Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Hvala na odgovorima. Imao sam na umu ovaj tekst iz Slate iz maja meseca. Sad sam uspeo da ga pronađem. 

http://www.slate.com/blogs/the_slatest/2015/05/18/gop_2016_why_some_republicans_are_officially_running_for_president_and_others.html

Why GOP Senators Are Officially Running For President and Governors Still Technically Aren’t

Legally, a federal office holder — such as a senator — is always a candidate for federal office, and therefore already bound by federal fundraising limits in a presidential run: $5,400 per maximum per donor, for the primary and general election combined. Super PACs that support them can raise money to use on their behalf, but they cannot coordinate in the same way Bush, [Chris] Christie and Walker are.

Edited by pacey defender
  • Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Meni to zvuči kao tehnikalija koja ih ne sputava stvarno. Prikupljanje krupnih donacija ne zahteva baš da kandidat ide lično od vrata do vrata sa šeširom u rukama - ne znam da li ta "koordinacija" sa super PAC-om obuhvata još nešto, ali donori već znaju kome daju pare, nije neophodno da sam kandidat zvanično učestvuje. Kad npr. svi redom odu na poklonjenje Adelsonu u Vegas da ga ubede koliko su lojalni Izraelu, sumnjam da se to vodi kao zvanično prikupljanje donacija iako svi živi znaju o čemu se radi.

Kad će ko zvanično da istakne kandidaturu je verovatno više strateška odluka. Nemaju svi iste namere, niko me neće ubediti da npr. Lindsey Graham ili Bobby Jindal stvarno ciljaju nominaciju.

Posted

E jesi ga nakitio, novi Watergate, krila korupciju... U pitanju je najverovatnije bezvezni prekršaj protokola, dozvolila je da classified korespodencija ide putem nevladinih servera. Tuku je time već pola godine i to mahom po liniji "ugrozila bezbednost naciona, ne dajmo joj vlast". Da je u sadržaju otkriveno nešto epohalno, već bismo svi znali do sada.

A zbog backscratching dilova sa ovim ili onim donatorom niko bitan neće odgovarati dok se zakoni značajno ne promene, dakle verovatno nikad.

A sta je sa onim mejlovima sto su izbrisani?

Posted

Pa i te su povratili, zar ne? Ako je obrisala nešto relevantno za istragu, to neće biti problem da se dokaže, i onda će biti krivično delo prikrivanja dokaza. Ali čak i u tom slučaju bi se podmetnuo neki aide da kaže da je on to eto slučajno uradio misleći da briše privatne mejlove o kupovini XXL yoga pants. 

Razvlačiće se celo to sranje koliko je i Benghazi, isključivo u svrhe kampanje. Ne mora ništa konkretno da se nađe, dovoljna je ova aktuelna prikaza u svesti javnosti da bi se ispaljivali sočni soundbites. 

Posted

Nema sanse da su sve povratili.

Trump na 60min. Universal health care i odredjene kategorije izuzete taksacijr plus raise za very rich. Sanders da pozavidi

Posted

sta kazu lojeri koji гатају&врачају ustavna pitanja - jel moze clinton-clinton16 ticket = stara hillary+slick willie?

mozda se I goperi dosete - бушбуш?!?

Posted (edited)

campaign filing deadline je za par sati, brojke ćemo znati uskoro a za sad je leekovano klintonka 28m, sanders 24m, mnooogo bre mala razlika. karson bashovao muslimane pa raisovao 20m. brojke su za prethodno tromesečje.

muzički intermezzo, šta se pušta na kraju trampovih govora

Edited by theanswer
Posted

^HRC ce trebati dosta para - cene u zatvoru su astronomske!

....

dr carson je religiozni mamojeb, ali jel neko prati najveceg teokratu u trci - cruza? ili jos bolje - cruzov tata, rafael cruz/toplo preporucujem na youtube/, bogougodan do jaja

Posted

meanwhile @clinton foundation - panika bato!!! korupcija je bila dojaja jer se verovalo da ce ministarka da avanzuje 2016; donatori su ih dobro podmazali&ocekivali usluge ali sta sad? niko vise ne zeli da daje pare clintonima za africku decu i.e. u klintonski dzep!?!

Posted (edited)

sta kazu lojeri koji гатају&врачају ustavna pitanja - jel moze clinton-clinton16 ticket = stara hillary+slick willie?

mozda se I goperi dosete - бушбуш?!?

Pricao je slick Willie o tome 2008. Zakljucio je da je tehnicki to moguce: bira se predsednik, a ne potpredsednik a kljucna rec je da predsednik ne moze biti biran u vise od dva mandata. Ergo, posto se potpredsednik ne bira od strane naroda, onda on moze da bude veep iako je sluzio narodu 2x. Moze i da dovrsi mandat Hilari ako umre/bude nesposobna da ga dovrsi/GOPeri je impeachuju, nije problem.

Kad je sve to servirao voditelju, rekao je da nece da bude veep jer iako bi bilo tehnicki moguce, to ne bi bilo u duhu ustavnog amandmana koji to pitanje regulise. To je prvi put (da ja znam) da je slickster video da nesto moze da uradi, al je odbio zato sto nije moralno. :lol:

Edited by ObiW
Posted

Look around this room," a man told Bush, who spoke to a mostly white crowd. "How many black faces do you see? How are you going to include them and get them to vote for you?" asked the man, who was white.

"Our message is one of hope and aspiration," he said at the East Cooper Republican Women’s Club annual Shrimp Dinner. "It isn't one of division and get in line and we'll take care of you with free stuff. Our message is one that is uplifting -- that says you can achieve earned success."

.....

vec vidim reklame Jeb? - a proven leader who wants black people to earn honest living

/& no shrimp for you/

Posted

East Cooper Republican Women’s Club annual Shrimp Dinner

:lolol:

Godišnja ćevap večera Kluba žena SNS južne Rakovice

Posted

NBC/WSJ

NH

Sanders 42, Klinton 28, Bajden 18

Tramp 21, Fjorina 16, Buš 11, Karson 10, Rubio 10, Kristi 7, Kasič 6, Kruz 6, Pol 5

IA

Klinton 33, Sanders 28, Bajden 22

Tramp 24, Karson 19, Fjorina 8, Buš 7, Kruz 6, Rubio 6, Džindal 6, Hakabi 5, Pol 4, Kristi 4, Kasič 3

• Create New...