bernie nije želeo da prelazi neku liniju jer je i on kasno počeo da veruje da može da pobedi. Plus demokrate imaju jebene superdelegate, da ih republikanci imaju nema šanse da bi Tramp bio nominovan. Hilari je u kampanju krenula sa 500 delegata prednosti a potrebno je 2100, imala je svaki mogući endorsment, svaki mogući medij u tim early state, obećan joj je praktično glas afroamerikanaca. Čim je Sanders dobio NH, sutradan je Luis izašao sa ekipom i endorsovao Hilari bez da je provela dan u SC. To je bio njen firewall kao što joj je sad PA firewall. I pored svega toga Sanders pobeđuje u 22 države, i pored toga što demokrate koje su navodno protiv voter supression imaju nakaradne prajmarije gde treba da se registruješ 6 meseci pred izbore da bi glasao itd itd.
borris_ Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 ko je to trebao da je najuri? ko je mogao da izda takvu direktivu? nema toga ko može medijima da određuje kome će da pruže podršku, i kako će izveštavati. Ne budi naivan. Nr znam kakva je situacija u americi (cini mi se da je samo WSJ nezavisan ali mozda grijesim) ali u francuskoj sve novine (odim dvije) drze dvije-tri korporacije koje su isko povreane sa politikom i kojr preko tih novina lobiraju na svoju stranu.
Meazza Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) Nemoj da me shvatis pogresno, ja zaista ne osudjujem americki dvopartijski sistem. Suludo bi bilo igrati se sa sudbinom tolike zemlje-kontinenta koja je uz to i nuklearna sila i najveca ekonomija sveta tako sto bi se gradjanima dala mogucnost da menjaju sistem svake cetiri godine na nepredvidiv nacin. Tu bi prava demokratija bila neodgovorna, verovatno cak i opasna. Amerika, Rusija, Kina, to nisu Evropske drzavice-pigmeji, to su imperije. Sa tim nema zezanja i promene mogu biti samo postepene, bez eksperimentisanja, nista na brzinu. Edited September 19, 2016 by IndridCold
Gandalf Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 hahaha kao onda kad je vašington post za 24 sata objavio koliko beše 15 tekstova protiv sandersa? Pazi, svi mediji su guralii Hilari protiv Bernija. Drugo, izgleda da postoji Washington bubble u kome niko ne sme da se usprotivi Hilari jer je na nju red i jer je, kao, electable. Ona je ove primaries dobila iskljucivo na 100% podrsku elite, medijske i finansijke, i to na gurku protiv slabog kandidata kao sto je Berni. 2008. je ispusila. Zasto je to tako? Zasto elita PRE primaries nije promislila i rekla babi da se skloni i podrzala, recimo, ovog Kejna? Klintonka je karijerni političar, minimum 15 godina je radila na tome da postane predsednik. stvarala kontakte, činila ljudima usluge, stvorila mašinu koja će joj služiti na izborima... potpuno očekivano da je imala podršku partije kojoj pripada, protiv autsajdera koji do pre par meseci nije bio ni član partije. da bi nju isključili ili je ubedili da odstupi, potrebno je bilo da "elita" bude nekakvo čudo koje funkcioniše kao jedan organizam. morala bi da postoji nekakva Bilderberg grupa koja bi na megatajnom sastanku donosila odluke. srećom, ne fercera. mislim... WP i svi značajniji mediji su bili protiv kandidata koji je obećavao Revoluciju!? iznenađujuće. :P
Budja Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Klintonka je karijerni političar, minimum 15 godina je radila na tome da postane predsednik. stvarala kontakte, činila ljudima usluge, stvorila mašinu koja će joj služiti na izborima... potpuno očekivano da je imala podršku partije kojoj pripada, protiv autsajdera koji do pre par meseci nije bio ni član partije. da bi nju isključili ili je ubedili da odstupi, potrebno je bilo da "elita" bude nekakvo čudo koje funkcioniše kao jedan organizam. morala bi da postoji nekakva Bilderberg grupa koja bi na megatajnom sastanku donosila odluke. srećom, ne fercera. mislim... WP i svi značajniji mediji su bili protiv kandidata koji je obećavao Revoluciju!? iznenađujuće. :P Ovaj, opet pogresno shvatas. Nije rec o tome da su protiv Trampare i Bernija. Rec je o tome da, podrzavajuci Klintonovu, rade protiv sopstvenog interesa. To networks, back scratching... ne mogu da objasne. Kada se vidi da je kandidat truba, onda se prosto trazi drugi. A ako mislis da je Klintonova potkupila CEO establisment, onda je americka demokratija u vecem kurcu nego sto sam mislio, ili su elite u bbulu potpuno delusional.
Gandalf Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Kada se vidi da je kandidat truba, onda se prosto trazi drugi. ko će to uraditi? centralni komitet? A ako mislis da je Klintonova potkupila CEO establisment, onda je americka demokratija u vecem kurcu nego sto sam mislio, ili su elite u bbulu potpuno delusional. nije potkupila, već im je prodala priču kako je ona njihov kandidat. u konkurenciji sa Sandersom i Trampom, to i nije bilo teško.
Anduril Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) Uh, sad mi je lakse. Ipak samo populista. A ovo drugo, dakle 51% laisy i 51% deplorables? Kaze se lazy. I tako ce Trump zaista i postati predsednik. Nisam verovao da ima sanse, ali ova over-the-top kampanja za Klinotonovu u svim medijima i otvoreno preterivanje na svaku Tramparinu rec je kontraproduktivna. Dodati k tome i ovo "deplorables" i "lenjost" i to je to. Da, Trampovi glasaci citaju mene ili NYT. Ali, opet, ako 40 i kusur posto ne voli Obamu a Hilari je jos gora, zasto elita okrivljuje glasace? To je tako teofilovski. Zasto Hilari nije najurena vec ohrabrivana od medijskog establismenta? A ako je vec izabrana, zasto WSJ/NYT/CNN/MSNBC/Fox nisu koalirali oko Blumberga? Trampovi glasaci se optuzuju za slepu veru, a ovamo elita veruje u electability jednog vrlo flawed kandidata. Ko je tu vise verujuci? Ovde se krive direktno Trampovi glasaci i to s punim pravom. Ako HRC izgubi, to nece biti zbog tih Trampovih rasista i sovinista, nego zbog umerenih GOP-era i Bernijevaca. Ovi prvi ako ne glasaju za HRC, bice to uglavnom zbog ciste gluposti posto su u proslosti sigurno glasali za gore republikanske kandidate od Hilary. Ovi drugi, ako ne glasaju za HRC i tako pomognu Trampu, pokazace da nemaju veze sa prakticnom politikom i da ce radije nastetiti drustvu nego da predju preko svojih licnih principa apsolutnog moralizma ili da se ozbiljnije angazuju. Oni i njihovi principi ce naravno biti i prvi na udaru kad Tramp postane predsednik sto ce biti dobra edukacija. Ovaj ostatak da je establisment trebao nekako da izvadi kandidata iz sesira je otprilike kako mali Perica zamislja americku politiku i ne bih dalje komentarisao. Edited September 19, 2016 by Anduril
theanswer Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 (edited) Kaze se lazy. Da, Trampovi glasaci citaju mene ili NYT. Ovde se krive direktno Trampovi glasaci i to s punim pravom. Ako HRC izgubi, to nece biti zbog tih Trampovih rasista i sovinista, nego zbog umerenih GOP-era i Bernijevaca. Ovi prvi ako ne glasaju za HRC, bice to uglavnom zbog ciste gluposti posto su u proslosti sigurno glasali za gore republikanske kandidate od Hilary. Ovi drugi, ako ne glasaju za HRC i tako pomognu Trampu, pokazace da nemaju veze sa prakticnom politikom i da ce radije nastetiti drustvu nego da predju preko svojih licnih principa apsolutnog moralizma ili da se ozbiljnije angazuju. Oni i njihovi principi ce naravno biti i prvi na udaru kad Tramp postane predsednik sto ce biti dobra edukacija. Ovaj ostatak da je establisment trebao nekako da izvadi kandidata iz sesira je otprilike kako mali Perica zamislja americku politiku i ne bih dalje komentarisao. Kakav nonsens. Ako HRC izgubi to je zato što je ona korumpirana kandidatkinja koja je personifikacija status kvo sistema koji progresivci preziru. Osoba koja je ekstremno hokiš za prosečnog demokratu a kamoli progressive movement. Osoba koja je držala govore Goldman Sahsu a potom pokušavala da se predstavi kao neko ko je bio tough on big banks. Osoba koja je na debati rekla kao odgovor na to da je establišment da je žena i da zato ne može biti establišment. Osoba koja je prvo bežala od Obame a onda da bi dobila njegove glasove promenila skroz kampanju kao da se kandiduje za third term. Osoba koja je za TPP rekla da je gold standard a većina Bernijevaca su anti trejd. Osoba koja na debatama citira Kisindžera i koja sama za sebe kaže da je moderate a onda se uvredi kad joj kažu da nije progressive ili da jeste samo kad joj odgovara. I onda se očekuje da se pruži podrška takvoj osobi samo zato što je preko puta big bad wolf. A strašni vuk je neko ko ima istoriju da govori ono što masa hoće da čuje i u suštini nemamo nikakav dokaz da bi bio gori predsednik od ijednog drugog republikanca kandidata. On zid neće sagraditi niti će sprovesti tu zabranu muslimanima niti će crncima nešto biti gore nego što im je sad ovako do jaja super u Barakovoj Americi. Ali poenta je plašiti ljude. Da izađu da glasaju za Hilari koja će da se igra rata po Sirijama i Libijama. Znači nije krivica demokratske partije koja se sklonila sa puta kako bi ispoštovala Hilari jer je njen red nego je krivica na gomili ljudi koji nisu nikad ni bili članove demokratske partije jer eto neće da glasaju za Hilari. Ne čak ni da glasaju za Trampa nego eto neće Hilari. E tako već mali Perica zamišlja glasače. Edited September 19, 2016 by theanswer
Recommended Posts